REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Panevėžyje“ – du gerai žinomi gynėjai

„Panevėžys“ pasirašė sutartis su dar dviem žaidėjais. Į komandos gretas įsiliejo vidurio gynėjas Vytas Gašpuitis bei į gimtąjį miestą sugrįžęs Jonas Skinderis.

„Panevėžys“ pasirašė sutartis su dar dviem žaidėjais. Į komandos gretas įsiliejo vidurio gynėjas Vytas Gašpuitis bei į gimtąjį miestą sugrįžęs Jonas Skinderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulietis V. Gašpuitis pastaruosius du sezonus rungtyniavo A lygoje, kur gynė Klaipėdos „Atlanto“ komandos garbę. Gynėjas uostamiesčio ekipoje sužaidė 46 rungtynes bei pelnė įvartį. Šiaulių futbolo akademijos auklėtinis, kurio ūgis 197 cm, žaidė Lietuvos U-21 rinktinėje, buvo tarp kandidatų, kviečiamų į nacionalinę šalies rinktinę.

REKLAMA

„Panevėžys“ su 24-erių metų gynėju pasirašė sutartį iki sezono pabaigos.

„Nors prie komandos prisijungiau visiškai neseniai, Panevėžyje jaučiuosi puikiai. Nuo ankstesnių laikų gerai pažįstu Edvardą Tamulevičių, Martyną Dūdą, Džiugą Petrauską, su kuriais yra tekę rungtyniauti. Matosi, kad susirinko rimtas kolektyvas, galintis pasiekti aukštų tikslų“, – „Panevėžio“ svetainei sakė komandos naujokas.

J. Skinderis į „Panevėžio“ klubą grįžo neprabėgus nė dvejiems metams.

2016-ųjų metų vasarą J. Skinderis pasirašė sutartį su Vilniaus „Žalgiriu“ ir išvyko į šalies sostinę. Po pusantrų metų, praleistų Vilniuje, kur futbolininkas daugumą rungtynių sužaidė antroje „Žalgirio“ komandoje, J. Skinderis sugrįžo į gimtąjį Panevėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų lapkričio mėnesį oficialiai baigėsi 12 „Žalgirio“ futbolininkų, tarp kurių buvo ir J. Skinderis, sutartys su klubu. Panevėžietis naujajam sezonui ruošėsi su „Jonava“, rungtyniaujančia A lygoje. „Panevėžio“ ir „Jonavos“ klubams susitarus, J. Skinderis šiame sezone gins gimtojo miesto reprezentacinės ekipos garbę. „Panevėžys“ sutartį su J. Skinderiu pasirašė dvejiems metams.

J. Skinderis – Panevėžio futbolo akademijos auklėtinis. Futbolininkas, būdamas 17-os metų, debiutavo „Ekrane“, kurį tada treniravo neseniai su Vilniaus „Žalgiriu“ atsisveikinęs Valdas Dambrauskas. Jonas, kuriam teko žaisti ir Lietuvos jaunių rinktinėse, „Ekranui“ iširus, rungtyniavo „Panevėžyje“. Futbolininkas kartu su Panevėžio futbolo akademijos komanda prieš porą metų tapo Elitinės jaunių U-19 lygos čempionu. Tada Panevėžio futbolo akademijos komandą treniravo Jono tėtis Marius Skinderis. Šis strategas, kartu su V. Dambrausku, dabar dirba Latvijos RFŠ klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Skinderis, kuriam balandžio pradžioje sukaks 21-eri – universalus futbolininkas, galintis žaisti ir aikštės viduryje, ir arčiau savųjų vartų.

„Per tą laiką, kol čia nebuvau, niekas ypatingai nepasikeitė, todėl jaučiuosi lyg ir nebūčiau niekur išvykęs. Naujas treneris, yra keletas legionierių, bet tai įprastas reiškinys bet kuriame klube. Džiaugiuosi vėl būdamas Panevėžyje ir turėdamas galimybę padėti savo gimtojo miesto komandai“, – „Panevėžio“ svetainei sakė J. Skinderis.

„Panevėžio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Kurtijanas džiaugėsi, kad klubui pavyko pasirašyti sutartis su šiais dviem futbolininkais.

REKLAMA

„Mums labai pravers šie jauni, motyvuoti ir jau pakankamai žaidimo patirties turintys futbolininkai. Dabar galime teigti, kad visos komandos grandys subalansuotos ir ekipa naujojo sezono startui pasiruošusi. Iki čempionato pradžios lieka 10 dienų, todėl per jas reikės intensyviai pasidarbuoti“, – sakė „Panevėžio“ strategas. Galutinai paaiškėjo, kad 2018-ųjų metų Pirmos lygos sezone dalyvaus 15 komandų. Tai patvirtinta Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto posėdžio metu.

Taip pat nuspręsta, kad pirmenybėse galės dalyvauti prieš tai licencijų negavę Klaipėdos „Koralo“ (infrastruktūros kriterijai) bei „Kupiškio“ (teisiniai ir sporto kriterijai) klubai. Prie jų taip pat prisijungė ir Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) ekipa.

REKLAMA

Anksčiau licencijas gavo dar 12 ekipų – Alytaus „Dainava“, Vilniaus „Vytis“, Gargždų „Banga“, „Pakruojis“, Telšių „Džiugas“, Utenos „Utenis“, Kėdainių „Nevėžis“, „Šilutė“, „Panevėžys“, „Žalgiris B“, „Stumbras B“, „Trakai B“.

Pirmąsias dvejas naujojo sezono rungtynes „Panevėžys“ žais savo aikštėje. Kovo 25-ąją dieną panevėžiečiai susitiks su „Pakruojo“ komanda, o balandžio 2-ąją – Klaipėdos „Koralu“.

Paskutines kontrolines rungtynes prieš naujojo sezono startą „Panevėžys“ žais šeštadienį, kovo 17 dieną, namuose su „Kupiškio“ komanda. Susitikimas Futbolo akademijos stadione (Smėlynės g. 2B) prasidės 15 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų