REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) sudaryta darbo grupė pasiūlė komisijai konstatuoti, kad Naisių bendruomenė leidinys „Naisių žemė“ nėra valdančiųjų „valstiečių“ ar jo lyderio Ramūno Karbauskio politinė reklama.

 

Tačiau darbo grupė siūlo pripažinti, kad vienas leidinio straipsnių yra paslėpta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovės Seime Guodos Burokienės reklama.

Klausimą pristačiusi VRK narė Aistė Žilinskienė teigė, kad darbo grupė vertino vieną 2017 metų leidinio numerį.

„Įvertinus leidinio „Naisių žemė“ 2017 metų pirmąjį numerį (...) nėra pagrindo teigti, kad visas leidinys ar atskiros jo publikacijos yra Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos ar jos pirmininko Ramūno Karbauskio politinė reklama“, – sakė A. Žilinskienė.

Tyrimo duomenimis, leidinyje buvo 18 publikacijų, o 17 iš jų buvo kultūrinio pobūdžio. Šiose publikacijose buvo minimi trys „valstiečių“ atstovai – R. Karbauskis, Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė ir parlamentarė G. Burokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Žilinskienės, R. Karbauskis ir R. Baškienė nėra reklamuojami leidinyje, jie paminimi informaciniuose pranešimuose neišskiriant jų citatų, partinės priklausomybės.

REKLAMA

Tuo metu viename straipsnyje minimi G. Burokienės pasisakymai, jos priklausomybė frakcijai buvo pernelyg akcentuojami, o prie šio straipsnio apie kultūrą buvo publikuota jos portretinė nuotrauka, nurodė darbo grupė.

„Darbo grupė mano, kad publikacija „Požiūris į kultūrą Lietuvoje turi keistis“ yra vertintina kaip turinti politinės reklamos požymių“, – teigė A. Žilinskienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų