REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lietuvą sukrėtė skaudi tragedija – Šiaulių Moters ir vaiko klinikoje pirmadienį gimė ir iš karto mirė kūdikis. Apie tragiškai pasibaigusio gimdymo eigą sutiko papasakoti pati gimdyvė Dovilė Leinartaitė.

Antradienį Lietuvą sukrėtė skaudi tragedija – Šiaulių Moters ir vaiko klinikoje pirmadienį gimė ir iš karto mirė kūdikis. Apie tragiškai pasibaigusio gimdymo eigą sutiko papasakoti pati gimdyvė Dovilė Leinartaitė.

REKLAMA

27-erių Dovilė Leinartaitė dar dabar negali patikėti, kas vakar vakare įvyko jos gyvenime. Moteris sunkiai renka žodžius, o skruostais nevaldomai rieda ašaros. Kaip pasakoja pati D.Leinartaitė, jos antrasis nėštumas buvo įprastas, o gydytojai nieko neįtarė.

„Gimdymo terminas buvo, pagal echoskopiją, kovo 5 – 6 dieną. Pagal viską realiai gimdymas buvo numatytas kovo dvylikta dieną. Gimė pačiu laiku...“, - skaudžiai prisimena ji.

D. Leinartaitei atvažiavus į ligoninę, čia ją patikrino gydytojai.

„Jie pasakė, kad yra tam tikra kristalizacija. Lygtais bėgo vandenys, lygtais ne, matomai tai ir vadinasi šiuo terminu. Buvo prasidėję tarsi sąrėmiai, maudimas. Mane paguldė į skyrių ir laukė, kada įsibėgės visas gimdymas“, - pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Čia gimdyvė gulėjo kelias valandas. Tuo metu gydytojas padarė echoskopiją ir patikino, kad vaisiui yra viskas gerai. Vėliau D. Leinartaitei sustiprėjo sąrėmiai ir moteris buvo išvežta gimdyti.

REKLAMA

„Čia man nuleido vandenis, tačiau vandenys buvo žalios spalvos. Pasiteiravau, ar nereiktų daryti Cezario pjūvio, bet gydytojai patikino, kad to daryti tikrai nereikia, nes yra dar daug laiko, o vaiko tonusai geri“, - sako gimdyvė.

Gimęs vaikas neverkė

Taip moteris gimdymo laukė kelias valandas, vėliau pusvalandį, dar kurį laiką. Staiga prasidėjo gimdymas.

„Kai prasidėjo gimdymas, vaikas buvo sėdimoje padėtyje, aš gimdžiau vaiką sėdimoje padėtyje ir vėl paklausiau gydytojų, ar nereiktų daryti Cezario pjūvio, gydytojai vėl patikino, kad to nereikia“, - prisimena D. Leinartaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gimęs vaikas neverkė ir tai labai išgąsdino moterį. Kaip pasakoja ji, vėliau gydytojai atgaivino naujagimį, ji girdėjo verkiantį mažylį. „Atvežė inkubatorių ir pranešė, kad mano vaikas labai blogos būklės. Po valandos gydytoja pranešė, kad vaikas mirė“, - sako ji.

Nuo ko mirė vaikas, pasak D. Leinartaitės, jie negalėjo tiksliai paaiškinti. „Vaikų gydytoja sakė, kad galėjo būti širdies yda, infekcija ar kažkas panašaus. Visą nėštumą lankiausi pas gydytojus ir niekas nepasakė, kad gali būti kažkas blogai. Minties net nebuvo, kad kažkas gali baigtis taip tragiškai“, - skaudžiai pasakoja moteris.

Dabar pati moteris stengiasi kaip įmanoma išgyventi šį laikotarpį, ją palaiko artimieji. Tačiau dabar D. Leinartaitė labiausiai nori sužinoti, kas, pasak jos, buvo nutylėta. „Kažkur kažkas buvo nutylėta. Ar man besilaukiant nėštumo metu, ar ligoninėje. Kažkas, manau, yra nutylėta“, - sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiriamos priežastys

Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė patvirtino tokią informaciją, tačiau daugiau ji komentuoti negalėjo be tėvų raštiško sutikimo.

„Gydytojai sakė, kad gimdymas praėjo sklandžiai. Nebuvo jokių gimdymo komplikacijų. Šiuo metu yra atliekama autopsija, kuri ir parodys vaiko mirties priežastį“, - komentavo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų