REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biatlono legenda Pjongčange dirba su baltarusiais

Specialiai iš Pietų Korėjos

Šaltame ir vėjuotame Pjongčange Ole Einaro Bjorndaleno galvą šildo kepurė, kurią puošia gimtosios Norvegijos vėliava. Vis dėlto viena ryškiausių pasaulio sporto žvaigždžių šiemet savo šaliai nereikalinga. 44-ejų biatlono legenda Pietų Korėjoje varsto duris, ant kurių puikuojasi Baltarusijos spalvos.

Šaltame ir vėjuotame Pjongčange Ole Einaro Bjorndaleno galvą šildo kepurė, kurią puošia gimtosios Norvegijos vėliava. Vis dėlto viena ryškiausių pasaulio sporto žvaigždžių šiemet savo šaliai nereikalinga. 44-ejų biatlono legenda Pietų Korėjoje varsto duris, ant kurių puikuojasi Baltarusijos spalvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl ateities apsispręs po sezono

O. E. Bjorndalenas šiemet nepateko į Norvegijos rinktinę.

Biatlonininko žmona baltarusė Daria Domračeva prieš žaidynės tikino, kad jos vyras į Pjongčangą vyks. Jeigu ne kaip sportininkas, tai kaip žiūrovas.

REKLAMA

Šie žodžiai išsipildė. Sporto legendą galima sutikti Pietų Korėjoje. Tačiau ne su varžybine apranga.

„Norėjau dalyvauti, bet nebuvau toks geras kvalifikacijoje. Dabar esu turistas. Šiek tiek nuobodu, bet toks gyvenimas“, – tv3.lt šypsojosi O. E. Bjorndalenas.

Norvegijos rinktinės treneriai pasirinko kitus atletus – Larsą Helge Birkelandą, Erlendą Bjontegaardą, Johannesą Thingnesą Boe, Tarjei Boe, Henriką L’Abee-Lundą ir Emilį Hegle Svendseną.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, norėjau vykti į Pjongčangą su norvegais, bet jie tuo nesusidomėjo. Neturėjau galimybės patekti į komandą, – guodėsi biatlono legenda. – Vasarą ir rudenį turėjau problemų – per dažnai sirgau, negalėjau treniruotis. Buvau gerai pasiruošęs, bet tada praradau du mėnesius. Nors jaučiausi pakankamai stiprus olimpiadai ir siekiau jos, to nepakako.“

O. E. Bjorndaleno pagalbos prireikė baltarusiams. Ši šalis į Pjongčangą delegavo 10 biatlonininkų – po lygiai moterų ir vyrų.

„Pietų Korėjoje darau nedidelius komandinius slidinėjimo testus. Tai viskas“, – nedaugžodžiavo norvegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt taip ruošiama dirva trenerio karjerai?

„Nežinau, – juokėsi biatlonininkas. – Pamatysime, kas bus ateityje. Turiu pabaigti šį sezoną ir tada nuspręsti, ką daryti.“

Prarado rekordininko vardą

Norvegas šiemet neteko progos papildyti įspūdingos trofėjų kolekcijos.

O. E. Bjorndalenas planetos čempionatuose iškovojęs 45 medalių, kurių 20 prestižiškiausi. Maža to, biatlonininkas turi krūvą pasaulio taurės varžybų apdovanojimų.

Sportininko sąskaitoje – 13 olimpinių medalių. Aštuoni jų – aukso.

Iki šios olimpiados 13 apdovanojimų buvo visų laikų žiemos žaidynių rekordu. Pjongčange O. E. Bjorndalenas pirmąją poziciją prarado. Biatlonininką aplenkė tautietė Marit Bjoergen. Slidininkė Pietų Korėjoje laimėjo 13-ąją ir 14-ąjį medalius.

REKLAMA

„Pjongčango daug nemačiau. Dažniausiai būnu sportininkų kaimelyje arba stadionuose – slidinėjimo, biatlono. Galiu spręsti tik iš atletų pusės. Žiūrint taip, čia viskas labai gerai, puikiai suorganizuota. Šaunus kaimelis, o biatlono stadionas tiesiog tobulas. Atletams čia nepaprastai gerai“, – mano O. E. Bjorndalenas.

Norvegijos sportininkai lyderiauja Pjongčango medalių lentelėje. Jų taupyklėje – 35 apdovanojimai. 13 jų – aukso.

Įvertino norvegų ir baltarusių rezultatus

Minėtos Skandinavijos šalies biatlonininkų kraityje – aukso ir po du sidabro bei bronzos medalių komplektai.

REKLAMA

„Norvegai tikrai stiprūs. Tačiau jie mane nustebino, nes tokiais pirmąją savaitę nebuvo. Sprinto ir persekiojimo varžybose jie laikyti neabejotinais favoritais, bet nieko nelaimėjo. Tada Johannesas nugalėjo 20-ies kilometrų rungtyje. Jis gerai čiuožė, bet darė daug klaidų. Tai ilgose distancijoje atleidžiama. Norvegai mišrioje estafetėje buvo didžiuliais favoritais. Esame labai patenkinti, kad vokiečiai suklydo, kitu atveju antri nebūtume“, – įsitikinęs O. E. Bjorndalenas.

Moterų estafečių varžybas laimėjo Baltarusijos rinktinė.

D. Domračeva iškovojo sidabro medalį 12,5 kilometro masinio starto rungtyje.

„Baltarusiams žaidynių pradžia buvo šioks toks iššūkis. Tam įtakos turėjo ir didžiulis vėjas. Rezultatai nebuvo tokie, kokių tikėjomės. Tačiau Darios pasirodymai tikrai neblogi“, – mano biatlonininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O. E. Bjorndalenas kaip didžiausią žaidynių netikėtumą biatlono trasoje įvardija vokiečio Arndo Peifferio pergalę 10-ies kilometrų sprinto varžybose.

„Dėl jo esu labai laimingas. Arndas – nepaprastai malonus vaikinas ir tikrai stiprus atletas. Tačiau jo pergalė tikrai buvo staigmena“, – stebėjosi pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų