REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Sekso vakarėlis (nuotr. 123rf.com)

Net šiais laikais prezervatyvai siejami su nelabai maloniais dalykais. Perskaitykite šiuo faktus apie juos ir stebėkitės, jog dabartiniai jų naudotojai vis dar nėra labai gerai susipažinę su šia kontraceptine priemone.

14

Net šiais laikais prezervatyvai siejami su nelabai maloniais dalykais. Perskaitykite šiuo faktus apie juos ir stebėkitės, jog dabartiniai jų naudotojai vis dar nėra labai gerai susipažinę su šia kontraceptine priemone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Tai tikrai ne naujas išradimas

Per pastaruosius kelis šimtus metų prezervatyvai iš tiesų patobulėjo, tačiau pats šis išradimas, apsaugantis nuo neplanuoto nėštumo, yra minimas dar ant uolų piešinių, aptiktų dabartinėje Prancūzijos teritorijoje. Teigiama, jog šie piešiniai daryti prieš 12000 – 15000 metų.

REKLAMA

2. Prezervatyvai ne visada dengdavo visą penį

Dar XV amžiuje Kinijoje vyrai ant savo organų galiukų uždėdavo riebalai padengtas šilkinio popieriaus skiauteles, o Japonijoje buvo naudojamos vėžlių kiautų kepurėlės. Laimei, šiais laikais prezervatyvai yra gerokai modernesni.

3. Pirmieji prezervatyvų bandymai buvo atlikti dar XVI amžiuje

Gabriele Fallopio teigia, jog tai jis pirmasis išrado lininį prezervatyvą, kuris buvo išmirkytas cheminiame skystyje, išdžiovintas, o ant penio užrišamas kaspinu. Šį jo išradimą bandė net 1100 vyrų, kurie mylėjosi su taip vadinama „prancūzų ligą“, t.y. sifilį, turinčiomis moterimis. Vėliau paaiškėjo, jog bandymuose dalyvavę vyrai neužsikrėtė šia liga.

REKLAMA
REKLAMA

4. Prezervatyvas vidutiniškai gali išlaikyti 3,5 litro skysčio

Vienas prezervatyvas, kaip teigiama, gali išlaikyti daugiau nei 3,5 litro skysčio. Šie skaičiai iš tiesų stebina.

5. Prezervatyvai neslopina pojūčių

Su tokia problema anksčiau galėdavo susidurti daugelis vyrų, tačiau šiais laikais galima įsigyti įvairių skonių, spalvų ir skirtingus pojūčius pajusti padedančių prezervatyvų, kurie sustiprins malonumą ne tik vyrams, bet ir moterims.

6. Vokiečių kariuomenė buvo pirmoji institucija, savo karius skatinusi naudoti prezervatyvus

Visa tai nutiko XVIV amžiuje. Vokiečių pavyzdžiu po to pasekė ir Amerikos ginkluotosios pajėgos. Būtent dėl šios priežasties šalyse sumažėjo lytiškai plintančiomis ligomis užsikrėtusių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Prezervatyvai – merginų slaptas ginklas

Ar mergina turi antrąją pusę, ar ji mėgaujasi vienos nakties nuotykiais, įsivyravus tinkamai atmosferai ir išsitraukus prezervatyvą, jos sudaro savimi pasitikinčios ir nebijančios siekti to, ko trokšta merginos įvaizdį.

8. Prezervatyvams priklauso nemažai pasaulio rekordų

Norite sužinoti, kokiems rekordams pasiekti buvo naudojami prezervatyvai? Tai daugiausia per nosį ištrauktų prezervatyvų skaičius (3 vnt.), ilgiausia prezervatyvų grandinė (25 773 kartu surišti prezervatyvai), didžiausia prezervatyvų mozaika (buvo panaudoti 685 prezervatyvų pakeliai) ir, žinoma, ilgiausias prezervatyvas, kuris siekė net 21,9 m.

REKLAMA

9. Daugelis žmonių vis dar nežino, kaip juos naudoti

Nors atrodo, jog šį išradimą naudoti visai paprasta, vis dar galima sutikti žmonių, kurie to nežino. Nustebsite sužinoję, jog „Google“ paieškos sistemoje, įvedus sakinį „ar prezervatyvą galima naudoti kelis kartus“, pateikiama net 130000 rezultatų. Būtent žinių stoka yra viena pagrindinių netikėtų nėštumų priežastis.

10. Žmonės gėdijasi juos pirkti, dėl to ir nenaudoja

Dažnas prezervatyvų nenaudoja vien dėl to, jog juos reikės patiems įsigyti. Kaip nesmagu būtų perkant prezervatyvus susitikti tetą ar labai gerbiamą giminaitį. Reikėtų suprasti, jog seksas – normalus reiškinys, o prezervatyvų įsigijimas rodo, jog jums rūpi jūsų antrosios pusės sveikata, kadangi tik taip galite užkirsti kelią lytiškai plintančioms ligoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų