REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Kasdien valgė kiaušinius

Christine Yu prisipažino, jog pusryčiams ji valgo vis tą patį maistą – 2 įvairiai paruoštus kiaušinius. Kartais ji juos pagardina špinatais ar lapiniu kopūstu, kartais po to suvalgo vaisių.

67

Christine Yu prisipažino, jog pusryčiams ji valgo vis tą patį maistą – 2 įvairiai paruoštus kiaušinius. Kartais ji juos pagardina špinatais ar lapiniu kopūstu, kartais po to suvalgo vaisių.

REKLAMA

Taigi, kai jos buvo paprašyta net 2 savaites pusryčiams valgyti tik kiaušinių baltymus, Christine nė kiek nesutriko. Juk beveik tą patį ji valgo kiekvieną dieną.

Nors kiaušinio trynys yra be galo skanus ir pilnas įvairių naudingų maistinių medžiagų, kiaušinio baltymai turi mažiau kalorijų, riebalų ir cholesterolio, juose taip pat daug baltymų. Būtent dėl to kiaušinio baltymai yra valgomi norint kontroliuoti apetitą ar auginti raumenis.

Tačiau ar Christine, po dviejų savaičių trukmės iššūkio, pasiilgs savo taip mėgstamo trynio? O gal ji nebegrįš prie įprastų pusryčių? Visa tai sužinokiteperskaitę moters pasakojimą.

REKLAMA
REKLAMA

1. Sotumo jausmas nedingo visą rytą

„Kai pradėjau šį eksperimentą, bijojau, kad kiaušinio baltymai nesuteks to sotumo jausmo, o po valandos aš jau ieškosiu užkandžių. Klydau“, - pradėjo Christine. „Dviejų kiaušinių baltymų pakako, kad iki pat pietų mano pilvas nė karto nesugurktų. Į kiaušinio baltymus įmaišydavau daržovių, špinatų, po to dar suvalgydavau vaisių. Viso eksperimento metu po pusryčių praėjus valandai ar dviem pilvas negrodavo maršų.“

REKLAMA

2. Treniruotės tapo efektyvesnės

Kaip pasakojo Christine, prieš kiekvieną rytinę treniruotę ji privalo kažką suvalgyti. Tai turi būti lengvi produktai, neapsunkinantys skrandžio ir suteikiantys energijos.

„Didelė lėkštė plaktų kiaušinio baltymų nėra labai lengvas maistas. Vėliau išbandžiau valgyti 2 virtų kiaušinių baltymus. Jie ne tik suteikė pakankamai energijos, bet po treniruočių nesijaučiau tokia pavargusi. Be to, išvengiau pilvo išsipūtimo“, - teigė ji.

3. Kiaušinių baltymai yra gan nuobodus maistas

Dienų dienas Christine gali valgyti kiaušinius ir jie jai nepabos, tačiau kitaip moteris kalba apie kiaušinių baltymus. Jie jai greitai pabodo.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija tapo dar prastesnė, kai sugalvojau šiek tiek paeksperimentuoti. Nusprendžiau pasigaminti avižinės košės be avižų. Šio pusryčių patiekalo ingredientai yra kiaušinių baltymai, pusė prinokusio banano, šiek tiek pieno ir cinamonas. Man tai nepaliko didelio įspūdžio, o skonis priminė vandeningą kiaušinienę su bananu“, - sakė ji. „Be to, kiaušinių baltymai gali tapti lyg guminiai, o kai nusprendžiau iš jų išsikepti omletą, atrodė, jog valgau plastiką.“

4. Pasiilgo skystų trynių

„Jei atvirai, labai pasiilgau skystų kiaušinių trynių. Nuo tekstūros iki spalvos, kiaušinio trynys pusryčius pavertė išties malonia procedūra. Be to, atsisakiusi trynio netekau daug svarbių maistinių medžiagų. Juk ten slepiasi vitaminai B, E, geležis, cinkas ir cholinas“, - teigė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors kiaušinio baltymuose yra be galo daug baltymų, papildomų medžiagų, tarp kurių ir sotumo jausmą suteikiantys riebalai, gausite tik valgydami trynį.

5. Išeikvojo labai daug kiaušinių

Kad atliktų šį eksperimentą, Christine nepirko plastikinėse pakuotėse parduodamų kiaušinių baltymų. Vietoje to ji naudojo tikrus kiaušinius. Juos praskėlus, ji atskirdavo baltymus nuo trynio.

„Po 2 savaičių išeikvojau labai daug kiaušinių. Nors ir stengiausi juos išsaugoti ir panaudoti kituose gaminiuose, visiškai išvengti švaistymo nepavyko. Kitą kartą pirkčiau parduotuvėje parduodamus kiaušinių baltymus. Nors pastarieji kainuoja šiek tiek daugiau, tačiau išeikvosiu mažiau maisto“, - sakė Christine. „Šio iššūkio pabaigoje buvau pasiruošusi vėl grįžti prie įprastos mitybos ir kiaušinių trynių, tačiau prieš treniruotes valgysiu tik virtų kiaušinių baltymus. Jų suteikiama energija mane nustebino.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų