REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Saulius Urbanavičius teigia nutaręs tarnybos netęsti nebijodamas atsakomybės, o norėdamas pokyčių.

Kadenciją baigiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Saulius Urbanavičius teigia nutaręs tarnybos netęsti nebijodamas atsakomybės, o norėdamas pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už jo atleidimą antradienį balsavo 91 Seimo narys, vienas buvo prieš, trys susilaikė.

„Tikrai tą sprendimą padariau nieko neverčiamas, nebijodamas atsakomybių, nepavargęs“, – antradienį Seime sakė S. Urbanavičius.

REKLAMA

Jis teigė savo elgesiu norįs „užduoti toną valstybėje“ ir ragino politikus nebijoti pokyčių.

„Savo elgesiu ir savo pavyzdžiu norėčiau užduoti valstybėje tokį toną, kad tikrai pasibaigus kadencijai, pasibaigus darbams neturėtų bijoti nei institucija, nei sprendimų priėmėjai, šiuo atveju – jūs, pokyčių, kurie yra pasverti, pamatuoti, įvertinti“, – Seime sakė S. Urbanavičius.

Jis teigė, kad kadencija buvo gana ilga, nemažai rezonansinių bylų jau atiduoda teismui, kitos artimiausiu metu bus atiduotos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ikiteisminio tyrimo įstaigos misija kaip ir baigta. Manau, kad iš tikrųjų tas veiksmas yra logiškas, tinkamas, ir jeigu pasitikėjote manimi (...), tai pasitikėkite ir mano šiuo sprendimu“, – teigė STT direktorius.

Pristatydama siūlymą S. Urbanavičių atleisti iš pareigų prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė patvirtino, kad pareigūnui siūlyta dirbti dar vieną kadenciją, bet jis atsisakė šių pareigų.

Ji tvirtino, kad S. Urbanavičiui vadovaujant STT pasiekta „esminių tikslų“.

S. Urbanavičius STT vadovavo nuo 2013 metų. Jo kadencija baigiasi kovo pabaigoje.

Dalis parlamentarų nuogąstavo, kad S. Urbanavičius pereis dirbti į privatų sektorių. Jie abejojo, ar valstybė suteikia pakankamai geras socialines garantijas buvusiems aukštiems statutiniams pareigūnams išeiti į pensiją ar pereiti į kitą tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu ne tik STT, bet ir buvusiems prokuratūros darbuotojams būtų valstybės suteiktos normalios sąlygos išeiti į pensiją arba pakeisti darbą, mes nepamatytume tokio didžiulio būrio buvusių aukštos klasės prokurorų advokatų vaidmenyje, kai prasidės Eligijaus Masiulio byla. Labai tikiuosi, kad ten nepamatysime ir aukštų STT darbuotojų, tapusių advokatais arba advokatų bendrovių konsultantais“, – teigė „valstiečių“ frakcijos narys Naglis Puteikis.

Nauju STT vadovu prezidentė siūlo skirti dabartinio direktoriaus pirmąjį pavaduotoją Žydrūną Bartkų.

Pasak R. Svetikaitės, prezidentė siūlydama skirti Ž. Bartkų atsižvelgė į dabartinio STT vadovo rekomendaciją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų