REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Kelli Finger  (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Kas gi nemėgsta dienos praleisti besimėgaujant įvairiomis atpalaiduojančiomis procedūromis, tarp kurių ir masažai, manikiūras ar pedikiūras, kirpykla ar veido valymas.

8

Kas gi nemėgsta dienos praleisti besimėgaujant įvairiomis atpalaiduojančiomis procedūromis, tarp kurių ir masažai, manikiūras ar pedikiūras, kirpykla ar veido valymas.

REKLAMA

Kelli Finger yra viena tokių žmonių. Ji, kaip teigė pati, jau kelis metus lankydavosi pas tą pačią plaukų stilistę, kuri tapo tikra moters drauge. Juk kartais taip malonu pasikalbėti su žmogumi, kuris yra pasiruošęs išklausyti, kartais net patarti. Be to, plaukų stilistai ir kirpėjai dažniausiai yra labai draugiški ir bendrauti norintys žmonės.

„Neįsivaizduoju, kaip kiti gali kaskart lankytis pas skirtingą kirpėją. Mano plaukų stilistė ir draugė žino, kas man tinka labiausiai, supranta mano norus. Vertinu jos man skiriamą dėmesį. Jai nesu tik kita klientė. Atsisėdus į jos kėdę, mudvi bendraujame apie viską, ji teiraujasi apie mano gyvenimą, aš domiuosi jos. Ji labai atvira ir visuomet pasiruošusi padėti“, - sakė Kelli.

Nepaisant vyraujančios nuomonės, plaukų stilistų darbas nėra labai lengvas. Jiems tenka susidurti su fiziniais ir emociniais iššūkiais.

REKLAMA
REKLAMA

Kad paneigtų daugelį vyraujančių mitų apie šią profesiją, masažo specialistė Hitesh Patel socialiniame tinkle pasidalino 4 fotografijomis. Jose įamžintos ilgalaikės tokio darbo pasekmės, su kuriomis kasdien susiduria plaukų stilistės.

REKLAMA

Šios nuotraukos taip išpopuliarėjo internete, jog sulaukė net 24 tūkst., pasidalinimų ir 11 tūkst. reakcijų.

„Kirpėjų darbo džiaugsmai!“, - įrašą savo „Facebook“ paskyroje pradėjo Hitesh. „Kadangi plaukų stilistai valandų valandas praleidžia stovėdami ant kojų, vienoje rankoje laikydami plaukų šepetį, o kitoje – džiovintuvą, pasikeičia raumenų padėtis ir jie nebesutampa su kaulais. Kai galiausiai dienos pabaigoje padedami visi džiovintuvai ir šepečiai bei stengiamasi kūno raumenis grąžinti į normalią padėtį, to padaryti nepavyksta. Kad raumenys sugrįžtų į natūralią padėtį, atliekamas „gua sha“ – tradicinis kinų gydymo metodas, kurio metu švelniai braukiant per odą aštriu daiktu sukuriamos petechijos. Po to pirštais sugnybiami raumenys, jie pratampomi. Galiausiai reikia į įprastą padėtį atstatyti stuburą. Vėliau pacientams rekomenduojama užsiimti joga, kuri tik sustiprina šio gydymo poveikį.“

Tai, ką tenka iškęsti kirpėjams, skamba siaubingai. Kad dirbtumėte šį darbą, turite mylėti plaukus ir savo profesiją. Ne kiekvienas ryžtųsi tai iškęsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų