REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Žmonės tikėjo užfiksavę galimą padegėją (nuotr. AKISTA)

Praėjusią savaitę vieno Vilniaus mikrorajono gyventojai ne tik neramiai miegojo naktimis, bet ir krūpčiojo dienomis – per kelias paras degė net kelių daugiabučių konteinerinės. Užfiksuoti ir keli pavieniai atvejai, kuomet degė konteineriai.

12

Praėjusią savaitę vieno Vilniaus mikrorajono gyventojai ne tik neramiai miegojo naktimis, bet ir krūpčiojo dienomis – per kelias paras degė net kelių daugiabučių konteinerinės. Užfiksuoti ir keli pavieniai atvejai, kuomet degė konteineriai.

REKLAMA

Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Fabijoniškės“ žmonės dalinosi užfiksuotais kadrais ir žinutėmis apie padegėjų išpuolius. Vietiniai gyventojai net prabilo apie budėjimus, jeigu situacija negerės. Visgi, intensyvių veiksmų ėmėsi policijos pareigūnai.

Tikėjo nufilmavę padegėją

Dar penktadienį rašėme apie Fabijoniškių mikrorajone siautėjantį padegėją ar jų grupę ir taip ne juokais išgąsdinusius žmones. Aktyvūs ir neabejingi gyventojai dalinosi nuotraukomis, informacija ir net vaizdo įrašais, kad tik pavyktų rasti įtariamuosius.

Viename Fabijoniškėse esančiame daugiabutyje įrengta kamera užfiksavo įtarimų sukėlusį asmenį, kuris naktį vaikštinėjo po kiemą. Netrukus, viename iš namo konteinerinių kilo gaisras. Vaizdo kamerų savininkai pasidalino vaizdo įrašais, tikėdami, kad tai gali būti vienas įtariamųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, kaip portalui tv3.lt Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokuroras Edmundas Bagdonas, susipažinęs su įrašais bei su naujausia policijos pareigūnų informacija, patvirtino, kad nufilmuotas niekuo dėtas žmogus.

REKLAMA

„Ikiteisminio tyrimo duomenys jau dabar leidžia teigti, kad vaizdo įraše užfiksuotas asmuo nėra susijęs su tiriamais 2018-03-08 naktį įvykdytais padegimais Vilniaus mieste (Fabijoniškių mikr.)“, - nurodė prokuroras. Jis taip pat sakė, kad įtariamasis (įtariamieji) šiuo metu dar nėra nustatytas (nenustatyti).

„Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai (t.y. renkami reikšmės galintys turėti duomenys)“, - tikino E. Bagdonas.

Kuo užkliuvo Fabijoniškės?

Būtent to klausia ne tik dažnas gyventojas, bet ir daugiabučius namus viename didžiausių sostinės mikrorajonų administruojančios bendrovės „Fabeta” generalinės direktorės pavaduotojas Vytautas Lužys. Praėjusią savaitę su portalu tv3.lt bendravęs atstovas tikino nesuprantąs motyvų, nors turėjo įvairių įtarimų dėl grįžusių iš įkalinimo įstaigų buvusių daugiabučių gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip nurodė pranešimus apie gaisrus fiksavę tarnybos bei namus administruojančios įmonės, kituose mikrorajonuose tokių incidentų neužfiksuota.

„Praėjusią savaitę UAB „Jurita“ administruojamuose namuose nebuvo užfiksuota buitinių atliekų konteinerių/ konteinerinių patalpų padegimo atvejų“, - nurodė įmonė. Šeškinės mikrorajone taip pat pastaruoju metu tokių įvykių neužfiksuota.

Gyventojai nori budėti naktimis

Fabijoniškių gyventojai nespėja kelti nuotraukų – toks įspūdis susidaro peržiūrėjus socialinio tinklo grupę. „Vien per pastarąsias kelias savaites suskaičiavau apie 10 padegimų. Vienai iš gyventojų pradėjus dalintis informacija, pasirodė, kad tokie padegimai vyksta vos ne kiekvieną naktį ir net ne po vieną sykį“, – praėjusią savaitę pasakojo Fabijoniškėse gyvenantis tv3.lt naujienų redaktorius Andrius Jakimčuk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pridūrė, kad prieš kelias savaites šiukšliadėžė buvo padegta ir jo laiptinėje. „Tuo metu grįžinėjau iš darbo, parašė žmona, kad bus užsidegusi šiukšlių dėžė laiptinėje, išbėgę gyventojai greitai užgesino, tai tik laiptinė prasmirdo“, – pasakojo jis. Šiuo atveju gyventojams pasisekė tiek, kad šiukšliadėžė „užsidegė“ ne naktį, o vakare.

Manyta, kad kažkas neužgesino nuorūkos, tačiau pasirodę vėlesni pranešimai sukėlė abejonių dėl tokios įvykių eigos.

Fabijoniškių gyventojai faktiškai neabejoja tuo, kad padegimai yra tyčiniai. „Nelabai aišku, ką tokiu atveju daryti – kai kas rajono grupėje net siūlo pradėti naktinius budėjimus pradėti. Nesmagu eiti miegoti su mintimi, kad prabusi nuo degančios šiukšliadėžės laiptinėje kvapo“, – aiškino jis.

REKLAMA

Padegimų Vilniuje netrūksta

Kaip paaiškėjo, tyčinių gyvenamųjų ir negyvenamųjų patalpų, šiukšlių konteinerių automobilių tyčinių padegimų statistika nėra vedama, todėl duomenys, surinkti paeiliui peržiūrint visus policijos registruojamų įvykių registrų įrašus, negali būti visiškai tikslūs ar aprėpti ilgesnio laikotarpio. Tai portalui tv3.lt nurodė Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

Visgi, dėl praėjusią savaitę Fabijoniškių mikrorajone sukeltų gaisrų, pradėtas ir tebevykdomas ikiteisminis tyrimas. Pasak policijos atstovo, kol kas anksti kalbėti tyrimo rezultatus. Primename, kad kovo 8 dieną buvo gauti ir užregistruoti keli iš gyventojų ir VPGT atstovų gauti pranešimai apie padegtus Fabijoniškių gatvės 57, 55, 13 namų konteinerius.

REKLAMA

„Pranešimų apie tyčinius padegimus Vilniaus apskrities policijos įstaigoje gaunama, tačiau jie tikrai nėra dažni, veikiau pavienio pobūdžio. Pavyzdžiui, kovo mėnesį užregistruoti dar du pranešimai apie degančius šiukšlių konteinerius Vilniaus r. sav., Nemėžio sen., Skaidiškių k. (kovo 2 d.) ir Saltoniškių g. 9, ties PC PANORAMA (kovo 8 d.); be to, gauta gautas ir pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Žirmūnuose, Minties gatvėje – visais šiais trimis paminėtais atvejais neturima duomenų, leidžiančių tvirtinti apie piktavališkus padegimus.

Šių metų vasario mėn. gautas vienas pranešimas apie tyčinį padegimą Vilniaus apskrities teritorijoje – vasario 18 d. pranešta apie dviejų namų padegimą Vilniuje, Sėlių gatvėje. Įtariant šiuo nusikaltimu į policiją pristatyti trys nepilnamečiai – du gimę 2003 m., vienas – 2004 m. Ikiteisminis tyrimas dėl įvykio tęsiamas“, - nurodė P. Radvilavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų