REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dabar išgyvena geriausius laikus, ji sugeba ištirti sudėtingus korupcinius mechanizmus, teigia kandidatas į tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dabar išgyvena geriausius laikus, ji sugeba ištirti sudėtingus korupcinius mechanizmus, teigia kandidatas į tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus.

REKLAMA

„Šiandien tarnyba išgyvena bene geriausius laikus. Jei prieš 21 metus STT tyrė kelių policininkų kyšininkavimo bylas, šiandien sugebame ištirti sudėtingiausius korupcinius mechanizmus, tarptautinio kyšininkavimo atvejus“, – prisistatydamas parlamentarams sakė Ž. Bartkus.

Tuo pačiu jis teigė matąs poreikį stiprinti analitinę tarnybos funkciją.

„Matydami vieną iš korupcijos priežasčių – valstybės fragmentiškumą, tai yra įvairių institucijų veikimą atskirai, neorganizuotai, nesistemiškai, manau, kad tarnyba tikrai galės prisidėti prie bendro paveikslo, bendro matymo. Labai norėčiau, kad būtų sustiprinta šita sritis, kad mes ją išvystytumėme“, – kalbėjo kandidatas.

Jis taip pat minėjo, kad tarnybos veikla turėtų būti labiau orientuota į neteisėto praturtėjimo atvejų pamatymą ir išaiškinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė pažymėjo, kad 42 metų teisės magistro Ž. Bartkaus kandidatūra Seimui teikiama atsižvelgus į tarnybą paliekančio Sauliaus Urbanavičiaus rekomendaciją.

REKLAMA

Kandidatas taip pat teigė, kad STT pareigūnai ne tik tiria bylas, bet korupcijos prevencijos srityje yra profesionalūs pagalbininkai tiek vykdomajai valdžiai, tiek įstatymų leidėjams, vykdo antikorupcinį švietimą.

„Tarnyba turi tobulėti, tarnyba negali sustoti, turime eit į priekį, ir suprantu, kad tai nebus lengva. Bet pažinodamas tarnyboje dirbančius žmones, aš esu visiškai ramus“, – tvirtino Ž. Bartkus.

Ž. Bartkus STT dirba nuo 1999 metų. Tuomet kaip specialistas jis pradėjo dirbti STT Šiaulių skyriuje, vėliau paskirtas šio skyriaus viršininko pavaduotoju, septynerius metus vadovavo Šiaulių valdybai ir Šiaulių valdybos Operatyvinės veiklos skyriui. 2011 metais Ž. Bartkus pradėjo vadovauti STT Vilniaus valdybai, 2013 metų balandį jis tapo STT direktoriaus pirmuoju pavaduotoju.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Bartkus STT kuravo baudžiamojo persekiojimo, kriminalinės žvalgybos ir analitinės antikorupcinės žvalgybos sritis.

Dėl naujo STT direktoriaus Seimas planuoja balsuoti kitą savaitę, kovo 27 dieną. Prieš tai kandidatas turi susitikti su parlamentinėmis frakcijomis, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu.

Pagal įstatymą, STT direktorių skiria ir atleidžia prezidentas Seimui pritarus. Šios tarnybos vadovas skiriamas penkerių metų kadencijai, tačiau šias pareigas jis gali eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Nuo 1997 metų veikiančios STT veikla apima korupcinių nusikaltimų tyrimą, korupcijos prevenciją ir visuomenės antikorupcinį švietimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų