REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar prieš kurį laiką buvo sunku patikėti, kad savo išmaniuosius įrenginius valdysime balsu ar turėsime galimybę naudojantis tik telefonu duoti nurodymus šaldytuvui, televizoriui ir dulkių siurbliui. Akivaizdu, kad technologinė pažanga vystosi daug greičiau nei kiekvienas iš mūsų galime įsivaizduoti, o kaip visa tai jau netolimoje ateityje pakeis mūsų, kaip vartotojų, kasdienybę?

Dar prieš kurį laiką buvo sunku patikėti, kad savo išmaniuosius įrenginius valdysime balsu ar turėsime galimybę naudojantis tik telefonu duoti nurodymus šaldytuvui, televizoriui ir dulkių siurbliui. Akivaizdu, kad technologinė pažanga vystosi daug greičiau nei kiekvienas iš mūsų galime įsivaizduoti, o kaip visa tai jau netolimoje ateityje pakeis mūsų, kaip vartotojų, kasdienybę?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žvilgsnis į ateitį“ – taip būtų galima pavadinti kino, muzikos bei technologijų festivalį „SWSX“, kuris kiekvienais metais vyksta Ostine, Teksaso valstijoje. Šį kartą technologijų milžinė „Samsung“ čia vykusios parodos metu pristatė tris naujoves, kurios gimė kompanijos inovacijų dirbtuvėse „C-lab“.

REKLAMA

Kol kas šie dirbtinio intelekto ir žmogaus kūrybingumo pagalba sukurti projektai dar nėra pasiekiami vartotojams, bet tikimasi, kad netolimoje ateityje jie padės įveikti nepatogumus su kuriais susiduriame kasdieniame gyvenime.

„Toonsquare“, „Aurora“ ir „GADGET“ – tai pavadinimai, kurie, tikimasi, atkreips vartotojų dėmesį ir išliks kasdienybėje, tad kuo jie bus naudingi?

„Aurora“ – visuomet padėti pasiruošęs asmeninis asistentas

Išmaniuosiuose įrenginiuose įdiegti asmeniniai asistentai vartotojams jau įrodė, kad gali kiek daugiau nei paskambinti nurodytam adresatui ar surasti artimiausią piceriją. Inovacijų dirbtuvėse „C-lab“ sukurtas išmanusis asistentas „Aurora“ visą šią patirtį perkels į kitą, daug aukštesnį, lygmenį. Specialus prietaisas ir jame apsigyvenusi virtuali asistentė, vartotojo ieškomą informaciją pristatys ne įprastai girdimu balsu, bet vizualiai – 3D projekcijose ir hologramose.

REKLAMA
REKLAMA

Vartotojui tereikės į specialų prietaisą įdėti savo išmanųjį ir jo ekrane pasirodys „Auroros“ 3D vizualizacija, kuri bus pasiruošusi padėti kiekviename žingsnyje. Tai nebus dar vienas judantis animacinis veidelis – šis išmanusis asistentas per kamerą atpažįsta vartotojo rankų gestus, balsą, šią informaciją apdoroja ir taip tarp savęs ir žmogaus sukuria intuityvią sąsąją.

Startuolių sukurtas virtualusis asistentas turi bevielio telefono įkrovimo sistemą, gali kalbėtis su vartotoju, padėti apsipirkti, įjungti muziką, atlikti žadintuvo funkciją, pakeltį telefono ragelį ir dar daug kitų dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kam tai sukurta? Kūrėjų komandos tikslas buvo sukurti tokį virtualų asistentą, kuris galėtų būti plačiau išnaudojamas kasdieniame gyvenime bei įdiegiamas įvairių gamintojų išmaniuosiuose įrenginiuose.

„GADGET“ – daugiau jokių erzinančių reklamų

Žaidžiate žaidimus išmaniajame telefone, naudodami konsolę ar kitą išmanųjį įrenginį? Ar pastebėjote, kad įvairios reklamos ekrane „iššoka“, atrodo, pačiu netinkamiausiu laiku? „GADGET“ šią nemalonią patirtį paliks praeityje – žaidimų kūrėjai ir programuotojai galės vos keliais paspaudimais įvairias reklamas integruos į patį žaidimą, kur šios atrodys natūraliai.

REKLAMA

Žaidžiate veiksmo žaidimą, kuriame vairuojate automobilį? Reklamas matysite kaip veiksmo dalį, jos bus įterptos į žaidimo foną, pavyzdžiui, reklaminiuose stenduose, tad nereikės pačiame įdomiausiame žaidimo momente padaryti priverstinės pauzės ir žiūrėti keliolika sekundžių trunkančią reklamą.

Kam tai sukurta? Vienas šios platformos kūrėjų, anksčiau dirbo tiek žaidimus, tiek reklamas kuriančiose kompanijose, o netrukdantis ir vartotojams komforto suteikiantis reklamos integravimas jam buvo vienas sudėtingiausių uždavinių. Todėl „GADGET“ platforma sukurta palengvinti reklamos užsakovų, žaidimų kūrėjų ir, žinoma, jų žaidėjų patirtį.

REKLAMA

„Toonsquare“ – platforma, skirta komiksų kūrybai

Dirbtinio intelekto pagalba sukurta programėlė „Toonsquare“ turėtų patikti tiems, kas kasdienį bendravimą išmaniuoju nori paversti itin linksmu veiksmu. Startuolių sukurta programėlė geba automatiškai vartotojo nuotrauką ir norimą kitiems ištransliuoti tekstą paversti karikatūros dalimi ir taip leidžia sukurti savo asmenines animacines istorijas – komiksus. Norint pradėti tereikės sukurti savo animacinį veikėją. Tai vartotojas galės padaryti dviem būdais: arba pasirinkti vieną iš jau sukurtų pavyzdžių, arba susikurti herojų pagal savo nuotrauką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomiausia, kad vartotojo sukurto animacinio veikėjo veido judesiai ir mimikos keisis pagal frazę, kurią jis įrašys sukurtame komikse. Fonas, raštas ir „žodžių balionas“ taip pat galės būti pritaikyti pagal vartotojo norus, taip sukuriant asmeninę istoriją.

Kam tai sukurta? Startuolių komanda tikisi, kad šis projektas taps linksmu ir kūrybišku socialiniu tinklu, kuriame vartotojai galės kurti ir dalintis animacinėmis istorijomis, gimusiomis iš asmeninių įkvėpimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų