REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Seksas (nuotr. 123rf.com)

Kaip gerai, kad atėjo pavasaris. Net oras nėra toks svarbu. Svarbiausia, daugėja šviesos. Su kiekviena diena mes vis ilgiau būname dienos šviesoje ir tai turi įtakos mūsų savijautai. Ar tiesa, kad atėjus pavasariui žmonės nori dažniau mylėtis? Pasikalbėkime.

21

Kaip gerai, kad atėjo pavasaris. Net oras nėra toks svarbu. Svarbiausia, daugėja šviesos. Su kiekviena diena mes vis ilgiau būname dienos šviesoje ir tai turi įtakos mūsų savijautai. Ar tiesa, kad atėjus pavasariui žmonės nori dažniau mylėtis? Pasikalbėkime.

REKLAMA

Energijos stoka ir perteklius

Psichologai pataria žiemos metu būti apšviestose patalpose, nes tamsa skatina žmogų dažniau panirti į pasyvias būsenas.

Kai individas turi polinkį į depresines būsenas, o už šias situacijas yra atsakingos smegenys ir tam tikros gaminamos medžiagos, taip jau nutinka, kad rudens - žiemos sezonas yra aktyvus laikas besiskundžiantiems nuotaikos svyravimais, nenoru nieko veikti, pasyvumu ir pan. Tokiems žmonėms šviesa yra ypatingai svarbi.

Todėl verta žinoti, kad gyventi reikia ne prieblandoje, o šviesoje. Kai diena ilgėja, tokie žmonės jaučia energijos pliūpsnį. Smegenys pradeda gaminti džiaugsmo koktelius ir žmogui atsiranda noras daryti tai, ko seniai nedarė, ką apleido ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Kai žmogus įpranta tenkinti pagrindinius savo poreikius - valgyti, miegoti, mylėtis, jaustis saugiu, su energijos padidėjusiu kiekiu jis gali norėti daugiau valgyti, daugiau būti gražiuose namuose, daugiau judėti ir daugiau mylėtis. Viskas yra normalu.

REKLAMA

Panaudokim energiją augimui

Kai žmogus turi įprotį rūpintis ne tik išgyvenimo poreikiais, domisi savirealizacija, siekia didinti savo sąmoningumą, auga ir bręsta, jis gautą energiją pradeda naudoti pokyčiams įgyvendinti.

Štai kodėl pavasarį gali padaugėti ir piketų, ir streikų, ir gerųjų projektų, skatinančių gerąsias individualias transformacijas. O jos visada bus naudingos visuomenei. Išminčiai neskatina kovos.

Išminčiai skatina griauti netinkamus dalykus kuriant naujus ir stiprinant jau esamus. Kova - tai destruktyvu. Nes pyktis, jaučiamas ten, kur mes nieko negalime pakeisti, įvelia žmogų į energijos praradimo procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Kai mes nieko negalime pakeisti, jaučiam nepasitenkinimą, liūdesį, neviltį, o jausmo dėka atsiradusi energija padeda įgyvendinti pokyčius.

Pavasaris padeda atnaujinti santykius

Vis dar gaunu daug laiškų su klausimais: kaip grąžinti romantinį laikotarpį tarp vyro ir moters, kurie kartu jau apie 10 metų. Dar kartą atsakau: gyvenant su tuo pačiu žmogumi mes pereiname labai skirtingus etapus.

Pirmasis jų - romantinis laikotarpis, kai partneriai idealizuoja vienas kitą. Ir tai yra gerai, nes kitaip jie nesusituoktų. Kai susituokia, pora išgyvena pasipiktinimo laikotarpį.

Tiek vyrai, tiek moterys tarsi praregi ir pradeda matyti kito žmogaus ydas. O jų mes turime visi. Todėl verta susikoncentruoti į save, į savo silpnas vietas. Ir palikti partnerį ramybėje. Keisti partnerį prieš jo valią - tai šimtaprocentinis santykių gadinimas. AR to norime? Pora gali išgyventi nevilties etapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet galima atsitraukti. Pabūti labiau atskirai. Ir nesiliauti rūpintis nei bendrais namais, nei bendrais vaikais ar žiurkėnais. Santykiai - tai darbas. Ir jis prasideda ne iš karto.

Dievulis leidžia pirma santykiais pasimėgauti. Tačiau neišvengiamai kiekvienas patenka į santykių darbymetį. Ir tai yra gerai. Gyvenant su vienu partneriu mes galime patirti tikrąją meilę. Įsimylėjimą galime patirti dažnai. O tikrajai meilei, pilnaverčiams tvariems santykiams reikia laiko. Ir ne 5 metų, o 25. Ar tu tiek turi?

Mokykis

Jei ir tu pradėjai jausti energijos antplūdį, pasinaudok šia nemokama energija, kilk ant savo bangos. Ne tik asmeninėje savirealizacijoje, kuri yra labai svarbi.

REKLAMA

Išnaudok įkvepiančią bangą ir santykių gerinimui. Mylėkis ne per dažnai, o tada, kada nori. Nemokyk partnerio būti geresniu, gyventi geriau.

Mylėk jį. Dėkok jam už tai, ką jis daro jūsų santykiuose. Nekalbėk apie santykius daug. Būk santykiuose.

Nedovanok partneriui pastabų daugiau nei pasidžiaugimų. Liaukis jam ar jai patarinėti, kai tavo patarimo niekas neprašo. Atmink: tavo partneris yra tavo labai laikinas gyvenimo pakeleivis.

Būk jam kantrus ir meilus. Tu nežinai, ar dar ilgai būsite kartu. Bet kol esi, būkit geri vienas kitam. Esate abu to verti. Būkite laimingi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų