REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragedija, kai sausio pabaigoje iš savo namų kiemo dienos metu staiga pradingo nė dvejų metukų neturintis Rokutis, sukrėtė visą šalį.

Tragedija, kai sausio pabaigoje iš savo namų kiemo dienos metu staiga pradingo nė dvejų metukų neturintis Rokutis, sukrėtė visą šalį.

REKLAMA

Skaudi nelaimė įvyko abiems tėvams esant namuose. Deja, mažylio paieškos bevaisės iki šiol. Pareigūnai viliasi, kad atšilus orams Nevėžio upė atiduos vaiko kūnelį, mat vis dar laikomasi pagrindinės versijos, kad dvimetis į ją įsmuko prie pat namų. Palūžę tėvai iš sodybos išsikraustė.

Kunciagalio kaime tragedijos paženklintos sodybos kieme laikas lyg sustojęs. Nors Nevėžio upę kaustęs ledas jau paleido, o didžiulės srovės lyg nebūta. Smėlio dėžėje likę vaiko žaislai vis dar nepaliesti, kaip ir nepabaigtos kapoti malkos.

Ir iš tiesų kieme sutikta dingusio Rokučio teta viena gyvena jau kelios savaitės. Plačiai į kalbas leistis nepanorusi moteris tik patvirtino, kad skausmo nepakėlusi brolio šeima iš čia išsikraustė ir paliko tuščią remontuotį pradėtą savo namo dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Nė 2 metukų neturintis berniukas vidury baltos dienos mįslingai pradingo štai iš šio šeimos kiemo. Tąkart, kol tėtis skaldė malkas vaikas sukiojosi netoliese. Vis dar galvojama, kad vištytes po kiemą gainiojęs mažylis galėjo įsmukti štai į šią prie pat namų tekančią upę.

REKLAMA

Nuo klaikios tragedijos prabėjo jau du mėnesiai, o vaiko paieškos kol kas bevaisės. Nė gyvos dvasios ir tragedijos vietoje.

Nors pareigūnai skelbia jos visiškai nenutraukę – patruliuojantis policijos ekipažas kasdien pravažiuoja ir tikrina upės prieigas. O atlėgus šalčiams ir ėmus šilti orams viliamasi, kad vanduo pagaliau atiduos vaikelio kūnelį. To tikisi ne tik likimo nuskriausti tėvai, bet ir Miežiškių kaimo gyventojai.

Kur dabar apsistoję dingusio berniuko tėvai, trumpai papasakoja Miežiškių seniūnas.

Vietos ūkininkas pagalbos ranką ištiesė, kai socialinio būsto nerado seniūnija. Į ją šeima kreipėsi netrukus po nelaimės, kai visiškai palūžusi panoro kuo skubiau pakeisti gyvenamą aplinką. Tuomet seniūnija teisinosi, kad nėra taip paprasta, esą kaimuose laisvų socialinių būstų ir taip trūksta. Bet šeimos be pagalbos nepaliko padėdama kitais būdais.

Po tragedijos priekaištų ir nepagrįstų kaltinimų lavinos iš dalies visuomenės dėl galbūt nesužiūrėto vaiko sulaukę tėvai nuo viešumo atsiribojo. Užtikrinti šeimos ramybę ir privatumą prašė ir policijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų