REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Itin skaudus įvykis užregistruotas Šalčininkų rajone. Pranešta, kad ligoninėje atsidūrė tėvo (1996 m. gimimo) sužalotas vos 2 mėnesių kūdikis (vienas iš 2018-ųjų sausio pradžioje šeimoje gimusių dvynukų). Jam nustatytas dešinės kojos šlaunikaulio lūžis.

Itin skaudus įvykis užregistruotas Šalčininkų rajone. Pranešta, kad ligoninėje atsidūrė tėvo (1996 m. gimimo) sužalotas vos 2 mėnesių kūdikis (vienas iš 2018-ųjų sausio pradžioje šeimoje gimusių dvynukų). Jam nustatytas dešinės kojos šlaunikaulio lūžis.

REKLAMA

Nors policijos suvestinėse rašoma, kad nelaimė įvyko kovo 11 d. apie 13 val., bet, tv3.lt kalbinta Dainavos seniūnijos socialinė darbuotoja teigė, kad tai nutiko naktį iš šeštadienio į sekmadienį (t.y. iš kovo 10-sios į kovo 11-ąją).

Tai reikštų, kad jauni tėvai į medikus kreipėsi praėjus apie 12 val. po paties įvykio. Atviras klausimas, kodėl buvo tiek uždelsta? Teigta, kad nelaimė nutiko jaunam tėvui bandant pakeisti sauskelnes. Šią versiją socialinei darbuotojai pateikė kartu su sužalotu kūdikiu į Santariškių vaikų ligoninę atvežta motina (1997 m. gimimo).

Vaikų mama užstoja tėvą

Savaime suprantama, kad po pranešimo apie sužalotą kūdikį, tėvas buvo uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Už tai Lietuvos Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas iki penkerių metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, panašu, kad šiuo atveju iš tiesų galėjo įvykti nelaimė. Į vaiko tėvo pusę stojo jo antroji pusė, kuri papasakojo, kad vaikas buvo sužalotas naktį keičiant sauskelnes. Apie šią šeimą nieko blogo pasakyti negalėjo ir socialinė darbuotoja.

REKLAMA

„Jauna šeima gyvena Dainavos kaime, pas merginos mamą. Neseniai jiems gimė dvynukai. Šeimoje augo dar vienas vaikas. Jis yra apie metukų amžiaus“, - pasakojo Dainavos seniūnijos Socialinė darbuotoja Regina J.

Paprašyta apibūdinta šią jauną šeimą, socialinė darbuotoja teigė: „Šeima nebuvo priskirta rizikos grupei. Bet kokiu atveju dėl jauno tėvų amžiaus, šeima buvo stebima. Prižiūrėjome tą šeimą. Su alkoholiu šeimoje problemų tikrai nebuvo.

Sausio 2-ąją gimė dvynukai. Jauna šeima įsikūrė merginos mamos namuose. Jie kartu kaip šeima gyvena. Padeda vieni kitiems. Dar penktadienį buvome jų aplankyti. Tą pačią dieną jie buvo pas mus į seniūniją. Aš iš ryto juos aplankiau, jie vakare.“ Specialistė atskleidė, kad kalbėjosi su sužaloto vaiko mama. „Mama pasakė, kad vyras norėjo sauskelnes pakeisti. Kažkada šeštadienio naktį sulaužyta kojytė buvo. Maži vaikeliai tie, o dar ir gimė anksčiau laiko. Labai trapūs.

REKLAMA
REKLAMA

Viliamės, kad ši nelaimė neturės sunkių pasekmių. Dabar vieną iš dvynių ir metukų vaiką prižiūri močiutė. Buvome aplankyti, viskas su vaikais gerai, jie yra saugūs, patikimose rankose“, - situaciją šeimoje apibendrino Regina J.

Klausimas dėl girtumo

Ikiteisminį tyrimą dėl sužaloto kūdikio kontroliuojanti Šalčininkų prokuratūros prokurorė Janina Pavlovskaja teigė plačiau komentuoti įvykio aplinkybių negalinti, mat iki šiol neturi visos reikalingos medžiagos.

„Galiu pasakyti, kad į Vilniaus vaikų ligoninę sužalotas (nukentėjęs) kūdikis atvyko kartu su mama. Bet iki šiol neturiu policijos pareigūnų surašyto tarnybinio pranešimo apie smurtą artimoje aplinkoje, todėl sunku kažką daugiau pasakyti“, - sakė J. Pavlovskaja.

Paklausta, ar sulaikytas įtariamasis buvo išgėręs, prokurorė teigė, kad pirminėje informacijoje galima aptikti duomenų, kad vyras esą vartojo alkoholį: „Buvo tokia pirminė informacija pateikta, bet nėra duomenų, ar jis buvo tikrintas alkotesteriu. Kai tik gausiu šią informaciją, bus galima patikslinti atsakymą dėl girtumo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų