REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vandens iššūkis (nuotr. facebook.com)

Socialiniame tinkle praūžė žinia apie naują dviejų savaičių vandens gėrimo iššūkį, kuriam neatsispyrė ir žinomos moterys. Vos tik feisbuke naujai susikūrusioje grupėje paskelbta apie iššūkio taisykles ir prizus, per 4 dienas prisijungė daugiau nei 5000 narių.

6

Socialiniame tinkle praūžė žinia apie naują dviejų savaičių vandens gėrimo iššūkį, kuriam neatsispyrė ir žinomos moterys. Vos tik feisbuke naujai susikūrusioje grupėje paskelbta apie iššūkio taisykles ir prizus, per 4 dienas prisijungė daugiau nei 5000 narių.

REKLAMA

„Apie vandens naudą mūsų odos grožiui bei sveikatai kalbama itin dažnai. Bene kiekviena žinoma moteris, paklausta apie jos grožio ritualus, būtinai įvardija dažną vandens gėrimą. Bet ar tikrai nuolat geriame reikiamą vandens kiekį? Esame grožio industrijos atstovės, gaminame kosmetikos priemones ir duodame patarimų, kaip puoselėti savo grožį, bet štai ryžto išgerti reikiamą kiekį vandens pristinga ir mums pačioms. Nusprendėme susiimti ir viena kitai padėti apie jį priminti“, - iššūkio tikslą pristato Justė Pinkevičienė, viena iš iniciatyvos autorių, „Aš Ikona“ grožio rubrikos vyr. redaktorė.

„Vandens Maniakių klubu“ pavadintoje grupėje iššūkis paplito kaip virusas: jungiasi draugių komandos, vieni šeimos nariai įtraukia kitus. Prie iniciatyvos prisijungė ir žinomos moterys. Grupėje galite sutikti verslininkę, stilistę Agnę Jagelavičiūtę su savo kolege ir dešiniąja ranka Agne Kulitaite, modelį, stilistę, socialinių tinklų žvaigždę Karoliną Meschino, dizainerę, dainininkę Simoną Nainę.

REKLAMA
REKLAMA

„Komandiškai gėrėme vandenį daugiau nei mėnesį. Suradome specialią programėlę telefone, kuri, atsižvelgiant į žmogaus kūno svorį, fizinį aktyvumą paskaičiuoja, kiek kiekvienam per dieną reikia išgerti vandens, kaskart siunčia priminimus, leidžia registruoti išgertą vandens kiekį ir matyti, kiek vandens išgėrė draugai, kolegos, artimieji, turintys šią programėlę. Mums buvo taip smagu, kad nusprendėme įtraukti ir kitas moteris, kurių skaičius per kelias dienas pasiekė daugiau nei 5 tūkstančius“, - džiaugiasi Vesta Ridzvanavičiūtė, iniciatyvos koordinatorė.

REKLAMA

Tačiau moteris dalyvauti iniciatyvoje skatina ir laukianti dovana – iššūkio pabaigoje net trims, iššūkį įvykdžiusioms komandoms bus padovanota po dėžę lietuviškos kosmetikos „Green feels“ produktų.

„Mūsų kosmetika nuo pat atsiradimo drąsiai ir itin atvirai bendrauja su savo vartotojais. Mums, šios kosmetikos kūrėjams, tai itin svarbu. Drąsiai rašome savo ingredientų sąrašą pakuočių viduje mums visiems suprantama kalba, drąsiai teigiame, kad vien kosmetikos Jūsų grožiui puoselėti neužteks. Taigi, šis iššūkis puikiai atspindi šio prekės ženklo komunikuojamas vertybes“, - sako J. Pinkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Evelina Jakučionytė, „Sapiegos klinikos“ kosmetologė, pateikia 6 dalykus, kurie vyksta su Jūsų oda, jei geriate per mažai vandens ir oda praranda natūralų vandens balansą:

• enzimai lėčiau vykdo savo funkciją, kurie atsakingi už tam tikro odos sluoksnio sudarymą – jų darbui reikalinga vandeninga terpė;

• raginio epidermio sluoksnio struktūra tampa silpnesnė – atsiranda lipidinio odos barjero pažeidimai;

• sutrinka normalus epidermio ląstelių ciklas – šio proceso sutrukdymas gali pasireikšti tik dalies keratinocitų pasišalinimu nuo odos ir sukelti odos šerpetojimą;

• susiformuoja nepakankamas kiekis natūralių drėkinančių veiksnių (NMF) raginiame odos sluoksnyje;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• atsiranda mikrocirkuliacijos pakitimai – kadangi epidermyje nėra kraujagyslių, maistingosios medžiagos ir vanduo lėčiau patenka į šį odos sluoksnį iš dermos;

• natūralių odos riebalų trūkumas – lemia greitą vandens ar drėgmės pasišalinimą, nes odos paviršiuje nėra riebalų sluoksnio, apsaugančio nuo vandens išgaravimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų