REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Andrius Kulikauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kompozitorius, muzikantas, aranžuotojas ir bardas Andrius Kulikauskas – ypatinga asmenybė, kuriam likimas nepagailėjo sunkių išbandymų.

45

Kompozitorius, muzikantas, aranžuotojas ir bardas Andrius Kulikauskas – ypatinga asmenybė, kuriam likimas nepagailėjo sunkių išbandymų.

REKLAMA

2015 ir 2016 metai buvo tie, kuomet labai staigiai sušlubavo garsaus vyro sveikata – jį ištiko insultas ir jau netrukus pakirto tarpuplaučio vėžys.

Nors muzikantas intensyviai ruošiasi šį vakarą, kovo 8-ąją vykstančiam koncertui, kurio metu pristato naujausią savo dainų albumą „Ateina Dievas”, jis sutiko papasakoti, kaip šiuo metu jaučiasi ir kokiomis nuotaikomis, po sunkių ligų, gyvena.

Taip pat jis atvėrė širdį ir prakalbo apie neseniai Vytauto V. Landsbergio viešą kreipimąsi apie tai, jog šiuo metu jam reikalingi pinigai gydymui.

Nors esate stačia galva pasinėręs į kūrybą, kaip šiuo metu jaučiatės? Juk sveikata – svarbiausia.

REKLAMA
REKLAMA

Jaučiuosi gerai. Žinoma, problemų turėjau ir tebeturiu. Gydytojai, kurie yra profesionalai, man padėjo atsistatyti. Viskas eina į gerąją pusę. Nėra jokių komplikacijų.

REKLAMA

Medikai mane tikrina kas tris mėnesius – tikrino praėjusių metų rugpjūtį, vėliau – sausio mėnesį, o ateinanti patikra planuojama gegužės mėnesį.

Pastaruoju metu plito kolegų informacija apie tai, kad jums reikalinga parama. Ar tikrai jūsų būklė buvo suprastėjusi?

Čia truputėlį, vadinkime, pasklido pavėluota informacija. Viskas pernelyg susireikšmino. Vėliau aš kalbėjausi su Vytautu V. Landsbergiu, jis manęs atsiprašė ir sutiko su tuo, kad šiek tiek apsiriko.

Kaip bebūtų, diagnozės, kurias jums teko išgirsti, labai rimtos.

Viskas nuo didelio streso. Kai tiek metų dirbu, nori nenori, atsiranda tam tikros bėdos. Džiaugiuosi, kad dabar jaučiuosi gerai. Gyvenu darbais, rudenį manęs laukia naujų dainų kompaktinis diskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jei darbas kelia stresą, ar niekada nebuvo minčių palikti muziką ir imtis kitos veiklos?

Mane mama penktoje klasėje nuvedė į muzikos mokyklą. Man labai patiko, nuo to laiko esu paniręs į muziką. Negali liūto tampyti už ūsų – jeigu nori groti, tai turi groti. Nebandžiau visko keisti.

Kas jums neleido pasiduoti tada, kai sužinojote, jog jums smogė net dvi sudėtingos ligos – insultas ir vėžys?

Minčių buvo įvairių. Daugiausiai man padėjo mano neužbaigti darbai. Supratau, kad atėjo laikas padaryti tai, ko buvau nepadaręs. Pavyzdžiui, nebuvau nurašęs savo dainų natų. Buvo puiki proga viską padaryti.

Man labai svarbus bičiulių palaikymas. Man daug žmonių skambina, sulaukiu daug gerų žodžių. Tai mane nuteikia labai pozityviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 8-ąją vyko jūsų koncertas, kuriame pristatoma nauja autorinių dainų kompaktinė plokštelė. Į ją sudėtos seniai girdėtos ir naujos dainos. Kokios jos?

Mano visos dainos yra apie meilę. Iš vyro pozicijos tai – dainos moteris. Kovo 8-oji – simbolinė data pagerbti mūsų mylimus žiedus.

Maestro, kas jums pačiam yra meilė?

Meilė yra viskas. Meilė tėvynei, o žiūrint iš humoro pusės, net meilė kaimynei (juokiasi). Tačiau svarbiausia yra tai, kad meilė – yra laisvė daryti tai, kas tau patinka.

Aš tikrai gyvenu meilėje. Kiekvienas gyvenimo laikotarpis man pridėdavo daugybę naujų draugų. Per grojimo epopėją turėjau daugybę gerų emocijų.

REKLAMA

Mano visos dainos sukasi apie meilę. Mano dainų tekstai – poetų, o būtent jie ir rašo apie meilę.

Kur ieškote ir iš ko semiatės įkvėpimo?

Mane įkvepia viskas. Būna įvairių situacijų. Nefiksuoju detalių, tačiau atsisėdu ir imu groti. Būna, kad kažkoks vienas motyvas užkabina. Tokiu atveju užsirašau jį, pasidedu į stalčių ir po kelių mėnesių stebiu, ar tai mane vėl jaudina. Jeigu taip, imuosi tolimesnių darbų, o jeigu ne – metu į vadinamąją šiukšliadėžę.

Dažnai sunkios ligos yra tarsi priminimas stabtelti, susimąstyti apie gyvenimą. Kaip jūsų gyvenimą pakeitė išgirstos diagnozės?

Šios ligos buvo skambutis apie tai, kad gana tingėti. Tai buvo proga prisiminti savo kūrybines dirbtuves. Tai buvo proga apsitvarkyti man pačiam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų