REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
92
Kūdikis ligoninėje (nuotr. 123rf.com)

Pirmadienį Šiaulių Moters ir vaiko klinikoje gimė ir iš karto mirė kūdikis. Tuomet pati gimdyvė Dovilė Leinartaitė tikino, kad ji nori sužinoti, kas, pasak jos, buvo nutylėta. Tačiau po atliktos autopsijos, šiandien paaiškėjo tikroji naujagimio mirties priežastis.

92

Pirmadienį Šiaulių Moters ir vaiko klinikoje gimė ir iš karto mirė kūdikis. Tuomet pati gimdyvė Dovilė Leinartaitė tikino, kad ji nori sužinoti, kas, pasak jos, buvo nutylėta. Tačiau po atliktos autopsijos, šiandien paaiškėjo tikroji naujagimio mirties priežastis.

REKLAMA

Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė šiandien atskleidė tikrąją naujagimio mirties priežastį.

„Vaiko mirtį lėmė įgimta plaučių arterijos stenozė, dėl kurios išsivystė širdies nepakankamumas per tą laikotarpį, kol jis gimė. O tai jau ir tapo mirties priežastimi“, - patikino ji.

Vandenys buvo žalios spalvos 

Antradienį pati gimdyvė 27-erių Dovilė Leinartaitė papasakojo visą savo skaudžią gimdymo istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tuomet pasakojo pati D.Leinartaitė, jos antrasis nėštumas buvo įprastas, o gydytojai nieko neįtarė. „Gimdymo terminas buvo, pagal echoskopiją, kovo 5 – 6 dieną.

REKLAMA

Pagal viską realiai gimdymas buvo numatytas kovo dvylikta dieną. Gimė pačiu laiku...“, - skaudžiai prisimenė tuomet ji.

D. Leinartaitei atvažiavus į ligoninę, čia ją patikrino gydytojai.

„Jie pasakė, kad yra tam tikra kristalizacija. Lygtais bėgo vandenys, lygtais ne, matomai tai ir vadinasi šiuo terminu. Buvo prasidėję tarsi sąrėmiai, maudimas. Mane paguldė į skyrių ir laukė, kada įsibėgės visas gimdymas“, - pasakojo moteris.

Čia gimdyvė gulėjo kelias valandas. Tuo metu gydytojas padarė echoskopiją ir patikino, kad vaisiui yra viskas gerai. Vėliau D.Leinartaitei sustiprėjo sąrėmiai ir moteris buvo išvežta gimdyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia man nuleido vandenis, tačiau vandenys buvo žalios spalvos. Pasiteiravau, ar nereiktų daryti Cezario pjūvio, bet gydytojai patikino, kad to daryti tikrai nereikia, nes yra dar daug laiko, o vaiko tonusai geri“, - sakė gimdyvė.

Gimęs vaikas neverkė

Taip moteris gimdymo laukė kelias valandas, vėliau pusvalandį, dar kurį laiką. Staiga prasidėjo gimdymas.

„Kai prasidėjo gimdymas, vaikas buvo sėdimoje padėtyje, aš gimdžiau vaiką sėdimoje padėtyje ir vėl paklausiau gydytojų, ar nereiktų daryti Cezario pjūvio, gydytojai vėl patikino, kad to nereikia“, - prisimenė D.Leinartaitė.

Tačiau gimęs vaikas neverkė ir tai labai išgąsdino moterį. Kaip pasakoja ji, vėliau gydytojai atgaivino naujagimį, ji girdėjo verkiantį mažylį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atvežė inkubatorių ir pranešė, kad mano vaikas labai blogos būklės. Po valandos gydytoja pranešė, kad vaikas mirė“, - sako ji. Nuo ko mirė vaikas, pasak D.Leinartaitės, jie negalėjo tiksliai paaiškinti.

„Vaikų gydytoja sakė, kad galėjo būti širdies yda, infekcija ar kažkas panašaus. Visą nėštumą lankiausi pas gydytojus ir niekas nepasakė, kad gali būti kažkas blogai. Minties net nebuvo, kad kažkas gali baigtis taip tragiškai“, - skaudžiai pasakojo moteris.

Dabar pati moteris stengiasi kaip įmanoma išgyventi šį laikotarpį, ją palaiko artimieji. Tačiau dabar D.Leinartaitė labiausiai nori sužinoti, kas, pasak jos, buvo nutylėta.

REKLAMA

„Kažkur kažkas buvo nutylėta. Ar man besilaukiant nėštumo metu, ar ligoninėje. Kažkas, manau, yra nutylėta“, - sakė moteris.

Atliko autopsiją

Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė tuomet patvirtino tokią informaciją, tačiau daugiau ji komentuoti negalėjo be tėvų raštiško sutikimo.

„Gydytojai sakė, kad gimdymas praėjo sklandžiai. Nebuvo jokių gimdymo komplikacijų. Šiuo metu yra atliekama autopsija, kuri ir parodys vaiko mirties priežastį“, - anksčiau komentavo ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų