REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Liverpool“, Madrido „Real“, „Basel“ ir Turino „Juventus“. Tai – keturios UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių dalyvės. Prie jų šią savaitę prisijungs dar keturių komandų futbolininkai. Kas pratęs kovą dėl trofėjaus?

„Liverpool“, Madrido „Real“, „Basel“ ir Turino „Juventus“. Tai – keturios UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių dalyvės. Prie jų šią savaitę prisijungs dar keturių komandų futbolininkai. Kas pratęs kovą dėl trofėjaus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manchester United“„Sevilla“

Vienintelė aštuntfinalių pora, kuri pirmosiose rungtynėse neįmušė įvarčio.

Mančesteryje „Sevilla“ tekins bet kokios rezultatyvios lygiosios.

„Laukia labai sunkios rungtynės. Žaisime prieš komandą, kuri grupės varžybose „Liverpool“ nepralaimėjo nei namie, nei svečiuose. Tai – labai gera ekipa“, – varžovus gyrė vyriausiasis „Manchester United“ treneris Jose Mourinho.

REKLAMA

Jis teigė nežinantis, ar komandai galės padėti šlaunies traumą besigydantis Paulis Pogba. Neaiški ir kelio problemų turinčio Zlatano Ibrahimovičiaus padėtis. Traumuotų futbolininkų sąraše – gynėjai Marcosas Rojo, Philas Jonesas, Daley Blindas, saugas Anderis Herrera.

„Sevilla“ bėdos – mažesnės. Rungtynes praleis Jesusas Navasas, Sebastienas Corchia. Neaišku, ar į aikštę žengs Danielis Carrico.

„Suprantame, kad žaisime sudėtingoje vietoje su puikia komanda. Žinome, jog privalėsime atiduoti visas jėgas“, – sakė Ispanijos ekipos treneris Vincenzo Montella.

REKLAMA
REKLAMA

„Sevilla“ turėjo nemažai progų pirmosiose rungtynėse, bet „Manchester United“ gelbėjo monstriškai žaidęs Davidas De Gea. Prieš antrąjį mačą – visi koziriai J. Mourinho rankose. Jis puikiai moka pasiekti, kad ir minimalų, bet teigiamą rezultatą. Tai dar kartą įrodė neseniai laimėtos „Premier“ lygos rungtynės su „Chelsea“ ir „Liverpool“. Nors „Sevilla“ nėra beginklė ir jai nebūtina laimėti, neabejoju, kad „raudonieji velniai“ smogs dar per pirmąjį mačo pusvalandį. „Manchester United“ namuose puikiai ginasi ir praleidžia labai mažai įvarčių, tad prognozuoju J. Mourinho stiliaus pergalę 1:0 arba 2:0“, – spėjo TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Roma“ – Donecko „Šachtar“

Pirmosios rungtynės Ukrainoje baigėsi „Šachtar“ pergale 2:1. Tuomet Romos futbolininkai pirmavo, bet Donecko komanda rezultatą lygino, o vėliau atliko ir pergalingą smūgį. „Roma“ įvartį pelnė Cengizas Underis (41 minutė), „Šachtar“ – Facundo Ferreyra (52 min.) bei Fredas (71 min.).

„Darėme klaidų – individualių, komandinių. Negalime to sau leisti ir šį kartą“, – prieš atsakomąją dvikovą sakė „Roma“ vyriausiasis treneris Eusebio Di Francesco.

Romos komandai namie būtina pergalė. Per pastaruosius penkis tarpusavio mačus „Roma“ laimėjo kartą ir patyrė keturias nesėkmes.

REKLAMA

Šįkart „Roma“ pergalės dėl kelių traumų nepadės siekti Rickas Karsdorpas ir Lorenzo Pellegrini. Neaišku, ar rungtyniaus puolėjas Gregoire’as Defrelis.

„Šachtar“ bus priversta verstis be ilgamečio savo kapitono – diskvalifikuoto Darijo Srnos. Kelių traumas patyrę Sergejus Kryvtsovas ir Maksymas Malyševas.

„Bus labai sunkios rungtynės. „Roma“ laimėjo grupę, kurioje žaidė „Chelsea“ bei Madrido „Atletico“. Šįkart jie stengsis mus spausti nuo pradžių. Privalėsime būti stiprūs ir visa tai atremti. Džiaugiuosi, kad mano komanda geros formos tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – vertino „Šachtar“ strategas Paulo Fonseca.

REKLAMA

„Labai intriguojanti kova tarp dviejų patrauklių ir įdomių komandų. Ukrainos klubas, į priekį vedamas Brazilijos talentų, buvo arti to, kad namie susikurtų solidesnį pranašumą. „Roma“ gelbėjo fantastiškas vartininko Alissono ir gynėjo Kosto Manolo žaidimas rungtynių pabaigoje. Romoje abiejų komandų šansus vertinčiau vienodai. Italijos ekipa pastaruoju metu geros formos, turi pakankamai patirties, o Donecko komanda – labai daug talento. Jau dabar skelbiama, kad perspektyvūs brazilai Bernardas, Fredas vasarą kelsis į galingus Europos klubus. Vis dėlto prognozuoju, kad „Roma“ namie pasieks teigiamą rezultatą, bet tai – tik aklas spėjimas. Šioje poroje ryškaus favorito nėra“, – mano R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stambulo „Bešiktaš“ – Miuncheno „Bayern“

„Bayern“ pirmajame mače pasiekė vieną įspūdingiausių aštuntfinalio pergalių – 5:0. Dubliais pasižymėjo Thomas Mulleris (43, 66 min.) ir Robertas Lewandowski (79, 88 min.). Įvartį pridėjo Kingsley Comanas (53 min.).

Jei „Bešiktaš“ nori patekti į ketvirtfinalį, Turkijos komanda privalo laimėti didesniu skirtumu. Pergalė 5:0 reikštų pratęsimą.

R. Vyšniauskas mano, kad Stambulo ekipos sėkmės scenarijus – nerealus.

„Šiame aštuntfinalyje viskas išsisprendė Miunchene. Rezultatas Stambule poros nugalėtojo nepakeis. „Bayern“, sugrįžus Juppui Heynckesui, demonstruoja aukščiausios klasės futbolą. Stambulo komandai aštuntfinalio burtai buvo negailestingi. Nors „Bešiktaš“ komplektavosi ambicingai, komandoje netrūksta gerai žinomų pavardžių, tai nėra tokio kalibro ekipa kaip „Bayern“. Ricardo Quaresma, Vagneris Love’as, Pepe, Ryanas Babelis, Adriano, Alvaro Negredo ir kiti – rimtas kolektyvas 2009–2010 metų sezonui. Deja, dabar 2018-ieji“, – tv3.lt vertino R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Stambule didelių vilčių nepuoselėja ir patys „Bešiktaš“ futbolininkai.

„Norėčiau pasveikinti savo komandą, pasiekusią šį Čempionų lygos etapą. Žaisime prieš puikią ekipą ir bandysime tuo mėgautis. Žinome, kad laukia labai sunkios rungtynės“, – mačo išvakarėse kalbėjo R. Quaresma.

„Šiemet teks atsisveikinti su turnyru, bet norime palikti gerą įspūdį ir turėti tikslą grįžti čia kitąmet“, – auklėtiniui antrino „Bešiktaš“ vyriausiasis treneris Senolas Gunesas.

Jis trečiadienį bus privertas verstis be diskvalifikuoto Domagojaus Vidos ir traumuoto Pepe.

J. Heynckesas į Stambulą atsivežė stipriausią sudėtį. Traumuotų žaidėjų sąraše – Manuelis Neueris ir K. Comanas. Neaišku, ar žais Jamesas Rodriguezas bei Corentinas Tolisso.

REKLAMA

„Bayern“ ne kartą akcentavo, kad vyksta ne į ekskursiją Stambule, o parsivežti pergalės.

„Barcelona“ – Londono „Chelsea“

Pirmosios rungtynės Londone baigėsi lygiosiomis 1:1. „Chelsea“ gretose pasižymėjo Willianas (62 min.), „Barcelona“ – Lionelis Messi (75 min.).

Iš paskutinių 13 tarpusavio mačų šeši baigėsi lygiosiomis. Keturis kartus nugalėjo „Chelsea“, tris – „Barcelona“.

Anglijos čempionai Katalonijoje neturės traumuotų Davido Luizo ir Rosso Barkley, Ispanijos vicečempionai – Nelsono Semedo bei Deniso Suarezo. Neaiškus, ar aikštėje pasirodys Andresas Iniesta.

„Stamford Bridge“ užfiksuotas rezultatas Anglijos čempionų nelaidoja, bet akivaizdų pranašumą turi „Barcelona“. Katalonijos komanda žaidžia įspūdingą sezoną, labai solidžiai ginasi ir Ispanijos pirmenybėse beveik nebarsto taškų. Tuo metu „Chelsea“ rungtyniauja labai banguotai bei stokoja stabilumo. Nepanašu, kad tai yra ekipa, šiame sezone galinti sustabdyti „Barcelona“. Iš Londono komandos futbolininkų Williano ir Edeno Hazardo aikštėje visada gali tikėtis šedevro, o Antonio Conte – labai sumanus strategas, galintis paruošti puikų planą. „Chelsea“ nenurašau, bet esu beveik įsitikinęs katalonų sėkme“, – komandų šansus svėrė R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų