REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
109
Mama atlydėjo dukrą į gimdymą – skaudžiai sukrečiantys kadrai

Dar kartą mokslininkai patvirtino, jog Jungtinėse Amerikos Valstijose atliekami abortai yra visiškai saugūs ir turi labai nedidelę komplikacijų tikimybę.

109

Dar kartą mokslininkai patvirtino, jog Jungtinėse Amerikos Valstijose atliekami abortai yra visiškai saugūs ir turi labai nedidelę komplikacijų tikimybę.

REKLAMA

Šį pareiškimą pateikė Nacionalinių mokslo, inžinerijos ir medicinos akademijų mokslininkų komanda, atlikusi itin didelio mąsto tyrimus.

Teigiama, jog buvo norima įvertinti JAV dažniausiai atliekamų abortų rūšių saugumą ir kokybę. Jų išvadose rašoma:

• 90% visų abortų atliekami per pirmas 12 nėštumo savaičių. • Abortai saugiausi ir kokybiškiausi yra tuomet, kai jie atliekami kuo anksčiau. • Abortų komplikacijos yra labai retos. • Slaugės ir medicinos asistentai abortus atlieka taip pat saugiai, kaip ir gydytojai. • Abortai neturi jokių ilgalaikių pasekmių moters fizinei ir protinei sveikatai. • Abortai nepadidina tikimybės moterims susirgti krūties vėžiu ar tapti nevaisingoms.

Tiesa, tyrimo aprašyme teigiama, jog, kalbant apie JAV atliekamus abortus, tobulėti dar yra kur. Daugelyje valstijų galioja tam tikri įstatymai, kurie trukdo užtikrinti, kad moterys turėtų teisę į saugiai ir efektyviai atliekamus abortus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Guttmacher“ instituto, 35-iose valstijose prašoma, jog prieš atliekant abortą moteris apsilankytų pas psichologą ir net 27-iose valstijose moterys aborto yra priverstos laukti 24 val., kai kur šis laiko periodas prailgintas net iki 72 val.

REKLAMA

Net 11 valstijų galioja įstatymai, kurie prieš atliekant abortą moterį įpareigoją atlikti ultragarso tyrimą.

Kitose valstijose galioja įstatymai, nurodantys, kur ir kas gali atlikti abortą.

Tačiau, pasak naujausių tyrimų, privalomi laukimo terminai ir bereikalingi testai gali tapti kliūtimi moterims, norinčioms kuo skubiau pasidaryti abortą, be to, kuo ilgiau laukiama, tuo didesnė komplikacijų tikimybė.

Kad ir kaip ten bebūtų, abortai, atliekami JAV, yra labai saugūs, tačiau egzistuojančios kliūtys, neleidžiančios ar trikdančios moterims į šią teisę, tam prieštarauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų