REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono rungtynės tarp Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ ir Tauragės „Fortūnos-Agavos“ baigėsi skandalu.

Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono rungtynės tarp Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ ir Tauragės „Fortūnos-Agavos“ baigėsi skandalu.

REKLAMA

Į portalą Krepsinis.net kreipėsi prisistatyti nenorėjęs vienas iš krepšininkų tėvų, kuris papasakojo, kaip komiškai pasibaigė aštuntfinalio antrosios rungtynės sostinėje.

Pirmajame mače jaunieji vilniečiai varžovams nusileido 72:112 ir mažai kas tikėjosi intrigos sekmadienį, bet būtent „Lietuvos rytas-2“ buvo per plauką nuo pergalės, bet, panašu, patys jos iškovoti nenorėjo.

Liudininkas Krepsinis.net pasakojo, kad visą mačą kontroliavę vilniečiai paskutinę minutę ėmė tiesiog nežaisti krepšinio, o varžovams pergalingus taškus leido pelnyti visiškai be jokios gynybos ir lemiamos atakos rengti net nenorėjo.

Mačas pralaimėtas 84:85. Paskutines šios dvikovos akimirkas galite pamatyti čia:

Vienas iš rungtynių dalyvių portalui Krepsinis.net patvirtino, jog rungtynių paskutinė minutė buvo būtent tokia, kokią ją nupasakojo kitas liudininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo tapatybę norėjęs palikti paslaptyje asmuo teigė, kad aiškiai buvo girdima, kaip „Lietuvos rytas-2“ vyriausiasis treneris Edvinas Justa liepė žaidėjams nesiginti lemiamos atakos metu, todėl varžovai pelnė lengvus taškus.

REKLAMA

Patys šeimininkai turėjo dar 24 sekundes atakai, bet jos nerengė, o nuaidėjus finalinei sirenai visi žiūrovai ėmė skėsčioti rankomis, nes nesuprato, kodėl buvo taip pasielgta.

Tokios kalbos greitai pasiekė ir RKL vadovus. Varžybų direktorius Saulius Samulevičius Krepsinis.net pripažino, kad jį iš patikimų asmenų jau pasiekė informacija apie tai, jog rungtynės buvo labai keistos ir „Lietuvos rytas-2“ galbūt tyčia pralaimėjo.

S.Samulevičius prisipažino, jog neaišku, ar tą susitikimą pavyks pamatyti, nes pagal lygos nuostatus B diviziono rungtynes filmuoti nebūtina.

REKLAMA
REKLAMA

„Neįrodysiu, kad tyčia jie pralošė tas rungtynes. Aš irgi girdėjau atsiliepimų. Nemačiau to mačo ir neturiu įrodymų. Nežinau, ar pavyks pamatyti įrašą, nes B divizione neprivaloma filmuoti. Atvirai pasakius, aš iš teisėjų girdėjau, kad vilniečiai nesistengė surengti paskutinės atakos. Tokia informacija pasiekė mane. Kiek suprantu, problema yra tame, kad pas mus moksleivių komandos sutelkusios visą dėmesį į moksleivių čempionatus, jiems ten svarbesnės kovos. Ne viena yra moksleivių komanda, bet tokia situacija pirmą kartą iškyla“, – stebėjosi S.Samulevičius.

„Lietuvos rytas-2“ komandos vadovas Vytenis Tupčiauskas nenorėjo pripažinti, kad buvo pralaimėta tyčia, bet guodėsi dėl įtempto tvarkaraščio ir pripažino, kad moksleivių lygos kovos yra svarbiau už RKL pirmenybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes buvome priversti žaisti ir vaikai sekmadienį sužaidė dvejas rungtynes – po moksleivių lygos mačo praėjus valandai, rungtyniavo RKL susitikime. Negali būti kalbų apie tyčinį pralaimėjimą, čia kažkas prisigalvojo ir parašė. Tikrai ne tėvai pasisakė. Čia yra kitos komandos atstovai, kuriems buvo aktualus tas rezultatas, todėl ir pasisakė. Kitas klausimas, ar mums reikėtų ten tų pergalių. Dabar prasidėjo moksleivių lygos atkrintamosios varžybos ir mes neturime pilnų sudėčių, nes prasideda kovos 2000 ir 2001 metais gimusių vaikų kovos. Į Tauragę važiavome aštuoniese, nes 2000 m. gimusių pirmenybių mačas buvo tuo pat metu. Šią savaitę mūsų 2001 m. berniukai žaidė trejas rungtynes moksleivių lygoje. Kadangi mes iki 20 dienos turėjome baigti, spaudėmės iki paskutiniųjų, jog sužaistume tas rungtynes RKL pirmenybėse. Klausimas kitas, kas mums buvo svarbiau – RKL ar moksleivių lyga. Mes pasirinkome moksleivių lygos kovas. Tai buvo mūsų prioritetas“, – teigė V.Tupčiauskas.

REKLAMA

Paprašytas patikslinti, ar „Lietuvos rytas-2“ nenorėjo laimėti RKL mačo, V.Tupčiauskas atsakė: „Ne tiek, kad nenorėjome, o tiesiog negalėjome, kadangi sutapo datos. Trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį vaikinai žaidė moksleivių lygose. Baigėsi šios lygos reguliarusis sezonas ir mes kažkaip įspraudėme tas rungtynes. Tauragė mūsų priimti negali, nes pirmadienį daug jų žaidėjų rungtyniauja studentų lygoje. Jie mūsų negalėjo priimti šeštadienį, nes ten vyko rajono pirmenybės. Taip susiklostė, kad neturime tų žaidėjų, susidaro rungtynių perteklius ir tie vaikai rungtyniauja labai daug.“

„Ką būtume darę, jeigu būtume laimėję? Būtume žaidę toliau. Aišku, nebuvo prioritetas tos rungtynės, nes moksleivių lyga mums yra svarbiau nei RKL. Kadangi visi vaikai yra moksleiviai, jau nekalbant apie pamokas“, – pridūrė V.Tupčiauskas.

RKL varžybų direktorius S.Samulevičius patvirtino, kad sulaukė prašymų dėl tvarkaraščio, bet reikalavimai buvo su tam tikrais ultimatumais: „Buvo pokalbis dėl tvarkaraščio, nes jiems daug rungtynių buvo moksleivių lygoje ir visaip prašė jį pakeisti. Kiek galėjau, tiek pakoregavau jį. Toks prašymas tikrai buvo. Kalbos buvo nuėjusios iki to, kad jeigu nepadarysime, kaip jie nori, nevažiuos į Tauragę apskritai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų