REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Singapūro centriniai bankai bendradarbiaus finansinių technologijų (angl. „fintech“) srityje.

Lietuvos ir Singapūro centriniai bankai bendradarbiaus finansinių technologijų (angl. „fintech“) srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos bankas pranešė pasirašęs bendradarbiavimo susitarimą su Singapūro pinigų institucija. Tikimasi, kad jis atvers kelią bendriems inovacijų projektams, o „fintech“ įmonės paprasčiau gaus informaciją ir konsultacija.

REKLAMA

„Lietuvos siekį įsitvirtinti kaip vartams finansų įmonėms į Europą jau yra pripažinę investuotojai iš viso pasaulio. Šis susitarimas sutvirtins Lietuvos ir Singapūro ryšius „fintech“ srityje ir skatins abiejų „fintech“ įmonių augimą“, – pranešime spaudai sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Vyriausiasis Singapūro centrinio banko „fintech“ pareigūnas Sopnendas Mohantis sako, jog Singapūras vis labiau įsitvirtina kaip pasaulinis „fintech“ centras.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitarimas su Lietuvos banku leidžia Singapūro ir Lietuvos įmonėms plėstis už savo rinkų ribų ir abiem šalims lengviau keistis didesniu informacijos kiekiu“, – pranešime spaudai sakė S. Mohantis.

Šiuo susitarimu siekiama paremti abiejų šalių siekius skatinti inovacijas finansų sektoriuje, taip pat sukurti palankią aplinką FinTech įmonėms. Susitarimas leis abiem šalims vykdyti bendrus inovacijų projektus, dalytis informacija apie naujas rinkos tendencijas, o FinTech įmonėms, planuojančioms plėtrą viena kitos rinkose, naudotis viena kitos paslaugomis.

Palankios reguliacinės ir priežiūrinės aplinkos sudarymas finansinių paslaugų teikimo veiklai, taip pat inovacijų finansų sektoriuje skatinimas yra viena iš strateginių Lietuvos banko 2017–2020 m. veiklos krypčių. Kartu su kitomis šalies institucijomis Lietuvos bankas siekia, kad Lietuva taptų FinTech centru Šiaurės ir Baltijos šalių regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų