REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Oras (nuotr. SCANPIX)

Visą antrąją kovo savaitę džiuginę pavasariški orai netrukus trauksis, savo vietą užleisdami žiemiškam šaltukui.

25

Visą antrąją kovo savaitę džiuginę pavasariški orai netrukus trauksis, savo vietą užleisdami žiemiškam šaltukui.

REKLAMA

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, jau penktadienio naktį temperatūra kris gerokai žemiau nulio, o savaitgalį žadami dar didesni šalčiai. Prognozuojama, kad tiek šeštadienio, tiek sekmadienio naktys bus itin atšiaurios ir termometro stulpelis gali kristi iki -8 °C.

Laukiama, kad dienos metu temperatūra turėtų būti nuo -1 °C iki 3 °C.

Artimiausiomis dienomis daugelyje šalies rajonų numatomas plikledis. Vyraus vidutinio stiprumo 5-12 m/s žvarbokas šiaurės rytų vėjas.

Šaltesnis nei įprasta kovas

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, vidutinė kovo mėnesio oro temperatūra, spėjama, gali būti iki 3,0 °C žemesnė už standartinę klimato normą (SKN), kuri Lietuvoje kovo mėnesiui yra 0,4°C.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama paros oro temperatūra kovą įsivyrauti neskubės. Šį mėnesį tikėtinas ir sniegas ar šlapdriba. Kritulių kiekis kovą numatomas artimas SKN, kuri lygi 42 mm.

REKLAMA

Prognozuojama, jog šiais metais perėjimas į pavasarį bus švelnus: numatoma šaltesnė nei įprastai pirma pavasario pusė ir kiek šiltesnė jo pabaiga. Šaltojo sezono reiškiniai (kieti ir mišrūs krituliai, lijundra bei sniego danga) galimi ir visą kovo mėnesį, todėl žiemos dar kurį laiką nepavyks pamiršti.

Prognozuojama, jog balandžio mėnuo turėtų būti artimas įprastoms vyraujančioms orų sąlygoms mūsų krašte. Tuo tarpu balandžio pabaiga ir gegužė prognozuojama šiltesnė ir sausesnė nei įprastai.

Vidutinė pavasario oro temperatūra numatoma iki 1,0 °C aukštesnė, lyginant su SKN, kuri lygi 6,5 °C. Didelio kritulių kiekio taip pat nelaukiama. Meteorologai spėja, kad jis bus artimas SKN t.y. 132 mm. Didesnis kritulių kiekis numatomas antroje sezono pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų