REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Eurolyga: „Žalgiris“ – „AX Armani“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą antra kartą šiame sezone parklupdė ant menčių Milano „AX Armani“ ekipą.

50

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą antra kartą šiame sezone parklupdė ant menčių Milano „AX Armani“ ekipą.

REKLAMA

Pasiekta pergalė kauniečiams jau praktiškai leidžia mėgautis saugia vieta stipriausių komandų aštuntuke. Net ir pralaimėjus visas tris likusias akistatas žalgiriečių šansai gauti išsvajotąjį bilietą į ketvirtfinalį yra labai dideli.

Modernios Eurolygos istorijoje mes dar niekada nematėme „Žalgirio“ kovojančio atkrintamose varžybose ir pagaliau išaušo metas šią nerašytą taisyklę sulaužyti.

Sugrįžęs kovotojų instinktas

Šarūnas Jasikevičius po kelių iš eilės nesėkmių Eurolygoje ir prastų rungtynių serijos LKL čempionate savo žaidėjus kaltino susirgus žvaigždžių liga.

Ir iš dalies jis tikrai buvo teisus. Šiame sezone savo gerbėjus prie pergalių prijaukinę žalgiriečiai galbūt kiek per anksti atleido vadeles ir pamiršo, jog tai būtent jiems kiekvieną vakarą reikia graužti parketą iš visų jėgų.

REKLAMA
REKLAMA

Dvikovos svarbą prieš Milano komandą supratę kauniečiai antradienio vakarą vėl atrodė išalkę pergalių. Ir nors tikrai ne viskas pavyko, pergalę šįkart nukalė aikštelės šeimininkų kovingumas.

REKLAMA

„Svarbiausia kova – beveik 50 kamuolių atkovojome. Pešičius sakė, kad per 50 karjeros metų nematė tokių skaičių, o aš – per dvejus metus to nemačiau. Toks mano stažas. 49 kamuoliai yra nerealus skaičius. Tokių skaičių nebūna. 17 kamuolių puolime kalba apie žaidėjų atsidavimą ir bekompromisę kovą.“ – pasibaigus rungtynėms kalbėjo Jasikevičius.

49 atkovoti kamuoliai – naujas Kauno „Žalgirio“ komandos rekordas Eurolygoje. Skaičius, kuris geriausiai įrodo, jog kauniečiams pavyko atrasti priešnuodžių netikėtai užklupusiai žvaigždžių ligai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai neleido ramiai kvėpuoti

Spurtu 11:2 rungtynes pradėjusius žalgiriečius netrukus pristabdė Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko tandemas.

Pirmąsias 9 minutes Milano lietuviai buvo vieninteliai žaidėjai priešininkų stovykloje, kurių taiklūs metimai skrodė krepšio tinklelius ir iš turėtos „Žalgirio“ persvaros beliko taškas (15:14).

Iš viso 12 taškų šiame susitikime surinkęs Kuzminskas vėliau nebekėlė tiek daug problemų arenos šeimininkams, tačiau A.Gudaitis sužaidė geriausią savo karjeros mačą prieš kauniečius.

Buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas šįkart į laikinąją sostinę atvyko kaip elitinis Eurolygos žaidėjas ir spinduliavo pasitikėjimu savo jėgomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug rūpesčių kauniečių gynybai pridaręs lietuvis surinko 19 taškų (6/10 dvitaškių, 7/7 baudų metimų), sugriebė 10 kamuolių, blokavo metimą, išprovokavo 5 pražangas ir rungtynes baigė su 26 naudingumo balais.

Iki pakartoto karjeros rezultatyvumo rekordo Eurolygoje Gudaičiui pritrūko taško, o iki naudingiausių karjeros rungtynių – 2 naudingumo balų.

„Artūras sužaidė solidžiai. Džiaugiuosi jo žaidimu ir smagu matyti jį tokį, koks yra dabar. Aišku rungtynių metu jis mus varė į neviltį, bet joms pasibaigus dėl Gudaičio tikrai smagu“, – po dvikovos kalbėjo buvęs Artūro komandas draugas E.Ulanovas.

Lemiamo ketvirčio viduryje traukdamas kamuolį iš užribio A.Gudaitis nesėkmingai paslydo ir kryptelėjo koją. Lietuvio pasirodymas šiame mače buvo baigtas.

REKLAMA

Nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui lietuvis aikštelės viduryje apsikabino Š.Jasikevičių ir apsikeitė pora žodžių su juo.

Gudaičio šypsena veide išdavė, jog aukštaūgis džiaugiasi savo pasirodymu Kaune ir pasufleravo, jog rungtynių metu patirta trauma veikiausiai nėra rimta.

Kaip „Vasia“ ir baltas Aaronas kūrė pergalę

Kad ir koks geras antradienio vakarą buvo A.Gudaitis, jį sugebėjo užtemdyti stulbinantis žalgiriečių Aarono White‘o ir Vasilije Micičiaus pasirodymas antroje mačo pusėje.

Kai „AX Armani Exchange“ įgijo didžiausią savo persvarą (47:42), Micičius du kartus prasiveržė po krepšiu ir sumažino atsilikimą iki taško.

REKLAMA

Gynyboje jis sėkmingai keitėsi su White’u ir neleisdavo Kuzminskui priimti kamuolio.

Netrukus serbas atliko rezultatyvų perdavimą Antanui Kavaliauskui ir pridėjo du taškus su pražanga sugrąžindamas persvarą savo komandai (52:50).

„Man buvo svarbu įsivažiuoti, nes pirmoje mačo dalyje, manau, žaidžiau kiek skystai. Planas buvo griauti jų gynybą prasiveržimais ir tai pavyko.“ – atslūgus emocijoms kalbėjo serbas.

Jis save galėtų kaltinti nebent dėl to, jog iš šešių mestų baudų pataikė vos vieną.

Serbui aprimus, nuostabų solo pasirodymą surengė kitas „Žalgirio“ legionierius Aaronas White‘as.

12 taškų iš eilės pelnęs amerikietis darė tai, ką moka geriausiai – kovojo dėl kiekvieno kamuolio aikštelėje ir džiugino gerbėjus gravitacijos dėsnius paneigiančiais dėjimais. White'o dėka likus 6-ioms minutėms „Žalgiris“ įgijo dviženklį pranašumą (64:53).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmoje pusėje žaidžiau labai blogai. Per ilgąją pertrauką reikėjo susiimti ir pradėti pirmiausia kreipti dėmesį į gynybą, nes labai blogai gyniausi. Visus taškus pelnau po komandos draugų sukurtų situacijų arba dėl savo energijos, todėl tiesiog turiu kas kartą žaisti iš visų jėgų.“ – po dvikovos kalbėjo White‘as.

Tiek V.Micičius, tiek ir A.White‘as prastai pradėjo rungtynes ir prakalbo tik antroje mačo pusėje. Tačiau būtent tada žalgiriečių veiksmai puolime vertė jaudintis labiausiai ir šie du žaidėjai sukūrė komandos kelią link pergalės.

Praeitame Eurolygos ture prieš „Baskonia“ krepšininkus šoklusis amerikietis surinko vos tašką ir sužaidė vienas blogiausių šio sezono rungtynių. Todėl prieš dvikovą su Milano klubu jautė būtinybę pasirodyti kur kas geriau ir jam tai pavyko.

REKLAMA

„Žymiai svarbiau ne tai, kad tu žaidi blogai, o tai, kaip į tai sureaguoji. Klysti, blogai žaisti ir turėti blogą dieną yra žmogiška“, – apie White’o pasirodymą mintimis dalinosi Š.Jasikevičius.

Kova dėl aikštelės pranašumo

Kauno „Žalgirio“ komandai reguliariojo sezono etape beliko sužaisti tris rungtynes, kurios atskleis galutinę kauniečių poziciją turnyro lentelėje.

Tiesa, Š.Jasikevičiaus auklėtinių laukiantys varžovai anaiptol nėra saldainiukai – ketvirtadienį išvykoje žalgiriečiai kovos prieš Madrido „Real“, sekančią savaitę susitiks su Maskvos CSKA, o reguliarųjį sezoną užbaigs Pirėjuje, kur mėgins įkąsti „Olympiacos“ ekipai.

REKLAMA

Visi šie klubai jau yra užsitikrinę vietas atkrintamose varžybose ir sėdi įsitaisę stipriausių Eurolygos komandų ketverte.

Š.Jasikevičius po pergalės prieš „AX Armani“ atskleidė, jog žalgiriečiai dar tikrai pabandys kautis dėl namų aikštelės pranašumo ketvirtfinalyje.

Šiam tikslui pasiekti kauniečiams reikia užimti galutinę ketvirtąją vietą.

Vadinasi, jie privalo išsivežti pergalę iš Madrido. Vadinasi, jiems dar kartą teks išsitraukti tą pačią kovingumo kortą, kurios dėka jie nukirto galvas atvykėliams iš Milano.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų