REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Sapnų gaudyklė (nuotr. 123rf.com)

Sąmoningas sapnavimas – tai galimybė paveikti sapną. Išmokę šito, į gyvenimo įvykius, daiktus ar reiškinius galėsite pažvelgti kaip į greitai pralekiantį akimirksnį, suprojektuotą sąmonės. Jų nelaikysite įsitvėrę, jie neaitrins jūsų širdies, neapsunkins kasdienybės.

24

Sąmoningas sapnavimas – tai galimybė paveikti sapną. Išmokę šito, į gyvenimo įvykius, daiktus ar reiškinius galėsite pažvelgti kaip į greitai pralekiantį akimirksnį, suprojektuotą sąmonės. Jų nelaikysite įsitvėrę, jie neaitrins jūsų širdies, neapsunkins kasdienybės.

REKLAMA

Gyvenimas sapnuose siejasi su giliais filosofiniais apmąstymais. Tai nėra vien paprastas norų ir užgaidų išpildymas. Tai, ką duos sąmoningi sapnai, priklauso nuo individualaus požiūrio į pasaulį.

Pirmasis žingsnis – turite labai norėti ir būti įsitikinę, kad pavyks. Savitaiga atlieka labai svarbų vaidmenį, nes pasąmonė fiksuoja visus mūsų tikslus bei troškimus ir tai atspindi sapnuose. Vien pagalvojęs apie tai, ką norėtum susapnuoti, nejučiom susivoksi, kad jau esi sapne.

Svarbus dalykas yra valia ir atkaklumas. Norint gerų rezultatų, visuomet reikia įdėti ir šiek tiek darbo. Nenusiminkite, jei iš pirmo karto nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis žingsnis – kelti sąmoningumą. Turite aiškiai suvokti, koks pasaulis yra čia ir dabar ir koks yra sapne. Turite išmokti pastebėti sapno nelogiškumą. Kaip tai padaryti?

REKLAMA

Jums padės sapnų dienoraštis. Išsamiai aprašydami savo sapnus, pamažu ne tik jų daugiau prisiminsite, bet ir turėsite galimybę juos analizuoti, palyginti su tikrove. Taip pat svarbu nepamiršti ir to, kas dedasi realybėje. Didelę naudą keliant sąmoningumą turi visos dienos pakartojimas mintyse prieš miegą. Stenkitės prisiminti kuo daugiau detalių, pokalbių, spalvų, kvapų, skonių. Žmonės, reguliariai rašantys sapnų dienoraštį, geba atsiminti net apie 7 sapnus per naktį!

Trečiasis žingsnis – įprasti išsiaiškinti, ar šiuo metu sapnuojate. Klauskite savęs, ar miegate, pabandykite mintimis judinti daiktus, žiūrėkite į laikrodį (sapnuose laikas neegzistuoja, tad laikrodžiai dažniausiai būna sustoję), atsistokite prieš veidrodį (sakoma, kad sapnuose žiūrėdamas į veidrodį nematai atvaizdo). Gali padėti įprotis žiūrėti į savo rankas. Sapnuose jos bus matomos tarsi per miglą. Sapnuojant pažiūrėjus į rankas labai paaštrėja visi pagrindiniai pojūčiai: spalvos pasidaro kur kas ryškesnės, siluetai aiškesni, kvapai aitresni.

REKLAMA
REKLAMA

Susipažinkite su trim pagrindinėmis lucidinio (sąmoningo) sapno technikomis.

DILD (angl. Dream Induced Lucid Dream ). Jos esmė – besapnuojant netikėtai atsiminti, kad sapnuoji. Tą padaryti padeda jau aprašytas išankstinis pasiruošimas.

WILD ( angl. Wake Induced Lucid Dream ). Esmė – atpažinti būseną, kai iš būdravimo pereinama į miegą, ir išlikti sąmoningam per visą persikėlimo į sapną procesą, t. y. užmigti kūnu, tačiau ne protu. Dėmesį sutelkti reikėtų į kokį nors nereikšmingą dalyką, tarkim, kvėpavimo klausymąsi. Prieš užmiegant WILD būdu kūną ištinka miego paralyžius. Neišsigąskite – tai natūralus reiškinys, kuris vyksta kasnakt prieš užmiegant, tačiau, nebūdami sąmoningi, to nejaučiame. Miego paralyžius apsaugo žmogų nuo vaikščiojimo ar kitų veiksmų miego metu, nes net ir sapnuojant smegenys siunčia judėjimo impulsus kūnui. Geriausia šį metodą išbandyti nutraukus miegą REM fazės metu, t. y. nusistatyti žadintuvą, atsibusti po kelių valandų miego, pavaikštinėti, paskaitinėti ką nors ir po valandėlės bandyti užmigti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MILD – pats mistiškiausias ir įspūdingiausias metodas. Jo esmė – sapne atsikelti iš lovos ir pradėti naują dieną tarsi tikrame gyvenime. Norint tai įgyvendinti, taip pat reikėtų pabusti REM fazės metu ir bandyti sąmoningai patekti į sapną.

Pastaba: jei sapne susidūrėte su nepageidaujamais personažais, nukreipkite savo mintis į kitą objektą, ir jie paprasčiausiai išnyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų