REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Donaldas Trumpas nemato prasmės sveikinti Vladimirą Putiną (nuotr. SCANPIX)

Donaldas Trumpas nemato prasmės sveikinti Vladimirą Putiną

Rusija: gal jis vėliau paskambins?

Vašingtonas pranešė, kad yra „susipažinę su Rusijoje įvykusių prezidento rinkimų rezultatais“, tačiau sveikinti Vladimiro Putino su perrinkimu nesiruošiama. Apie tai pirmadienį agentūrai „Reuters“ paskelbė Baltųjų Rūmų administracijos atstovas Hoganas Gidley’us.

8

Vašingtonas pranešė, kad yra „susipažinę su Rusijoje įvykusių prezidento rinkimų rezultatais“, tačiau sveikinti Vladimiro Putino su perrinkimu nesiruošiama. Apie tai pirmadienį agentūrai „Reuters“ paskelbė Baltųjų Rūmų administracijos atstovas Hoganas Gidley’us.

REKLAMA

„Rinkimų rezultatai mūsų nenustebino“, – pareiškė H. Gidley’us, pažymėjęs, kad JAV prezidento dienotvarkėje nėra suplanuota jokių sveikinamųjų skambučių V. Putinui.

Jis taip pat pridūrė, kad Vašingtonas ir toliau dirbs su Rusija tose srityse, kur tai yra įmanoma. „Mes ir toliau palaikysime santykius su Rusija ir mes priversime juos mokėti, jeigu ji grasins mūsų interesams. Tačiau mes ieškosime galimybių, kad dirbtume kartu, kuomet tai tarnauja mūsų interesams“, – aiškino amerikiečių administracijos atstovas.

Anksčiau Londone buvo paskelbta, kad prieš sveikinant V. Putiną jie iš pradžių norėtų sulaukti ESBO rinkimų stebėtojų ataskaitos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes lauksime ESBO įvertinimo, prieš imantis kokių nors pareiškimų“, – paaiškino Didžiosios Britanijos premjerės Theresos May atstovas.

ESBO tuo metu jau paskelbė, kad Rusijos prezidento rinkimai vyko „skaidriau, tačiau vis dar išlieka iššūkiai demokratijos įsipareigojimams“.

REKLAMA

Tuo metu Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas tą patį vakarą pasveikino su pergale Vladimirą Putiną. A. Merkel savo telegramoje akcentavo santykių tarp Rusijos ir Vokietijos stiprinimo ir tarptautinių problemų stiprinimo svarbą.

„Šiandien daug svarbiau, negu kada anksčiau, tęsti tarpusavio dialogą ir stiprinti santykius tarp mūsų valstybių ir tautų. Remiantis tuo, mes privalome siekti konstruktyviai spręsti pagrindines dvipuses ir tarptautines problemas bei surasti įgyvendinamų sprendimų“, – teigiama A. Merkel žinutėje, kurios pabaigoje politikė palinkėjo V. Putinui sėkmės sprendžiant jam iškilusias užduotis.

REKLAMA
REKLAMA

E. Macronas lakoniškai palinkėjo Rusijai ir jos gyventojams sėkmės.

Rusija: gal vėliau paskambins?

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams nurodė, D. Trumpo tylos nelaiko nedraugišku žingsniu. Pasak jo, galbūt D. Trumpo darbotvarkė sutrukdė tai padaryti ir galbūt jis paskambins vėliau.

„Nereikia laikyti to nedraugišku aktu. Kažkas negali paskambinti dėl darbotvarkės, kažkas – dėl kitų priežasčių. Nereikia čia nieko tirštinti, tai antra. Na, o trečia, rytas už vakarą protingesnis“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

Jis negalėjo pasakyti, ar amerikiečiai atsiuntė raštišką pasveikinimą: „Kol kas negaliu atsakyti į šį klausimą, sąrašas, ... kurį gauname Užsienio reikalų ministerijos kanalais, labai ilgas.“

D. Peskovas pažymėjo, kad V. Putinas gauna daug sveikinimų iš užsienio lyderių, ir pridūrė: „Aš dabar negaliu tiksliai pasakyti, ar buvo ten (telegrama) iš Amerikos.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų