REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
80
Moteris valgo salotas (nuotr. 123rf.com)

Jei vaikščiojant po maisto prekių parduotuvę ir skaitant produktų etiketes jums nėra aišku, ką valgyti sveika, susipainiojate tarp savo minčių, nenusiminkite, nes taip jaučiatės ne jūs vieni.

80

Jei vaikščiojant po maisto prekių parduotuvę ir skaitant produktų etiketes jums nėra aišku, ką valgyti sveika, susipainiojate tarp savo minčių, nenusiminkite, nes taip jaučiatės ne jūs vieni.

REKLAMA

„Visi mes esame itin sutrikę ir nebesuprantame, kas yra sveika, o kas ne, kadangi mus klaidina melagingi moksliniai tyrimai, ne tiesą skelbiančios produktų etiketės, straipsnių antraštės ir mitybos planų įvairovė“, - sakė Dr. Markas Haymanas.

Vietoje to, kad mūsų galvoje imtų suktis pačios įvairiausios mums tinkamus sprendimus priimti neleidžiančios mintys, gydytojas siūlo sau užduoti viena klausimą – ar tai galima aptikti natūralioje aplinkoje?

Jei negalite apsispręsti, ką dėti į krepšelį – bulvių traškučius ar avokadą – sau uždavus šį klausimą, taps aišku, ką rinktis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Marko Haymano, idealia mityba jis laiko tokią, kai maitinamasi nekrakmolingais, cukraus savo sudėtyje mažai turinčiais ir pačių įvairiausių vaivorykštės spalvų augalinės kilmės produktais.

REKLAMA

Maistas turėtų suteikti energijos, gydyti, atkurti ir pakylėti mus, o ne storinti, sukelti ligas, slopinti atmintį ar varginti“, - sakė jis.

Štai ką apie su maistu susijusius mitus teigia Dr. Markas Haymanas.

Raudona mėsa yra sveikesnė už vištieną

Natūralioje aplinkoje augintų gyvulių mėsoje esantys riebalai yra maistingesni, juose daugiau antioksidantų.

Vištos maitinamos grūdais, jos turi daugiau omgea-6 riebalų rūgščių, kurių ir taip suvartojame per daug.

Taigi, valgykite gyvulių, maitintų žole, mėsą.

Gydytojas rekomenduoja jautieną, avieną ir ožkų mėsą, pažymėta atitinkamais sertifikatais, užtikrinančiais, jog gyvuliai augo natūralioje aplinkoje, su jais buvo elgiamasi tinkamai, jie nebuvo maitinami antibiotikais ar augimą skatinančiais hormonais.

REKLAMA
REKLAMA

Neriebus pienas yra ne ką geresnis nei įprastas

Piene esantys riebalai yra bene sveikiausias jame randamas dalykas, tą patvirtina ir naujausi moksliniai tyrimai.

Gerkite pieną, gautą iš laisvėje ganomų karvių, taip pat mėgaukitės avių ar ožkų pieno gaminiais. Kad gautumėte dienos kalcio normą, nepamirškite valgyti sezamo sėklų, sardinių, tofu, sūrio, jogurto ir lašišos.

Kiaušinių baltymai nėra geresni už jų trynius

Kiaušinio trynys – pati maistingiausia kiaušinio dalis. Jame aptinkamos visos naujai gyvybei pradėti reikalingos medžiagos, be to, jis kiaušiniui suteikia išskirtinį skonį, o jo suvalgius jaučiatės sotūs.

Neriebus jogurtas nėra pats geriausias pasirinkimas

Taip yra todėl, jog daugelyje neriebių jogurtų papildomai įdedama cukraus. Valgydami įprastą jogurtą greičiau pasijusite sotūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šviežios daržovės ir vaisiai nebūtinai bus maistingesni, nei šaldyti produktai

Kartais šaldytų vaisių ir daržovių skyriuje aptiksite ne tik patogiau supakuotų, pigesnių, bet ir maistingesnių produktų. Kad pakeliui į prekybos centrą daržovės ir vaisiai nesupūtų, derlius nuimamas labai anksti, kai vaisiai dar nesunokę, o tai reiškia, jog nespėja susidaryti ir visos reikalingos maistinės medžiagos.

Šaldyti produktai užšaldomi tada, kai jie pilnai sunoksta. Be to, kadangi šaldytus vaisius ir daržoves galima vartoti ilgesnį laiką, nereikia jaudintis ir dėl jų supuvimo.

Nevenkite sviesto

Dažnai girdima, jog sviesto reikėtų vengti ir kaip įmanoma dažniau vietoje jo naudoti margariną. Šis patarimas išties nevykęs, kadangi margarinas mūsų organizmams kenkia labiau, nei svieste esantys sotieji riebalai.

REKLAMA

Norint būti sveikiems, būtina vartoti kuo daugiau natūralių ir pačiuose maisto produktuose aptinkamų sveikųjų riebalų, tarp kurių ir sotieji riebalai.

Rinkitės pasterizuotą, iš laisvėje besiganiusių ir žole mitusių karvių ar ožkų pieno pagamintą sviestą arba vietoje jo ant duonos tepkite avokadą, maistą ruoškite avokadų ar kokosų aliejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų