REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Žemėlapis

„Susidarius sudėtingai ekstremaliajai situacijai ar įvykus didelei nelaimei, šalies gyventojai būtų apgyvendinti kolektyvinės apsaugos statiniuose. Jų valstybėje yra beveik 2000.

33

„Susidarius sudėtingai ekstremaliajai situacijai ar įvykus didelei nelaimei, šalies gyventojai būtų apgyvendinti kolektyvinės apsaugos statiniuose. Jų valstybėje yra beveik 2000.

REKLAMA

Tačiau labai svarbu, kad slėptuves turėtų ir valstybės institucijos bei savivaldybės. Jos padės apsaugoti žmones, priimančius svarbiausius sprendimus šalinant ekstremaliųjų situacijų padarinius,“ – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos viršininkas Edgaras Geda.

Pasak Civilinės saugos valdybos viršininko E. Gedos, šiuo metu šalyje yra vienintelė Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariams skirta slėptuvė, kurioje ekstremaliųjų situacijų metu valstybės tarnautojai ir darbuotojai koordinuotų pagalbos veiksmus valstybės gyventojams. „Moderni, naujausiomis technologijomis aprūpinta slėptuvė įrengta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente. Tai didelis žingsnis pirmyn stiprinant civilinę saugą,“ – sakė jis.

Kad saugumas būtų garantuotas ne tik Valstybės operacijų centro nariams, bet ir kitų valstybės institucijų bei savivaldybių operacijų centrų atstovams, jie taip pat turėtų įsirengti slėptuves.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, šiuo metu savivaldybėse situacija nėra labai gera. 6 savivaldybės, kurioms privaloma slėptuvę turėti, – jų neturi, 24 turi iš dalies įrengtas, reikalavimų neatitinkančias, slėptuves ir tik 9 šalies savivaldybės turi įrengtas, reikalavimus atitinkančias slėptuves. Vyriausybė nutarė, kad slėptuvės arba alternatyvios saugios darbo vietos savivaldybėse turi būti įrengtos iki 2021 metų sausio 1 d.

REKLAMA

Daugiau informacijos apie kolektyvinės apsaugos statinius galima rasti interneto svetainėje http://www.lt72.lt/. Joje esančiame žemėlapyje yra sužymėti visi šalies kolektyvinės apsaugos statiniai. Ten taip pat galima sužinoti, kokie pavojai gresia savivaldybėse, kur yra apie pavojų įspėjančios sirenos ir pavojingi šalies objektai. Svetainė skirta gyventojams, kad jie gresiančios ar susidariusios ekstremaliosios situacijos metu žinotų, kaip pasirengti nelaimėms ir ką daryti jai įvykus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų