REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Verkiantis kūdikis (nuotr. 123rf.com)

Per metus Lietuvoje gimsta apie 30 tūkst. vaikų. Daugelio jų tėvai yra pasiryžę užtikrinti jų materialinę gerovę, laimingą vaikystę bei saugią ateitį.

44

Per metus Lietuvoje gimsta apie 30 tūkst. vaikų. Daugelio jų tėvai yra pasiryžę užtikrinti jų materialinę gerovę, laimingą vaikystę bei saugią ateitį.

REKLAMA

Vis tik nors dažnas tėtis ir mama mano turintys tam visas galimybes, tačiau ne visos aplinkybės priklauso nuo jų pačių, o vienas netikėtas įvykis ar nelaimė gali apversti viską aukštyn kojomis.

Pasak Audronės Kupliauskienės, draudimo bendrovės ERGO Lietuvoje Rizikų vertinimo ir produktų vystymo skyriaus vadovės, kūdikio gimimas šeimai reiškia didžiulius pokyčius ir naujas atsakomybes, neretai tai lemia ir poreikį didesniam saugumui.

Siekdama padėti tėveliams tesėti savo mažyliams duotą pažadą visapusiškai jais rūpintis, bendroėv suteikia galimybę šiemet gimusių ir dar tik gimsiančių mažylių tėveliams apsidrausti savo gyvybę.

Iš viso su tėvais pasirašytų draudimo sutarčių skaičius gali siekti 60 tūkst., o bendra draudimo suma – 300 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Savo gyvybę 5 tūkst. eurų suma su simboline 1 euro įmoka gali apdrausti visų šiemet gimusių mažylių tėvai, kurių kūdikiai yra iki 6 mėnesių amžiaus.

REKLAMA

Atskiromis sutartimis apsidrausti galimybę turi kiekvienas iš tėvų, todėl bendra šeimos draudimo suma gali siekti 10 tūkst. eurų. Simbolinį tėvų už draudimą sumokėtą 1 eurą draudimo bendrovė skirs SOS vaikų kaimų Lietuvoje profesionalių globėjų programai paremti.

„Į šį pasaulį vaikai ateina visiškai priklausomi nuo savo tėvų. Jie savo mažyliams yra viskas. Dėl to norint tikrai pasirūpinti vaiku, nuo netikėtumų reikia apsaugoti ir save.

Nelaimės dažniausiai į duris pasibeldžia netikėtai, o užklupusios gali visiškai sujaukti šeimos gyvenimą. Net ir vienam iš tėvų susirgus ar patyrus traumą ir netekus darbingumo, finansinės galimybės tinkamai aprūpinti šeimą gali būti labai apribotos.

REKLAMA
REKLAMA

Šia akcija siekiame priminti tėvams, kad atsakomybė užauginti vaiką yra neatsiejama nuo būtinybės pasiruošti kritiniams atvejams“, – sako A. Kupliauskienė.

Lietuvoje kasmet našlaičiais tampa apie 120 vaikų. Dar daugiau jų netenka vieno iš tėvų, o kartu – ir maitintojų. Nelaimingi atsitikimai, traumos ar ligos taip pat neretai apriboja vieno ar netgi abiejų tėvų darbingumą ir taip apsunkina jų galimybes materialiai aprūpinti savo mažylius.

Anot draudimo ekspertės, per pirmąsias keletą akcijos dienų galimybe apdrausti savo gyvybę už simbolinę kainą jau pasinaudojo daugiau nei pusšimtis vaikų ką tik susilaukusių tėvų. Akcija tęsis visus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų