REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – beprecedentis atvejis. Rungtynes baigė du teisėjai, mat trečiajam stipriai prakirstas antakis. Jis ligoninėje „sukabintas“ septyniomis siūlėmis.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – beprecedentis atvejis. Rungtynes baigė du teisėjai, mat trečiajam stipriai prakirstas antakis. Jis ligoninėje „sukabintas“ septyniomis siūlėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susidūrė su „Neptūno“ puolėju

Incidentas įvyko paskutinę mačo Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ minutę. Susitikimas buvo sustabdytas. Jurgis Laurinavičius ir Gintaras Vitkauskas rūpinosi kolegos Juozo Barkausko sveikata.

REKLAMA

J. Barkauskas spaudė vatą prie savo dešiniojo antakio. Arbitras rungtynių nebaigė. Paskutinę minutę dirbo du jo kolegos.

Kameros neužfiksavo, kaip J. Barkauskas gavo traumą.

„Nesimato, – tv3.lt aiškino J. Barkauskas. – Tiesiog stovėjau Laimonui Kisieliui už nugaros. Jis atliko perdavimą po krepšiu, o po dviejų taškų staiga sukosi ir su kakta trenkėsi man į antakį.“

Iš J. Barkausko antakio pasipylė kraujas.

„Pirmąją pagalbą suteikė abiejų komandų medikai. Ačiū jiems, – šypsojosi teisėjas. – Iš Vilniaus grįžau į Kauną ir apsilankiau ligoninėje. Ten žaizda susiūta septyniomis siūlėmis.“

REKLAMA
REKLAMA

J. Barkausko teigimu, procedūra praėjo sklandžiai. Vyras jaučiasi gerai, dėl traumos rungtynių nepraleis.

Tokios gimtadienio dovanos nesitikėjo

J. Barkauskui pirmadienį sukanka 30 metų.

„Septynios siūlės! Kartais taip teisėjo darbe atsitinka. Tokios dovanos gimtadienio išvakarėse nesitikėjau. Nežinau, kaip dabar pavyks draugams ir artimiesiems nustebinti, reikės tikrai pasistengti“, – feisbuke šmaikštavo teisėjas.

Pasak J. Barkausko, jis sulaukė daug kolegų palaikymo.

„Tokią traumą patyriau pirmą kartą gyvenime. Tačiau minimalių kontaktų neišvengiame, – pasakojo kaunietis. – Teisėjai, kaip ir krepšininkai, daug bėgioja, tad dažniausios traumos – menisko plyšimas, raiščių, čiurnų patempimai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, arbitrai nuolat sportuoja, palaiko formą. Jei per savaitę tenka dirbti dvejose rungtynėse, vyksta trys treniruotės. Jose derinamas bėgimas ir sprintas, gerinama ištvermė.

„Turime prisižiūrėti ir dėl svorio, tinkamai maitintis, nes yra reikalavimai dėl kūno masės indekso. Tai normalu, mat kai kuriose situacijose privalome atsidurti greičiau nei žaidėjai“, – pasakojo J. Barkauskas. 

Gali baigtis ir blogiau

LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis sakė, kad arbitrai už susidūrimus su krepšininkais nebaudžiami.

REKLAMA

„Iš šios situacijos galima tik pasijuokti. Krepšinis – nenuspėjamas žaidimas. Didžiulis greitis. Juo labiau, kad teisėjai dažnai turi būti arti įvykių, kad viską gerai matytų“, – aiškino A. Pavilonis.

Jo teigimu, teisėjų susidūrimai krepšinyje – dažnas reiškinys. Kartais baigiasi blogiau nei J. Barkauskui – plyšta Achilo sausgyslės, su švilpukais krentantys teisėjai susižeidžia dantis.

Labiau nei J. Barkauskas nukentėjo viena „Siemens“ arenos lankytojų. Jai nuo sirgalių dūminių petardų užsiliepsnojo plaukai, apdegė akys, rūbai.

„Juokinga, kad tokie dalykai, kaip pirotechnika, yra toleruojami. Nėra gerai, kai blogosios futbolo sirgalių tradicijos persikelia į krepšinį. Tai nepriimtina, yra kitų būdų, kaip palaikyti komandą, – mano A. Pavilonis. – Dar viena bėda – sirgalių leksikonas, dažniausiai rusiškas. Abejoju, ar mūsų jaunimas geba šia kalba šnekėti, bet rusiškų keiksmažodžių netrūksta.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų