REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Švenčionių rajone per gaisrą antradienį žuvo žmogus. Įtariama, kad gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo.

 Švenčionių rajone per gaisrą antradienį žuvo žmogus. Įtariama, kad gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo.

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, atvykus, atvira liepsna degė medinis, vieno aukšto namas, stogas buvo įgriuvęs.

16.45 val. į namą pateko kvėpavimo apsaugos priemones turintys ugniagesiai. 17.40 val. kambaryje prie sudegusios lovos jie rado stipriai apdegusį 1969 metais gimusio vyro kūną.

Tai jau 31-oji gaisro auka šiemet.

Pirmieji gaisrą atokioje vietovėje pastebėjo ir Bendrajam pagalbos centrui paskambino pro šalį važiavę policininkai. Nors stogas jau buvo įgriuvęs, atvykę ugniagesiai, kol dar laikėsi stogo perdanga, įėjo į patalpas ir kambaryje prie sudegusios lovos rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Prieš tai policininkai buvo išžvalgę kitą namo pusę, kurioje ugnis dar nesiautėjo, bet žmonių ten nebuvo.

„Žuvusysis buvo gerai žinomas ir socialinėms tarnyboms, ir policijai. Manoma, kad išvakarėse pas jį vyko išgertuvės. Deja, tai jau ketvirtoji gaisro auka mūsų rajone šiemet. Du gyventojai žuvo dėl netvarkingai eksploatuojamų krosnių. Dar vienas tragiškas gaisras kilo sprogus dujų balionui. Vienas gyvenantis neįgalus, sunkiai vaikštantis žmogus, pats mėgino pakeisti dujų balioną, įvyko sprogimas ir žmogus žuvo,“ – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime cituojamas Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Sigitas Jusys.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos viršininko teigimu, dažniausiai gaisrai kyla dėl neatsargaus elgesio ugnimi, neatsargiai kūrenant krosnis ir dėl rūkymo lovoje.

„Pernai iš viso rajone žuvo du žmonės, užpernai ir keletą metų iš eilės aukų gaisruose nebuvo. Daugiausia jų yra buvę prieš dešimtmetį – net 8 žuvusieji per metus,“ – sakė jis.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų