REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Vizitas pas ginekologą (nuotr. 123rf.com)

Bendro gyvenimo su vyru pradžioje Natalija (vardas pakeistas) apie gausesnę šeimą negalvojo. Vis dėlto, po kelių metų porai nusprendus susilaukti vaikelio viskas klostėsi ne taip greitai, kaip buvo tikėtasi.

28

Bendro gyvenimo su vyru pradžioje Natalija (vardas pakeistas) apie gausesnę šeimą negalvojo. Vis dėlto, po kelių metų porai nusprendus susilaukti vaikelio viskas klostėsi ne taip greitai, kaip buvo tikėtasi.

REKLAMA

„Su vyru manėme, kad nusprendus apie šeimos pagausėjimą, vaikelio susilauksime po mėnesio ar kelių. Deja, praėjo metai, vėliau dar keli, tačiau pastoti nepavyko.

Net geriausi medikai, pasitelkdami tyrimus negalėjo nustatyti tikslios priežasties, kodėl negaliu susilaukti vaikelio, net buvo atliktas dirbtinis apvaisinimas, tačiau ir tas be rezultatų“, – pasakoja Natalija.

Moteris prisimena, kad jau buvo beprarandanti viltį, jog jai nelemta susilaukti vaikelio, tačiau draugė jai pasiūlė griebtis paskutinio šiaudo – išbandyti homeopatinį gydymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Apsilankius pas homeopatą ir atlikus tyrimus, jis nustatė nevaisingumo priežastį. Vis dėlto, su jo įvardinta priežastimi nesutikau, tačiau nusprendžiau imtis jo paskirto gydymo. Nežinau, sutapimas ar ne, tačiau po metų man pagaliau pavyko pastoti ir pagimdyti sveiką dukrytę“, – džiaugiasi moteris.

REKLAMA

Kodėl šiandien tiek daug nevaisingų porų?

Pasak homeopato Antano Januškevičiaus, viena iš moterų nevaisingumo priežasčių – hormonų disbalansas. Jo teigimu, labai svarbu, kad moteriški hormonai būtų ne tik normoje, bet ir tarpusavyje subalansuoti.

„Kai nėra hormonų balanso, moteris tampa nevaisinga. Tokiais atvejais tradicinės medicinos specialistai dažniausiai tvirtina, kad moteriai susilaukti vaiko nebėra šansų“, – sako A. Januškevičius.

Kita nevaisingumo priežastis – gleivinės pažeidimai. Jei gleivinės pažeidimai būna smulkūs, anot specialisto, tradicinės medicinos gydytojai jų nepastebi, tačiau homeopatai gali nustatyti ir negrubius pažeidimus, kurie, pasitelkus homeopatinį gydymą, yra išgydomi ir moteris tampa vaisinga.

REKLAMA
REKLAMA

Priežastys, kodėl šiandien vis daugiau porų yra nevaisingos, anot homeopato, labai paprastos – įtemptas gyvenimo ritmas, nuolatinis stresas ir poilsio trūkumas.

„Šie gyvenimo įpročiai neigiamai veikia antinksčius – organus, esančius virš inkstų. Šie antinksčiai susideda iš šerdinės ir žievinės dalies. Šerdinė dalis atsako už adrenaliną, o žievinė – už hormonų apykaitą.

Kai žmonės per daug dirba, pervargsta, jaučia įtampą, nepailsi – nuolatos aktyvuojama šerdinė antinksčių dalis, o žievinę organizmas užmiršta. Viso to rezultatas – nevaisingumas“, – aiškina homeopatas.

Antanas Januškevičius nurodo, jog homeopatinis gydymas žmogui padės tik tuomet, kada bus laikomasi darbo ir poilsio režimo. Be to, kaip pats pašnekovas aiškina, šis būdas neišgydo nevaisingumo, o padeda pačiam organizmui atrasti nevaisingumo priežastis ir jas pašalinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Placebo efektas

Gydytojas akušeris ginekologas Vytautas Klimas tikina, kad nevaisingumas yra ne viena liga, o visas skirtingų negalavimų kompleksas, kuris ir sukelia nevaisingumą.

„Pavyzdžiui, viena iš priežasčių, kodėl moteris negali pastoti – užakę kiaušintakiai. Neįsivaizduoju, ką homeopatija galėtų padėti šiuo atveju. Įsivaizduokite, čia tas pats, kada žmogui amputuota ranka, mes ją gydome homeopatija, o juk ji vis tiek neataugs“, – kalba Vytautas Klimas.

Ginekologas akcentuoja, jog ligų gydyme didelę reikšmę turi ir kiti faktoriai. Vienas iš jų – placebo efekto poveikis.

„Nemažą dalį ligų galima gydyti vaistais, kurie neturi jokio poveikio. Ligonio nusiteikimas, jog vaistai jam tikrai padės – išties turi gydomąjį poveikį. Nevaisingumo atveju, šie būdai taip pat gali būti veiksmingi“, – teigia gydytojas.

REKLAMA

Medikas pasakoja, jog neseniai pas jį lankėsi pora, kuri niekaip negalėjo pastoti penkis metu. Pakako tik pradėti daryti tyrimus ir netrukus moteris paskambino pranešti, jog tyrimų tęsti nebereikia, kadangi ji nėščia.

„Tai reiškia, kad užsiėmimas tyrimais, tikėjimas, kad kažkas pasikeis, buvo faktorius, kuris leido pastoti, kadangi nevaisingumą sukelia ne tik fiziniai, bet ir psichologiniai sunkumai. Taigi, tokiais atvejais homeopatija gali būti efektyvi“, – sako Vytautas Klimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų