REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Filipinuose pareigūnai antradienį konfiskavo šimtus kontrabanda į šalį atgabentų egzotinių gyvūnų.

 Filipinuose pareigūnai antradienį konfiskavo šimtus kontrabanda į šalį atgabentų egzotinių gyvūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši valstybė laikoma regiono neteisėtos prekybos gyvūnais centru.

Slaptavietėje buvo rasta apie 300 gyvių. Tarp jų buvo nykštukinių voverių skraiduolių, valabių ir vienos nykstančios rūšies kakadu papūgų.

REKLAMA

Anot vyriausybės, ši prieš kontrabandininkus nukreipta operacija buvo viena didžiausių Ramiojo vandenyno salų valstybės istorijoje.

„Kalbant apie gyvų gyvūnų skaičių, tai tikriausiai vienas mūsų didžiausių (radinių)“, – naujienų agentūrai AFP sakė aplinkosaugos srityje dirbantis Filipinų vyriausybės pareigūnas Rogelio Demelletesas (Rochelijus Demeljetesas).

Per reidą buvo sulaikyti keturi įtariamieji ir konfiskuota gyvūnų, natūraliai paplitusių Australijoje, Indonezijoje ir Papua Naujojoje Gvinėjoje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo rasti septyni raudonieji rojaus paukščiai ir 26 molukinių kakadu. Pasaulinė gamtos apsaugos organizacija (IUCN) šias rūšis laiko itin sparčiai nykstančiomis gamtoje.

Filipinų pareigūnų duomenimis, konfiskuotų gyvūnų rinkos vertė yra 192 tūkst. JAV dolerių (156 tūkst. eurų). Tai reiškia, kad šis radinys yra vertingesnis nei visi pernai Maniloje konfiskuoti kontrabandiniai gyvūnai.

Kadangi molukiniai kakadu įtraukti į Pasaulinės prekybos laukiniais gyvūnais konvencijos (CITES) nykstančių rūšių sąrašą, įtariamiesiems gresia iki 12 metų kalėjimo, jeigu jie bus nuteisti už Filipinų gamtosaugos įstatymų pažeidimą.

Nepaisant įstatymų griežtumo, Filipinuose klesti nelegali prekyba egzotiniais gyvūnais. Jais vis dažniau prekiaujama per socialinius tinklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų