REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po didelį atgarsį sukėlusio balsavimo dėl apkaltos, Seimo narys Mindaugas Bastys trečiadienį žurnalistams pareiškė pasitraukiantis iš Seimo.

Po didelį atgarsį sukėlusio balsavimo dėl apkaltos, Seimo narys Mindaugas Bastys trečiadienį žurnalistams pareiškė pasitraukiantis iš Seimo.

REKLAMA

„Nepaisant įrodytos tiesos, atskiros politinės jėgos ir interesų grupės spjauna į Konstituciją, Konstitucijoje įtvirtintas demokratines vertybes. Nešvarūs žaidimai tęsiasi ir gali tęstis ilgai. Tokioje situacijoje yra sudėtinga dirbti, man trukdoma atstovauti Lietuvos žmonių interesus.

Opozicija siekia Seimą paversti cirku ir paralyžiuoti visą darbą. Žmonės iš Seimo laukia sprendimų, kurie realiai pagerintų jų gyvenimą. Nenoriu, kad dėl manęs kentėtų Seimo darbas. Todėl pasitaręs su šeima priėmiau vienintelį šioje situacijoje sprendimą – garbingai pasitraukiu iš Seimo“, - trečiadienį žurnalistams pareiškė M. Bastys.

Portalas tv3.lt primena, kad antradienį per slaptą balsavimą už M. Basčio mandato panaikinimą buvo 72 parlamentarai, prieš – 21 Seimo narys, 24 susilaikė. Mandatui panaikinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų „už“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat atviravo, kad apie tokį sprendimą galvojo jau seniai. Taip pat M. Bastys tikino, kad ketina išlikti politikoje.

Pažeidė Konstituciją

Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad M. Bastys šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika. M. Bastys savo kaltę neigia – jis tikina, kad sąmoningai nieko nenuslėpė. Politikas netinkamą atsakymą apie ryšius su užsienio žvalgybininkais klausimyne dėl leidimo dirbti su slapta informacija vadina klaida, kuri negali būti vertinama kaip šiurkštus pažeidimas.

REKLAMA

Apkalta M. Basčiui buvo inicijuota ir dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu. Tačiau šie veiksmai padaryti anksčiau nei 2016 metų lapkritis, kai M. Bastys davė naujausią parlamentaro priesaiką.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų