REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Gaudydami neblaivų vairuotoją pareigūnai panaudojo ginklą (nuotr. VSAT)

Neblaivų vairuotoją sekmadienio vakarą Vilniaus rajone pasieniečiams teko stabdyti šūviais.

3

Neblaivų vairuotoją sekmadienio vakarą Vilniaus rajone pasieniečiams teko stabdyti šūviais.

REKLAMA

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečių ekipažas Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje pastebėjo įtartinai manevravusį automobilį „Honda Accord“: pareigūnų akivaizdoje mašina pavojingai išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, todėl ją nuspręsta patikrinti.

Priartėję pasieniečiai įjungė tarnybinio automobilio garso bei šviesos signalus ir pareikalavo vairuotojo sustoti šalikelėje. Tačiau „Honda Accord“ vairavęs vyras šį reikalavimą ignoravo, padidino greitį ir pasuko į miško keliuką.

Bėglį visureigiu persekioję pareigūnai pakartotinai pareikalavo sustabdyti automobilį ir per garsiakalbį informavo, kad gali būti panaudotas šaunamasis ginklas. Tai nepaveikė vairuotojo, jis nemažindamas greičio pavojingai kirto pagrindinį kelią, ignoravo kelio ženklus ir, pasak pasieniečių, kėlė realią grėsmę kitiems eismo dalyviams.

REKLAMA
REKLAMA

Per gaudynes VSAT pareigūnas iš tarnybinio šautuvo „Winchester Defender“ paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų, o „Honda Accord“ nemažinant greičio – dar keturis šūvius į automobilio ratus.

REKLAMA

Bėglį pasieniečiams pavyko sulaikyti ties Vilniaus rajono Taurijos kaimu, maždaug už dešimties kilometrų nuo jo stabdymo vietos, šūviams prakiurdžius priekinį „Honda Accord“ ratą.

Gaudynių metu apgadintas ir tarnybinis pasieniečių visureigis – nulūžo dešinės pusės šoninis vaizdo veidrodėlis, sudaužyti švyturėliai.

Pareigūnai nustatė, kad išregistruotą ir privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą „Honda Accord“ automobilį vairavo 21 metų Vilniaus rajono gyventojas. Kartu su juo vyko dar du vietos gyventojai – 14 ir 22 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Į alkoholio tikrintuvą vairuotojas pripūtė 2,35 promilės. Vairuotoją ir automobilį „Honda Accord“ pasieniečiai perdavė į įvykio vietą iškviestiems policijos pareigūnams.

Vyrui teks administracine tvarka atsakyti už netvarkingos transporto priemonės vairavimą bei už atsisakymą ją sustabdyti. Už pastarąjį pažeidimą gresia bauda nuo 850 iki 1200 eurų.

Policija savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo apsvaigus nuo alkoholio.

Pilnametis automobilio keleivis po apklausos paleistas, o nepilnametį VSAT pareigūnai perdavė tėvams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų