REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
„Lietkabelis“ - „Vytautas“ (nuotr. Fotodiena.lt/Josvydo Elinsko)

Skatinimas skirti 2 proc. nuo 2017 metais sumokėto pajamų mokesčio ir taip gauti bet kurio žaidėjo marškinėlius iki parodomųjų rungtynių Londone - tokie paskutiniai Prienų-Birštono „Vytauto“ žingsniai, siekiant išspausti kuo daugiau naudos iš Ballomanijos. Ir turbūt dar nepaskutiniai.

24

Skatinimas skirti 2 proc. nuo 2017 metais sumokėto pajamų mokesčio ir taip gauti bet kurio žaidėjo marškinėlius iki parodomųjų rungtynių Londone - tokie paskutiniai Prienų-Birštono „Vytauto“ žingsniai, siekiant išspausti kuo daugiau naudos iš Ballomanijos. Ir turbūt dar nepaskutiniai.

REKLAMA

Per kiek daugiau nei du mėnesius, kai garsioji JAV šeimyna vieši Prienuose, pamatėme labai daug.

Nuo JAV žiniasklaidos gigantų ESPN ir „Bleacher Report“ reportažų iš Prienų, iki kelių „Big Baller Brand Challenge Games“ turnyrų, mineralinio vandens „Vytautas“ plėtros į JAV ir patekimo į daugiamilijoninę auditoriją sutraukiantį „Ball in the family“ realybės šou.

Tokio ažiotažo Lietuva dar nebuvo mačiusi. Nenuostabu, kad tai sukėlė daugybę skirtingų nuomonių - štai Gintaras Krapikas, kiti krepšinio specialistai garsiai kritikavo „Vytautą“ dėl to, kad sportinius rezultatus aukoja dėl cirko.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau klubo direktorius Adomas Kubilius su tuo nesutinka ir primena - atsiminkite, kur „Vytautas“ buvo prieš atvykstant Ballams.

„Mes turėjome lygiai tokią pačią situaciją. Mes buvome lentelės dugne ir turėjome labai daug finansinių problemų. Dabar mes išsprendėme didelę dalį finansinių bėdų“, - tv3.lt sakė A.Kubilius.

REKLAMA

Pokalbyje jis kartu atskleidė, kad žiūri visas Ballų realybės šou serijas ir nesitiki, kad 16-metis LaMelo ilgam užsibus Prienuose, nors tėvas LaVaras tą viešai ir žada.

- Jau prabėgo beveik trys mėnesiai nuo tada, kai pasaulis apstulbo išgirdęs, kad Ballų šeimyna keliauja į Prienus ir kol jie galiausiai nusileido Vilniaus oro uoste. Per šį laiką pamatėme daug. Koks dabar „Vytauto“ gyvenimas, kai emocijos daugmaž susigulėjo?, - tv3.lt paklausė A.Kubiliaus.

- Gyvenimas gerokai ramesnis, nes ažiotažas atslūgo. Žmonės apsiprato, pamatė juos, pabendravo - jau tokio didelio ažiotažo tikrai nėra.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar galima sakyti, kad visa ši situacija privertė išeiti klubo žmones iš komforto zonos ir į viską pažvelgti daug kūrybiškiau? Pavyzdžiui neseniai pasiūlėte skirti 2 proc. pajamą ir taip gauti bet kurio ekipos žaidėjo marškinėlius, štai netrukus vyksite į Londoną.

- Žinoma, turėjome reaguoti į susidariusią situaciją. Per gan trumpą laiką nuveikėme nemažai. Bendraujame su jais ir kartu ieškome galimybių. Pradžioje planavome toliau žaisti Baltijos krepšinio lygoje (BBL), bet nepavykus suderinti, buvo priimtas sprendimas rengti turnyrus. Dirbame ganėtinai mobiliai, atsižvelgdami į situaciją. Galbūt dar suorganizuosime tų draugiškų rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ballai į Prienus atvyko ne tik žaisti krepšinio, bet kartu ir filmuoja savo realybės šou. Galbūt pats pažiūrite jo serijas?

- Teko, jau trečia serija išėjo. Aktualu, ką jie rodo ir kokią mintį nori ištransliuoti. Man buvo kažkiek keista, nes jie gana savikritiški, ypač dėl jaunojo LaMelo, kad jis nesilaiko disciplinos ir visa kita. Taip ir yra ištikrųjų, mes su jais apie tai kalbamės. Buvo keista, nes maniau, kad jie bandys kažkaip gražiau parodyti. Bet parodė taip, kaip yra - kad naktimis nemiega, būna nepasiruošęs, trenerio neklauso, žaidžia telefonu ir taip toliau. Sakyčiau dėl to nustebino šiek tiek maloniai.

- Kalbant apie problemas - daugiau jų broliai Ballai nesukėlė?

- Problemų daugiau tikrai nesukėlė. Daugelis krepšinio specialistų dabar nurašinėja, kad „Vytautas“ padarė krepšinio cirką ir panašiai. Bet jeigu pažiūrėtume, ką mes turėjome iki Ballų, tai mes turėjome lygiai tokią pačią situaciją. Mes buvome lentelės dugne ir turėjome labai daug finansinių problemų. Dabar išsprendėme didelę dalį finansinių bėdų. Dabar aktualiausia, kad neliktume paskutiniai iš neiškristume iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL). Tačiau ta problema egzistavo ir iki Ballų. Todėl nepasakyčiau, kad mes kažką labai daug pralošėme su jais.

REKLAMA

- Paskutinėje šou serijoje, LaVaras sūnui LaMelo atskleidė, kad Prienuose jis liks žaisti dar dvejiems metams, kol galės pakliūti į NBA. Esate tam pasirengę?

- Manau, kad pasirengę. Bet tai nėra nuspręsta šimtu procentų. Turbūt matėte, kad Lavarui pasakius tai, iš Lamelo veido reiktų surpasti, kad jis čia tikrai nebus (juokiasi). Sunku pasakyti. Ar jis čia bus dar dvejus metus - drįsčiau abejoti. Mes kalbamės apie tai su jais, jie jokių konkrečių sprendimų nepriima. Manau artimiausio mėnesio metu pasimatys, kaip viskas klostysis. Jeigu jau galvosime apie ateinančius dvejus metus, reikėtų pradėti nuo sutarties pasirašymo.

- Turbūt daug kas priklausys nuo to, ar pavyks išlikti LKL?

- Tai didelis dalykas. Strategiškai tai mums prioritetinis klausimas.

- Kartu pasirodė ir JAV žurnalistų įžvalgos, kurie lankėsi Prienuose - vieni sakė, kad tai puiki vieta tobulėjimui, kiti kaip tik tvirtino priešingai ir teigė, kad tokio lygio talentui kaip LaMelo čia ne vieta. Kaip jūs manote, ar „Vytautas“ ir treneris Virginijus Šeškus gali tinkamai paruošti LaMelo NBA?

REKLAMA

- Tikrai galėtų. Ne tik Šeškus, bet ir visa trenerių komanda. Vienas dalykas - Lietuvoje žaidžiamas aukšto lygio krepšinis. Jiems dar bent sezoną pabūti būtų naudinga. Jeigu Ballai pasirinktų mažiau žinomą šalį, kur galėtų žaisti po 40 minučių, abejoju, kad jiems būtų naudingiau. Jie pataikė į teisingą komandą. Mes labai daug jiems suteikiame galimybių.

- Minėjote, kad su Ballų atvykimu „Vytautas“ sugebėjo sutvarkyti finansinius reikalus, kartu Ballai padėjo su tam tikru treniruočių inventoriumi. Kaip dar pasikeitė „Vytauto“ klubo gyvenimas?

- Pagrindininiai dalykai - finansiniai aspektai ir žinomumas. Matė daug kas, kad „Vytauto“ vanduo pradeda su jais bendradarbiavimą. Manau, kad visiems ši situacija naudinga. Aišku, ir jiems tai naudinga ir jie to neslepia. Ir verslo prasme, ir realybės šou medžiagos atžvilgiu - visiems JAV turbūt įdomu pažiūrėti kas ta Lietuva, kaip ten kas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Prieš atvykstant jiems viename interviu sakėte, kad iš jų, kaip iš krepšininkų, didelės naudos nesitikite. Tačiau LiAngelo LKL renka po 14 taškų, LaMelo blykstelėjo prieš „Žalgirį“ ir atrodo geriau nei tikėtasi. Nustebino toks brolių žaidimas?

- Aš maniau, kad abu atrodys prasčiau. Šiek tiek nustebino. O vyresnis mums tikrai dabar padeda. Tą rodo ir statistika ir šį lygį jis atitinka. O LaMelo dar reikia stiprėti tiek fiziškai, tiek psichologiškai, bet ir jis gali padėti.

- Galbūt jau apgalvojote, kaip ateityje išnaudosite visą šią grandiozinę istoriją, kai Ballų Lietuvoje nebebus?

- Kaip gerą pavyzdį parodyti. Tokių miničų buvo, bet koncentruojamės į tai, kad jie yra čia. Priklausys nuo to, ką jie išėję pasakys visuomenei. Jeigu pasakys, kad viskas buvo gerai ir super, gal kažkas norės tą išbandyti ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų