REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ervinui Dimšai – 10 metų. Šis smagaus ir energingo būdo berniukas šiandien pirmuosius žingsnius žengia, galima sakyti, iš naujo. Jonaviškio gyvenimą pakeitė prieš pusantrų metų įvykęs nelaimingas atsitikimas.

Ervinui Dimšai – 10 metų. Šis smagaus ir energingo būdo berniukas šiandien pirmuosius žingsnius žengia, galima sakyti, iš naujo. Jonaviškio gyvenimą pakeitė prieš pusantrų metų įvykęs nelaimingas atsitikimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ervinas kitą dieną turėjo žaisti pirmąsias rimtas krepšinio rungtynes savo gyvenime. Apie šį su entuziazmu laukiamą įvykį vaikas dar spėjo telefonu papasakoti savo mamai, tačiau netrukus po to, pėsčiųjų perėjoje močiutės namų link, jauną jonaviškį partrenkė taksi automobilis.

REKLAMA

Berniukas paniro į komą, tačiau šalia jo buvusi darni šeima, jos tikėjimas ir, kaip Ervino tėvams sakė medikai, vaikų turimas sugebėjimas daryti stebuklus, padėjo berniukui sugrįžti į gyvenimą.

„Buvo momentų, kai palūžti. Bet labai daug duoda paskatinimo žmonių pagalba, išklausymas. Tas žmonių palaikymas padeda labai“,– sakė Ervino tėtis Ignas Dimša.

Šiandien Ervinas vėl kupinas meilės gyvenimui ir vėl svajoja. Šakių „Vyčio“ komandos treniruotėje, kurioje apsilankė dėka rungtynių metu įvykusios atsitiktinės pažinties su vyriausiuoju komandos treneriu Aurimu Jasilioniu, laiką praleidęs vaikinas prabilo apie, atrodo, nedidelius, bet labai reikšmingus tikslus, kurių išpildymas, kaip sako pats Ervinas, jam leidžia pasijusti dideliam.

REKLAMA
REKLAMA

„Krepšininkai dideli, bet, kai įmečiau, pats pasijaučiau labai didelis. Nors toks nesu, bet pasijaučiau“,– patirtį krepšinio treniruotėje apibūdino pozityvus berniukas, kurio reabilitacija reikalauja milžiniškų valios pastangų ir labai didelio šeimos palaikymo.

„Jeigu po avarijos, tai didžiausias gėris ir svajonė buvo įgyvendinta, kai baseine pasistiebiau. Mama pastebėjo, kad aš pasistiebiau, ir pati nesuprato, netikėjo. Kita svajonė: mama, kai buvau po sporto, pasakė, kad važiuosim pas draugus. Aš apsidžiaugiau, bandžiau pašokti į viršų ir man pavyko“,– taip savo žingsnius atsigavimo link nusako Ervinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialūs berniuko poreikiai stipriai kerta per šeimos kišenę, mat nemokamų procedūrų pilnaverčiam atsigavimui nepakanka. Tam, kad berniukas galėtų vėl valdyti kairiąją kūno pusę, jo reabilitacija buvo perkelta į Slovakiją. Ten galimybė pasinaudoti specialiu kostiumu, kurio paskirtis – padėti atkurti judėjimo funkciją – kainuoja penkis tūkstančius eurų.

Ilgą laiką Ervino šeima kuklinosi prašyti paramos.

„Turėjome svajonę įsigyti namą, turėjome šiek tiek santaupų, bet jos tirpsta. Draugai labai padėjo, mes su žmona kažkaip dvejojome, pagalbos neprašėme, patys vertėmės, kaip galim. Kreiptis į visuomenę buvo labiau draugų iniciatyva“, – draugei Giedrei, pradėjusiai rūpintis tuo, kad apie Ervino nelaimę sužinotų kuo daugiau žmonių, dėkojo I. Dimša.

REKLAMA

Šiandien, padedami draugų ir prašydami visuomenės prisidėti prie, kaip sako jo tėtis, „tikro degtuko“ Ervino atsigavimo, berniuko artimieji įkūrė Ervino labdaros ir paramos fondą. Jam paaukoti galite naudodamiesi šiais rekvizitais:

Įmonės kodas: 304766736 Banko sąskaita: LT027300010154440607, Swedbank PayPal: [email protected] Galima skirti ir 2 procentus GPM

Plačiau apie Ervino istoriją ir apsilankymą krepšinio treniruotėje – video siužete:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų