REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nuo antradienio iš Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pareigų atšaukė Ivaną Dorošą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nuo antradienio iš Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pareigų atšaukė Ivaną Dorošą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atleidžiamas ligoninės vadovas Panevėžio teismo yra pripažintas kaltu sukurstęs kitus asmenis nusikalsti, Kauno teisme nagrinėjama byla, kurioje I. Dorošas teisiamas dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų.

REKLAMA

„Atsižvelgiant į jau daugiau nei kelerius metus besitęsiančias baudžiamąsias bylas, kuriose I. Dorošas kaltinamas dėl nusikalstamų veikų valstybės tarnybai ir viešiems interesams, korupcinio pobūdžio nusikaltimų, Panevėžio apylinkės teismo sprendimą, kuriuo jis pripažino kaltu dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus vykdant ligoninės direktoriaus funkcijas, priimtas sprendimas atleisti I. Dorošą iš įstaigos vadovo pareigų“, – pranešė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apylinkės teismas I. Dorošui vasarį skyrė 3,3 tūkst. eurų baudą už tai, kad jis siekė išvengti administracinės atsakomybės už neteisėtai iškirstus saugotinus medžius. I. Dorošas medžius iškirto neturėdamas tam leidimo ir tik vėliau, patikrinus aplinkosaugininkams, bandė savo veiksmus įteisinti.

Kauno apygardos teisme nagrinėjamoje byloje I. Dorošas kaltinamas kyšininkavimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, turto iššvaistymu, dokumentų suklastojimu ir piktnaudžiavimu.

Bylos duomenimis, I. Dorošas už palankius viešųjų pirkimų rezultatus ligoninėse iš verslininkų pigiau gavo automobilį, jam atsidėkota įranga statomam namui.

Jam pareikštus kaltinimus medikas kategoriškai neigia.

I. Dorošas iki šiol teismo sprendimu buvo nušalintas nuo ligoninės vadovavimo siekiant nepakenkti galimų nusikalstamų veikų tyrimams.

Šiuo metu Respublikinei Panevėžio ligoninei laikinai vadovauja Remigijus Samuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų