REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Lietuvos šauktinių rankose – galinga ginkluotė (Nuotr. aut. j. eil. Toma Rimkevičiūtė)

Socialiniame tinkle „Facebook“ Eimanto pradėta diskusija sulaukė itin didelio internautų susidomėjimo. Neseniai 22 metų gimtadienį atšventęs Eimantas pateko į šauktinių sąrašus.

14

Socialiniame tinkle „Facebook“ Eimanto pradėta diskusija sulaukė itin didelio internautų susidomėjimo. Neseniai 22 metų gimtadienį atšventęs Eimantas pateko į šauktinių sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl vienoje „Facebook“ grupėje jis pradėjo diskusiją: „Sveiki. Tokį klausimą turiu. Jei neatvyksiu tam tikrą dieną, kas man gresia? Gal kas yra susidūrę su tokia situacija“.

REKLAMA

Prie šio teksto vaikinas pridėjo nuotrauką, kurioje parašyta iki kurio dienos jis turi pateikti reikalingus dokumentus.

Erdvė internautų pokštams

Savaime suprantama, toks įrašas sulaukė dviprasmiškų internautų vertinimų ir aštrių nuomonių. Savaime suprantama, kad dalis internautų nepraleido pajuokauti arba šmaikščiai patraukti 22-jų jauną vyrą per dantį.

Kiti suskubo Eimantą vadinti bailiu ir ragino atlikti privalomąją karinę tarnybą. Pateikti argumentų, kodėl jis taip turėtų elgtis, per daug nesivarginta.

REKLAMA
REKLAMA

Dar kiti, savo ruožtu dalijosi asmenine patirtimi. Iškart jaunam vyrui pasakyta, kad jam gresia bauda. Puse minimalios baudos, anot internautų, sudaro viso labo tik 15 eurų.

„Sumokėsi tuos 15 eurų ir kuriam laikui paliks ramybėje. Jie iš tokių susirenka reikiamą sumą pinigų ir nusiramina“, - patarinėjo vienas „Facebook“ vartotojas.

Kiti antrino pastarajam, tiesa, pridurdami, kad bauda gali būti ir šiek tiek didesnė – tarp 30-50 eurų.

„Drąsiausi“ buvo užsienyje gyvenantys žmonės. Jie teigė jau kurį laiką ignoruojantys tokius kvietimus į kariuomenę, nes neketina grįžti į Lietuvą. O kokios priežastys privertė Eimantą pradėti diskusiją dėl galimybės išvengti tarnybos? Šios istorijos herojus atsakė į tv3.lt klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvardijo pagrindines priežastis

- Dėl kokių priežasčių nori išvengti karinės tarnybos?

- Yra kelios priežastys. Šiuo metu turiu merginą ir nenoriu jos palikti net 9 mėnesiams. Tokios aš nerasiu, myliu ją labai ir kažkaip palikti nelabai noriu. Taip pat turiu gerai apmoką darbą, kurio palikti taip pat nenoriu. Tokio gero apmokamo darbo tikrai po tarnybos nerasiu.

- Tai yra pagrindinės priežastys?

- Dar nepaminėjau vieno svarbaus aspekto. Jei paliksiu šį darbą, tai viskas bus net labai blogai. Esu pasiėmęs paskolą, turiu nusipirkęs namą ir visas paslaugas apmoku, tai nelabai kas už mane apmokės. Todėl ir nenoriu, kad mane paimtų į kariuomenę.

REKLAMA

- Ką apskritai manote apie privalomąją karinę tarnybą?

- Nauda būtų, mano nuomone, jei kas savo noru eitų tarnauti. Prašom, tegul išmėgina savo jėgas, ištvermę ir panašiai. Priešingu atveju, tie 9 mėnesiai gali sugriauti žmonių gyvenimą.

Pagalvokite, beveik metus reikėtų be jokio darbo sėdėti, palikti šeimą ir panašiai. Mano jau du broliai tarnauja kariuomenėje. Tai ir didelė našta tėvams. O ir pačiam labai sunku išeiti iš namų ir tarnauti Lietuvai.

Dabar grasina baudomis. Bet ką tie 9 mėnesiai duos? Nėra jokios prasmės išmesti iš savo gyvenimo beveik metus. Be jokio tikslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų