REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
116
Rungtynių akimirkos. (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį gali beveik pabaigti kalbas apie patekimą į Eurolygos atkrintamąsias arba kaip tik - dar labiau jas paaštrinti. Vitorijoje įveikę „Baskonia“ ekipą kauniečiai galėtų žymiai lengviau kvėpuoti, bet pralaimėjimas įkaitintų Lietuvos čempionų pozicijas tarp aštuonių stipriausių komandų.

116

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį gali beveik pabaigti kalbas apie patekimą į Eurolygos atkrintamąsias arba kaip tik - dar labiau jas paaštrinti. Vitorijoje įveikę „Baskonia“ ekipą kauniečiai galėtų žymiai lengviau kvėpuoti, bet pralaimėjimas įkaitintų Lietuvos čempionų pozicijas tarp aštuonių stipriausių komandų.

REKLAMA

Dabar žalgiriečiai „Baskonia“ krepšininkus lenkia trimis pergalėmis, likus sužaisti penkerias rungtynes iki reguliariojo sezono pabaigos.

Atrodytų daug, tačiau taip nebeatrodo, kai pamatai, kokia skirtinga sezono pabaiga laukia abiejų komandų.

Žinoma, klaidinga būtų žvalgytis tik į nuostabią sportinę formą demonstruojančius baskus. Tačiau ir kiti varžovai, kovoje dėl atkrintamųjų ir geresnių pozicijų prieš jas - Atėnų „Panathinaikos“, Maskvos srities „Chimki“ ir Tel Avivo „Maccabi“ turės kiek lengvesnį pasivaikščiojimą finišo tiesiojoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Žalgirio“ laukia penki kruvini mūšiai, norint laimėti „karą“ dėl atkrintamųjų.

Sunki pabaiga

Po ketvirtadienio rungtynių su „Baskonia“ išvykoje, kitą savaitę „Žalgirio“ lauks dviguba Eurolygos savaitė - antradienį namie reikės priimti Milano „Olimpia“ su trimis lietuviais, o ketvirtadienį vykti į Madridą bei kovoti su „Real“.

REKLAMA

Vėliau lauks išvyka į Pirėjų ir kova su „Olympiakos“, o sezonas bus pabaigtas namie su Maskvos CSKA.

Jeigu „Baskonią“ priskaičiuosime pirmo aštuoneto komandoms, nors ir užima dabar devintą poziciją, tada „Žalgirio“ balansas šį sezoną žaidžiant su „Top-8“ komandomis - 4 pergalės ir 8 pralaimėjimai.

Keturias iš penkių likusių rungtynių žalgiriečiai ir žais su pirmo aštuoneto ekipomis. Tad metas pradėti daryti tai, kas iki šiol sekėsi neitin gerai - laimėti prieš stipriausias turnyro komandas.

Vienintelė „Olimpia“ nepatenka į šią kategoriją ir ją nugalėti bus būtina. Pažvelgus į kitų komandų tvarkaraščius, atrodo, kad šios pergalės gali ir užtekti, tačiau norint būti ramiems, reikėtų bent dviejų pergalių. Norint išlikti tarp keturių geriausių jų reikės žymiai daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kas laukia

Pirmą susitikimą Kaune „Baskonia“ laimėjo triuškinamai - 97:77, tad naivu tikėtis revanšo didesniu skirtumu, kuris padėtų, jei ekipos surinktų vienodą kiekį pergalių.

„Žalgiriui“ užtektų ir laimėjimo vienu tašku - svarbiausia laimėti.

Sunku tikėtis pergalių išvykose prieš „Real“ ir „Olympiakos“, tad labai svarbūs mūšiai lauks Kaune.

Pergalę prieš „Olimpia“ pasiekti būtina. Apie sėkmę galima pasvajoti ir paskutiniame sezono mūšyje su CSKA - maskviečiai jau yra užsitikrinę vietą atkrintamosiose, ir, jeigu nenutiks nieko netikėto, jie prieš išvyką į Lietuvą turėtų būti ramūs ir dėl pirmos vietos turnyro lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad tikėtina, kad CSKA žvaigždės žais atsipalaidavusios, o treneris leis pailsėti kai kuriems žaidėjams.

Varžovų pabaiga

„Baskonia“ sezoną pabaigs net ketveriomis rungtynėmis namie. Be „Žalgirio“ jiems liko sužaisti su Bambergo „Brose“, „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Vienintelis „Maccabi“ patenka tarp geriausių komandų. Gali būti, kad būtent šios rungtynės lems tą paskutinę komandą, kuri įšoks į atkrintamųjų traukinį.

„Maccabi“ sezono pabaiga - taip pat ne saldainis. Jie namie priims „Chimki“ ir „Panathinaikos“ - taip pat tiesioginius oponentus, kovoje dėl vietos po saule.

Be mūšio su „Baskonia“ jiems liks dar dvejos rungtynės išvykoje - su Stambulo „Fenerbahce“ ir Valensijos „Basket“.

REKLAMA

Kur kas lengviau kvėpuos „Panathinaikos“ su Luku Lekavičiumi. Išvykoje žais Malagos „Unicaja“, tuo pačiu „Maccabi“ ir Milano „Olimpia“. Namie sužais su Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Valensijos „Basket“.

Tiesa, šį sezoną Atėnų klubas nenuspėjamas - išvykose yra laimėjęs vos triskart, o pralaimėjęs - net dešimt sykių.

Paskutinė ekipa, kovojanti dėl sezono pratęsimo ir galimybės patekti į finalinį ketvertą - „Chimki“, kaip minėta, žais su „Maccabi“, taip pat su „Anadolu Efes“, CSKA, „Fenerbahce“ ir „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų