REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vėžys (nuotr. 123rf.com)

Išgirsta vėžio diagnozė – skaudus smūgis kiekvienam, priverčiantis griebtis visų galimų priemonių siekiant išgyventi. Be tradicinės medicinos priemonių, neretai užklupus sunkioms ligoms, žmonės atsigręžia ir į alternatyvius būdus.

9

Išgirsta vėžio diagnozė – skaudus smūgis kiekvienam, priverčiantis griebtis visų galimų priemonių siekiant išgyventi. Be tradicinės medicinos priemonių, neretai užklupus sunkioms ligoms, žmonės atsigręžia ir į alternatyvius būdus.

REKLAMA

Žolininkas, natūropatas Anatolijus Malovičko pasakoja, kodėl žmonės dažniausiai suserga vėžiu ir kokiomis natūraliomis priemonėmis galima nuo jo apsisaugoti.

„Šiandien žmonės vis dar turi labai miglotą suvokimą apie ligų atsiradimo priežastis. Maistas, kurį renkamės, gyvenimo būdas lemia ligas, be abejo, ir vėžį. Todėl pirmiausia stebėkite, ką valgote, kad vėliau galėtumėte išvengti klausimo: kodėl susirgau?“, – sako Anatolijus Malovičko.

Kas maitina vėžį?

Žolininkas teigia, kad mėsa: kiauliena, jautiena – vienas iš svarbiausių vėžį skatinančių faktorių, tačiau itin svarbu, kokios kokybės mėsą renkatės, būtina vengti mėsos, kurioje yra antibiotikų ir kitų kenksmingų medžiagų. Pasak jo, mūsų imuninė sistema šios mėsos sudėtį suvokia kaip svetimą mūsų organizmui ir dėl to pradeda gaminti antikūnius.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat seniausiai įrodyta, kad rūkyti, kepti gaminiai provokuoja didelę dalį ligų, ne išimtis ir vėžys. Viskas kas verdama ar kepama aliejuje, visos taip daugelio mėgstamos dešros – mūsų sveikatos žudikai, o genetiškai modifikuotos mėsos net šunims neduokite“, – sako Anatolijus Malovičko. Pasak natūropato, mėsos nuovirų ir sultinių taip pat vartoti nepatartina, kadangi jose slypi visi gyvūno sveikatos sutrikimai, o gausus cukraus kiekis, pasak pašnekovo, sunkiausių ligų atsiradimo šaltinis.

REKLAMA

„Ypač žmogaus sveikatą žalojantis maistas yra miltiniai patiekalai ir bulvės, nes jose daug krakmolo. Įprastuose baltuose miltuose jau nėra likę naudingų maistinių medžiagų, lieka vien krakmolas, kurio mūsų organizmas nesugeba tinkamai suvirškinti.

Šio krakmolo, kurio organizmas nepajėgia įsisavinti, kemša kraujagysles, todėl moterys ir suserga gimdos ar krūties vėžiu ar kitomis sunkiomis ligomis“, – kalba liaudies medicinos gydytojas.

Anatolijus Malovičko vardina, kad bet koks konservuotas maistas: mėsa, daržovės, vaisiai, žuvis irgi yra ligas skatinantys produktai, kaip ir bet kokie gyvulinės kilmės riebalai, margarinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Su šiais riebalais į organizmą patenka ypač daug cholesterolio, o kaip žinia, šis užkemša kraujagysles, didina nutukimo riziką ir bendrai luošina mūsų organizmą“, – tikina vyras.

Norint atitolinti sunkias ligas, žolininkas pataria pamiršti saldžius, gazuotus gėrimus bei riboti kavos, kakavos ir juodos arbatos išgeriamą kiekį.

„Onkologines ir kitas ligas taip pat sustiprina ir maistinių mielių turintis maistas, kadangi rūgimas ląstelėse skatina vėžio atsiradimą. Pavojinga rinktis ir tokius visų pamėgtus prieskonius ir pagardus, kaip majonezas, kečupas ir kiti padažai, kuriuose gausu konservantų, druskos, cukraus ir kitų organizmui pavojingų medžiagų“, – vardina A. Malovičko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko atsisakyti susirgus vėžiu?

Anatolijaus Malovičko teigimu, onkologiniams ligoniams labai svarbu savo mityboje apriboti mėsos, alkoholinių gėrimų, kavos, saldžių gėrimų, cukraus vartojimą.

„Sergantiems onkologinėmis ligomis taip pat nepatartina dėl žarnyno pūtimo valgyti paprasto balto ir raudono kopūsto, žirnių bei pupelių.

Nerekomenduočiau valgyti ir kviečių, miežių ir rugių košių, nes jose yra daug gleivių, apsunkinančių virškinimo sistemą ir naudingų medžiagų įsisavinimą“, – patarimais dalinasi žolininkas.

Renkantis daržoves ir vaisius, būtina atkreipti dėmesį į jų šviežumą bei kokybę. Prieš valgant, pasak pašnekovo, geriausia daržoves šiek tiek apvirti ar išmirkyti vandenyje. Be to, rekomenduojama atsisakyti grybų, tačiau vietoj to rinktis grybų nuovirus, jie sveikatai naudingi

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų