REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po 6-metės dukros mirties – sukrėstos motinos šauksmas: įspėja tėvus!

Pavojinga infekcija plinta: šis simptomas - mirtinas

Kiekvienai mamai svarbiausias yra jos vaikas ir jo sveikata. Turbūt taip pasakytų bet kuris žmogus, turintis vaikų. Užsienio žiniasklaidoje pasirodė labai liūdna žinia apie mažos mergytės mirtį. 6-metės gyvybės negalėjo išgelbėti nei medikai, nei tėvai.

Kiekvienai mamai svarbiausias yra jos vaikas ir jo sveikata. Turbūt taip pasakytų bet kuris žmogus, turintis vaikų. Užsienio žiniasklaidoje pasirodė labai liūdna žinia apie mažos mergytės mirtį. 6-metės gyvybės negalėjo išgelbėti nei medikai, nei tėvai.

REKLAMA

Tačiau istoriją gaubia kone šokiruojanti aplinkybė, rašoma „Daily Mail“.

Nuostabaus grožio 6 metų mergytė mirė nuo meningito ir sepsio, praėjus dvejoms valandoms po to, kai iškvietė medikus. Žinoma, kyla klausimas, kodėl po susirūpinusių tėvų skambučio medikų prireikė laukti taip ilgai.

Pastebėjo, kaip dukra pradėjo dusti

Mergaitės motina papasakojo, kad medikai neatvyko greičiau, nes pagalvojo, kad tai tik „paranojos ištiktos motinos skambutis“.

Motina pasakojo, kad pastebėjo, kaip jos dukrelė pradėjo dusti, taip pat sparčiai kilo temperatūra.

32 metų moteris Kirsty Ermenekli iš Mančesterio pasakoja, kad mažajai dukrytei tiesiog žaibiškai pradėjo kilti temperatūra. Pirmiausia tėvai pagalvojo, kad tai gali būti jos alerginė reakcija.

REKLAMA
REKLAMA

Kai mažoji mergaitė pirmą kartą buvo nuvežta pas medikus ir apžiūrėta, netrukus gydytojai nusprendė, kad mergaitei nėra nieko blogo, todėl jos tėvams buvo pasiūlyta vykti namo. Vėliau mergaitę siaubingai išbėrė, temperatūra vėl pradėjo kilti žaibiškai. Mergaitė vėl buvo nugabenta į ligoninę, kur jau po 8 valandų kančių mirė.

REKLAMA

„Medikai pamanė, kad aš tiesiog esu labai išsigandusi ir situacija nėra tokia rimta, kad veiksmų būtų imtasi jau netrukus“, - pasakojo moteris.

„Tačiau aš tikrai nemanau, kad mano stresas buvo nepagrįstas. Pamačiau, kad temperatūra pasiekė net 40 laipsnių“, - pasakoja mama.

Kas yra bakterinis meningitas? 

Meningitas – tai infekcinis nervų sistemos susirgimas, labiausiai pažeidžiantis minkštuosius smegenų dangalus ir sąlygojantis jų uždegimą bei smegenų skysčio infekcinius ir uždegiminius pakitimus. Rimčiausia sukeliama komplikacija – galvos smegenų uždegimas ir pažeidimas (meningoencefalitas), galvos smegenų pūlinio (absceso) susiformavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Koks sukėlėjas? 

Bakterinį meningitą gali sukelti įvairios bakterijos: dažniausiai pneumokokai, meningokokai, Haemophilus influenzae, tuberkuliozės mikobakterijos. Serga įvairaus amžiaus bei lyties asmenys, tačiau bakteriniu meningitu dažniau serga vaikai ir paaugliai.

Kaip užsikrečiama meningokokine infekcija? 

Užsikrečiama nuo sergančio asmens su įkvepiamu oru, į kurį sukėlėjai patenka kosint, čiaudint arba per burną (su maistu, per neplautas rankas). Bakterijos taip pat neretai gali patekti per kvėpavimo takus bei pasiekti smegenų dangalus iš kito organizme esančio infekcijos šaltinio kontaktiniu arba kraujo keliu (pvz., iš ausies, sinusų). Kai kuriems sukėlėjams būdingas sezoniškumas, pvz., susirgimų meningokokiniu meningitu padaugėja žiemą ir pavasarį.

SIMPTOMAI

- Traukuliai

- Dirglumas 

- Kaklo raumenų įtempimas

- Vėmimas

- Galvos skausmas

- Bėrimas

- Pykinimas

- Karščiavimas

- Sąmonės pritemimas

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų