REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė planuojantis šį rugpjūtį apsilankyti Airijoje.

Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė planuojantis šį rugpjūtį apsilankyti Airijoje.

REKLAMA

Tai būtų pirmoji Vatikano vadovo vizitas į šią valstybę, 1979 metais joje apsilankius popiežiui Jonui Pauliui II.

REKLAMA
REKLAMA

„Ketinu apsilankyti šių metų rugpjūčio 25 ir 26 dieną Dubline vyksiančiame Pasauliniame šeimų susitikime (WMOF)“, – sakė popiežius per kas savaitę Šv. Petro aikštėje vykstančią bendrąją audienciją.

REKLAMA

Vatikanas dar pernai užsiminė apie Pranciškaus planus apsilankyti devintame WMOF suvažiavime. 2015 metais pontifikas dalyvavo šiame renginyje Filadelfijoje.

Vienu pagrindiniu savo pontifikato prioritetų Pranciškus laiko šeimos vertybes, 2016 metais jis išleido 260 puslapių „apaštališkąjį pamokslą“ – Romos Katalikų Bažnyčios doktrinos ir apeigų atnaujinimą.

Į kas tris metus rengiamą WMOF „suvažiuoja šeimos iš viso pasaulio švęsti, melstis ir apsvarstyti ypatingą santuokos ir šeimos svarbą mūsų, visuomenės ir Bažnyčios gyvenime“, – rašoma Vatikano pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Per šią šventę vyks parodos, kultūros renginiai ir muzikos koncertai visoje Airijos sostinėje, priduriama pareiškime.

Šiais metais WMOF kulminacijomis bus rugpjūčio 25 dienos „šeimos šventė“ ir rugpjūčio 26 dienos Šventosios mišios, kuriose dalyvaus tūkstančiai piligrimų iš viso pasaulio.

Nuo Jono Pauliaus II apsilankymo socialinis ir ekonominis Airijos gyvenimas iš esmės pasikeitė. Kadaise airiai buvo vieni pamaldžiausių katalikų pasaulyje, tačiau dabar Bažnyčios įtaka šioje valstybėje smarkiai nusilpusi, iš dalies dėl dvasininkijos atsako į pedofilijos skandalą.

2015 metais Airija istoriniu referendumu įteisino tos pačios lyties asmenų santuokas, be to šių metų gegužės pabaigoje šalis balsuos dėl nėštumo nutraukimo legalizavimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų