REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
89
Vilniaus Akropolio prekybos centre vyksta “Jamam“ išpardavimo akcija (nuotr. Fotodiena.lt)

Didieji Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai jau skelbia, kaip nusprendė dirbti per artėjančias šv. Velykas. Paskutiniu metu itin didelis spaudimas buvo jaučiamas ir iš profsąjungų, kad tam tikros šventinės dienos virstų nedarbo dienomis ir prekybos centrų darbuotojams. Visgi sprendimą nedirbti priėmė ne visi prekybos tinklai. Kai kurie darbo laiko nė netrumpins.

89

Didieji Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai jau skelbia, kaip nusprendė dirbti per artėjančias šv. Velykas. Paskutiniu metu itin didelis spaudimas buvo jaučiamas ir iš profsąjungų, kad tam tikros šventinės dienos virstų nedarbo dienomis ir prekybos centrų darbuotojams. Visgi sprendimą nedirbti priėmė ne visi prekybos tinklai. Kai kurie darbo laiko nė netrumpins.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt pateikia, kaip keisis parduotuvių darbo laikas.

Dalis „Maximos“ parduotuvių dirbs trumpiau, dalis nedirbs

Kaip ir kasmet per šv. Velykas, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės dirbs trumpiau nei įprastomis dienomis – kai kurios jų duris klientams atvers vėliau bei užsidarys anksčiau, o dalis parduotuvių pirmąją šv. Velykų dieną nedirbs visai.

„Remdamiesi įvairių mūsų lojalių klientų apklausų rezultatais ir ypatingai apsipirkimo tendencijomis, darome išvadą, jog pirkėjai nori, jog jų lankomos parduotuvės dirbtų ir šventinėmis dienomis. Mūsų klientams svarbu turėti galimybę apsipirkti netoliese jų namų esančiose mūsų parduotuvėse jiems parankiu, tinkamu laiku, ypač po darbo bei išeiginėmis dienomis“ – teigia operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

I. Ščerbavičienė taip pat priduria, jog į darbuotojų pageidavimus taip pat atsižvelgiama. „Savo darbuotojais rūpinamės ir sudarydami darbo grafikus stengiamės atsižvelgti į jų pageidavimus šventinėmis dienomis dirbti arba nedirbti. Didelė dalis mūsų darbuotojų valstybinių švenčių dienomis dirbti nori, nes darbas mūsų parduotuvėse yra apmokamas dvigubu tarifu“, – dalinasi ji.

REKLAMA

Tad dieną prieš šv. Velykas, kovo 31 d., „Maximos“ parduotuvės dirbs įprastu darbo grafiku, išskyrus įprastai visą parą veikiančias parduotuves, esančias Mindaugo g. 11 Vilniuje ir Jonavos g. 60 Kaune. Jos dirbs iki 23 val.

Pirmąją šv. Velykų dieną tik viena „X“ formato parduotuvė, esanti Vilniuje, Dariaus ir Girėno g. 19B, dirbs nuo 10 val. ryto ir užsidarys jau 18 val. Įprastai visą parą veikiančios „Maximos“ Mindaugo g. 11 Vilniuje ir Jonavos g. 60 Kaune, tądien dirbs nuo 10 val. iki 19 val.

12 „Maximos“ parduotuvių, kurių kaimynystėje veikia didesnės „Maximos“ parduotuvės, pirmąją šv. Velykų dieną nedirbs visai. Jos įsikūrusios Gedimino g. 26B Radviliškyje; Kęstučio g. 55 Kaune; Totorių g. 8 Vilniuje; Upės g. 9 Vilniuje (PC CUP); Minties g. 58 Vilniuje; Kalvarijų g. 129 Vilniuje; Rinktinės g. 38 Vilniuje; J. Basanavičiaus g. 15 Prienuose; Lakūnų g. 24A-2 Vilniuje („Ogmios miestas“); Konstitucijos pr. 7A Vilniuje (PC „Europa“); Karaliaus Mindaugo pr. 49 Kaune (PPC „Akropolis“); Ozo g. 18 Vilniuje (PPC „Ozas“).

REKLAMA
REKLAMA

„Sudarydami parduotuvių, veikiančių regionuose, darbo grafikus, atkreipėme dėmesį į srautų pasiskirstymą šventės dieną. Pirmąją šv. Velykų dieną, balandžio 1–ąją, parduotuvės, įsikūrusios arčiau miestų ar kaimelių centrų, taip pat bažnyčių, darbą pradės kiek anksčiau – 9 val. Kitos parduotuvės – 10 val. Tądien visos parduotuvės duris užvers – 19 val.“, – sako I. Ščerbavičienė.

O antrąją šv. Velykų dieną dirbs beveik visos parduotuvės, tačiau trumpiau. Balandžio 2 d. klientų „Maximos“ parduotuvės lauks nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro, įskaitant ir „Maximos“ parduotuves Mindaugo g. 11 Vilniuje ir Jonavos g. 60 Kaune. Trumpiau – iki 17 val. – klientų lauks PC „Europa“ Vilniuje įsikūrusi „Maximos“ parduotuvė. Taip pat trumpiau, iki 19 val., dirbs Lakūnų g. 24A-2, Vilniuje esanti „Maxima“. Iki 21 val. dirbs „Maxima“ Karaliaus Mindaugo pr. 49 Kaune (PPC „Akropolis“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nedirbs tik Žiežmariuose, Kauno g. 2 esanti mažiausio formato „Maximos“ parduotuvė.

„Iki“ ir „Rimi“ – nieko nekeičia

Prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė informuoja, kad „Iki“ prekybos tinklo parduotuvių darbo laikas nustatomas atsižvelgiant į pirkėjų apsipirkimo poreikius. Dėl to, darbo laikas nebus keičiamas.

„Matome, kad mūsų pirkėjams svarbu turėti galimybę apsipirkti švenčių dienomis, todėl per šias Šv. Velykų šventines dienas prekybos tinklo IKI ir IKI EXPRESS parduotuvių laikas nesikeis“, – pranešė B. Čaikauskaitė

Kaip ir „Iki“ taip ir „Rimi“ nekeičia darbo laiko. Naujienų portalas primena, kad būtent šie du prekybos tinklai ir planuoja susijungimą.  „Mūsų prekybos centras darbo valandų šv. Velykų laikotarpiu nekeičia, dirbsime įprastai. Tokį sprendimą priėmėme, atsižvelgdami į pirkėjų lūkesčius. Kasmet analizuojame parduotuvių lankomumo statistiką šiuo laikotarpiu ir matome, kad įprastas parduotuvių darbo laikas pirkėjams patogiausias“, – sako „Rimi“Marketingo ir viešųjų ryšių vadovę Dalia Kybartaitė.

REKLAMA

„Norfa“ ir „Lidl“ nedirbs iš viso

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ informavo, kad šventinį Velykų sekmadienį, balandžio 1 d., nedirbs nė viena jų tinklo parduotuvė. Balandžio 2–ąją, pirmadienį, visos „Lidl“ parduotuvės dirbs įprastu grafiku.

„Siekis būti lyderiais užtikrinant patrauklias sąlygas darbuotojams mums toks pat svarbus, kaip ir įsipareigojimas puoselėti kainų lyderio poziciją, siūlant geriausią kainos ir kokybės santykį pirkėjams. Tad darome dar vieną žingsnį koreguodami parduotuvių darbo laiką per šventes“, – teigė Radostin Roussev–Peine, bendrovės „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius.

REKLAMA

Visiškai per Velykas nedirbs ir prekybos tinklas „Norfa“. Taipogi trumpinamas darbo laikas ir prieš šventinį sekmadienį. Kovo 31–ąją, šeštadienį, „Norfos“ parduotuvės dirbs 2 valandomis trumpiau. Balandžio 2–ąją, pirmadienį, visos „Norfos“ dirbs įprastu grafiku.

„Norfos mažmenos“ vadovybė įsitikinusi, kad yra datų, kurios turėtų būti „neprekybinės”. Pernai ne tik per Velykas, bet ir pirmąją šv. Kalėdų, taip pat Naujųjų metų dieną „Norfa“ parduotuvės iš viso nedirbo. Kai kurie darbo laiko apribojimai yra reikalingi, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų. Šventinėmis dienomis ramybės ir pastovumo jausmas yra būtini“, – sakė D. Dundulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų