REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Priemonės randams gydyti (nuotr. 123rf.com)

Visi mes turime randų, kurie atsirado dar vaikystėje nukritus nuo dviračio ar prieš mėnesį įsipjovus peiliu į pirštą. Būna, jog randai pranyksta savaime, tačiau gilesni ir ryškesni išlieka visą gyvenimą.

25

Visi mes turime randų, kurie atsirado dar vaikystėje nukritus nuo dviračio ar prieš mėnesį įsipjovus peiliu į pirštą. Būna, jog randai pranyksta savaime, tačiau gilesni ir ryškesni išlieka visą gyvenimą.

REKLAMA

Daugelis vaistų randams gydyti yra pagaminti steroidų pagrindu, todėl ilgą laiką jų vartoti nereikėtų. Taigi, kokios natūralios priemonės yra efektyviausios randų gydyme?

Susipažinkite su 7 veiksmingiausiais aliejais.

Levandų aliejus

Šis aliejus ne tik ramina, bet ir efektyviai gydo randus, pagreitindamas ląstelių regeneraciją. Ant ką tik atsiradusios žaizdos užlašinkite kelis lašus levandų aliejaus, kad gydama oda greičiau užsitrauktų ir sumažėtų tikimybė atsirasti nepatraukliems randams.

Jei norite panaikinti jau seniai jus „puošiantį“ randą, kelias dienas iš eilės levandų aliejumi patepkite odą ir stebėkite, kaip randas pamažu nyksta.

REKLAMA
REKLAMA

Kokosų aliejus

Šis vis labiau populiarėjantis aliejus puikiai žinomas dėl savo gydomųjų savybių. Kokosų aliejus naudingas ne tik kūno odai, plaukams, bet ir virškinamajam traktui bei imuninės sistemos stiprinimui.

REKLAMA

Po nudegimų atsiradusiems randams gydyti, sumaišykite kelis lašus citrinos sulčių ir kokosų aliejaus ir šiuo mišiniu patepkite odą. Kokosų aliejumi patepę ką tik atsiradusią žaizdą, ne tik ją dezinfekuosite, bet ir užkirsite kelią randų susidarymui.

Šlamučių aliejus

Šis iš šlamučių gaminamas eterinis aliejus puikiai naikina visų rūšių randus. Net ir pačius ryškiausius žaizdų paliktus pėdsakus panaikins nedidelės koncentracijos šlamučių aliejus.

Morkų sėklų aliejus

Ar žinote, kaip atrodo morkų sėklos? Nors jos yra labai mažos, tačiau savyje turi labai naudingą aliejų, kuris tinka gydyti ne tik randus, bet ir naikinti spuogus. Morkų sėklų aliejus taip pat puikiai drėkina odą, lygina raukšles, strijas ir kitus odos pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Alyvuogių aliejus

Seniai žinoma, kad šis aliejus puikiai drėkina, padeda atsikratyti negyvų odos ląstelių, kurios sudaro didžiąją dalį randų, todėl reguliariai naudojant alyvuogių aliejų, juo tepant odą, randai pamažu nyksta.

Garstyčių sėklų aliejus

Nors šio aliejaus kvapas patiks ne visiems, jo veiksmingumas gydant randus tikrai nustebins. Tepalas, kuriame yra tik 10% garstyčių sėklų aliejaus, žymiai sumažins net ir pačius didžiausius ir ryškiausius randus.

Erškėtrožių aliejus

Jei ieškote ne tik efektyviai, bet ir skaniai kvepiančios randus gydančios priemonės, įsigykite erškėtrožių aliejaus. Vos kelis šio aliejaus lašus įlašinus į vonią, panaikinsite net ir pačius negražiausius randus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų