REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Soteros Šveikauskaitės kelionės akimirkos (nuotr. asm. archyvo)

Lietuvą neseniai sukrėtė dviejų kauniečių mirtys. Moterys buvo ką tik grįžusios iš kelionės po Madagaskarą, kur užsikrėtė maliarijos liga. Tačiau egzotiški kraštai vis dar traukia daugelį lietuvių, o tokios naujienos jų tikrai neatbaido vykti į svajonių šalis. Garsaus tinklaraščio Babyblog autorė Sotera Šveikauskaitė kartu su savo vyru būtent dabar leidosi į kelionę po Malaiziją ir sutiko pasidalinti savo įspūdžiais.

41

Lietuvą neseniai sukrėtė dviejų kauniečių mirtys. Moterys buvo ką tik grįžusios iš kelionės po Madagaskarą, kur užsikrėtė maliarijos liga. Tačiau egzotiški kraštai vis dar traukia daugelį lietuvių, o tokios naujienos jų tikrai neatbaido vykti į svajonių šalis. Garsaus tinklaraščio Babyblog autorė Sotera Šveikauskaitė kartu su savo vyru būtent dabar leidosi į kelionę po Malaiziją ir sutiko pasidalinti savo įspūdžiais.

REKLAMA

Sotera, kodėl kartu su savo vyru pasirinkote būtent Malaiziją?

Į Kvala Lumpūrą vykti darbo reikalais turėjo mano vyras. Tad nusprendėme, kad būtų puiki proga pailsėti ir pasisemti šiek tiek energijos. Penkias dienas praleidome Malaizijos sostinėje Kvala Lumpūre, kol vyras dirbo, aš tyrinėjau miestą. O paskui skridome į vadinamuosius Malaizijos Maldyvus – Perhentiano salas.

Čia užsisakėme viešbutį keturioms naktimis. Nežinojome, ar mums patiks vieta ir pats viešbutis. O ir dažniausiai mes niekada neplanuojame pilnai visų atostogų. Viską sprendžiame vietoje, kas yra ganėtinai žavu. Lokacija ir viešbutis mums taip patiko, kad čia nusprendėme praleisti visą likusį atostogų laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Dar praeitą savaitę Lietuvą sukrėtė dviejų moterų, grįžusių iš Madagaskaro, mirtys. Ar tokie atvejai neatbaidė vykti į egzotišką kraštą?

Beveik visą savaitę buvome mažai prie interneto ir nematėme tokių naujienų. Bet kokiu atveju tokie įvykiai yra tikrai nemalonūs ir sukrečiantys. Patys mes nesiskiepijome, nes nebuvo didžiulio poreikio. Ir net nuo tos pačios maliarijos skiepų juk nėra, nebent galima visą laikotarpį gerti vaistus, o jie ganėtinai toksiški.

REKLAMA

Mano vyras lankosi Malaizijoje gal aštuntą kartą, asmeniškai aš – pirmąjį. Tiek iš draugų, tiek iš spaudos nesame girdėję baisių nelaimių, dėl kurių reiktų skiepytis, vykstant į Malaiziją.

Žydras vanduo, akinančio baltumo smėlis, o kur dar ir nuostabios Malaizijos spalvos. Tikriausiai visos moterys prieš važiuodamos į kelionę savo mintyse sudėlioja drabužių derinius, tiek poilsiui, tiek pritrenkiančioms fotografijoms. Ar pati jūs į kelionę dedatės daug drabužių?

Seniau prisikraudavau visko ir daug, ir dažniausiai net pusės drabužių nepanaudodavau. Šį kartą skridome tik su vienu lagaminu. Tad pusė buvo vyro, pusė mano. Dėjausi tik tai, kas būtų reikalingiausia. Kuo daugiau keliauji, tuo daugiau žinai, kiek ir ko tau gali prireikti.

REKLAMA
REKLAMA

O tokiuose šiltuose kraštuose tikrai visko reikia minimaliai. Poros lengvų paplūdimio suknelių, patogių šortų, lengvo megztuko, keleto marškinėlių bei patogios avalynės. Ir viskas!

Kelionėse esate tikrai ne naujokė. Kokie yra trys daiktai, be kurių niekada nevažiuotumėte į kelionę?

Išmanusis telefonas, piniginė ir fotoaparatas. Visą kitą galima nusipirkti (šypsosi).

Malaizijoje kartu su vyru asmeniškai jūs lankėtės pirmą kartą. Kokius įspūdžius jums paliko šis kraštas?

Malaizija yra kažkas nuostabaus. Pradedant žmonėmis, kurie yra itin draugiški, paslaugūs ir visada besišypsantys bei baigiant gamta. Čia – pasakiškai gražu. O ir maistas jų yra be galo skanus. Pati sostinė Kvala Lumpūras, sakyčiau, labia išsivystęs ir sparčiai augantis miestas. Aplink vien dangoraižiai, dar tiek pat jų yra statoma naujai. Net nesijaučia, kad esu Azijoje. Bet kainos čia – ženkliai mažesnės, tikrai nėra brangu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, pavalgyti galima dviese sočiai iki 6 – 10 eurų su gėrimais. Čia nėra tiek daug motorolerių, ko nebūtų galima pasakyti apie kitas Azijos šalis. Kadangi lankiausi prieš tai Vietname, galiu pasakyti, kad jaučiuosi saugiau būtent čia. Malaizijoje daugiau tvarkos, bent jau sostinėje.

Kas jus su vyru labiausiai nustebino šiame krašte?

Malaizijoje visi kalba angliškai, net ir senyvo amžiaus žmonės puikiai susikalba šia kalba. Dauguma jų net žino, kur yra Lietuva, vienas senyvo amžiaus taksi vairuotojas pajuokavo, kad mes krepšinį žaidžiame geriau nei futbolą.

Žmonės čia tikrai ganėtinai išsilavinę ir žingeidūs. Rytinės pakrantės salų paplūdimiai, kaip ir man pasakojo vyras, tikrai yra gražiausi, kokius esame iki šiol matę.

REKLAMA

Viskas kaip iš paveikslėlio. Vanduo toks šiltas, o krantas vien tik iš smėlio, vandenyje nėra nei vieno akmenėlio ar žolių. Tobulai gražu. Galėčiau čia gyventi. Tikriausiai būtų pati didžiausia svajonė pasistatyti čia viešbutį ir senatvėje išsikelti gyventi į Malaiziją.

Egzotinėse šalyse galima išbandyti įvairiausių naujų patiekalų. Kokį maistą dažniausiai rinkdavotės šiame krašte?

Kelionėse stengiamės valgyti tos šalies tradicinį maistą. Aš pati esu didelė Azijos virtuvės gerbėja. Tad čia tikrai labia mėgaujuosi maistu. Malaizijoje maistas yra itin skanus.

Patiekalai su krevetėmis, žuvimi, įvairia mėsa yra be galo gardūs. Labiausiai man paliko įspūdį „Butter prawns“ – sviestinės krevetės su labai savotišku tinklu iš kiaušinių. Skonis tiesiog nepakartojamas.

REKLAMA

O ką veikėte laisvalaikiu Malaizijoje? Juk būtų neįmanoma visą laiką tik gulėti ir mėgautis nesibaigiančiais saulės spinduliais...

Didžiąją mūsų kelionės laiką praleidome Perhentiano saloje. Čia mes ne tik mėgavomės jūra ir saule, gulėdami paplūdimyje. Plaukėme susipažinti su jūros pasauliu, nardėme, apžiūrinėjome salos miestelius, kopėme į kalną, iš kurio atsivėrė visas nuostabus salos grožis.

Taip pat plaukėme valtimi, vaikščiojome po džiungles. Veiklos čia tikrai yra, tad tiek mėgstantys aktyvų sportą, tiek ramesnio poilsio trokštantys keliautojai rastų ką veikti. Tiesa, čia yra labai populiarius giluminis nardymas, nes aplink salas yra gausu gražių vietų, yra net gi dvi nuskendusių laivų lokacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie būtų pagrindiniai jūsų patarimai, vykstantiems į šį egzotinį kraštą?

Nesivežkite daug daiktų, nes jų tikrai neprireiks. Svarbu apsauga nuo saulės, drabužiai tiek ilgomis, tiek trumpomis rankovėmis.

Einant ilgiau praleisti laiką prie jūros, geriau dėtis ilgomis rankovėmis marškinėlius, nes galima stipriai nudegti, ypač užsiimant paviršiniu nardymu. Vandenyje nesijaučia saulės kaitros, o saulė čia itin stipri.

Maistas čia toks skanus, kad tikrai norėsis atsivežti padažų, vaisių ir kitų produktų į Lietuvą. Turėkite geriau laisvos vietos lagamine, nes taip galėsite parsivežti daugiau produktų.

Svarbiausia gera nuotaika ir fotoaparatas, skirtas įamžinti gražiausius vaizdus. Siūlau neplanuoti per daug kelionės, nes tam tikros vietos gali taip patikti, kad nebenorėsite išvažiuoti, kas nutiko ir mums. Bet kokiu atveju, Malaizija yra tikras rojus, puiki vieta atostogoms, nebrangi ir beprotiškai graži šalis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų