REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Šaltis (nuotr. SCANPIX)

Šį savaitgalį žiema toliau bus įsitvirtinusi ir Lietuvos neapleis. Vyraus gana giedri ir saulėti orai, kritulių sulauksime nedaug.

20

Šį savaitgalį žiema toliau bus įsitvirtinusi ir Lietuvos neapleis. Vyraus gana giedri ir saulėti orai, kritulių sulauksime nedaug.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje debesų gausės. Vakariniuose rajonuose pasnigs, smarkiausiai snigs pajūryje. Termometrai įdienojus rodys 10 – 11, pajūryje 2 – 4 laipsnius šalčio.

Artimiausią naktis išliks šalta. Temperatūra kris iki 15 – 17, vietomis iki 20 laipsnių šalčio, pajūryje bus 13 – 14 laipsnių šalčio.

Šeštadienio dieną termometrai rodys 10 – 11 laipsnių šalčio, pajūryje bus 8 laipsniai šalčio. Dieną trumpai pasnigs nebent Vilniuje. Dangus bus giedras.

„Ties Skandinavija yra aukšto slėgio srities centras ir ta aukšto slėgio sritis plukdo mums neskubėdama plukdo mums šaltą orą iš poliarinių platumų. Visą savaitgalį mes mėgausimės šiuo Arktinės kilmės oru.

REKLAMA
REKLAMA

Pozityvioji šio šalčio pusė yra ta, kad gripo virusui ateis galas, bet pavėpusiems akumuliatoriams taip pat ateis galas. Jeigu pragiedrės ir pragiedrėjimai laikysis ilgėliau naktį, tuomet ir 25 laipsniai šalčio yra ne riba, bet tai bus ne visur, klius Aukštaitijai, Zarasams.

REKLAMA

Tai priklausys nuo debesuotumo, nes jis veikia kaip kaldra. Bus šalta be didesnių permainų, tik šeštadienį šiek tiek pasnyguriuos”, – juokavo sinoptikas Naglis Šulija.

Sekmadienį padėtis nesikeis

Sekmadienio naktį daugelyje rajonų vės iki 18 – 20 laipsnių šalčio, pajūryje bus 15 laipsnių šalčio. Kritulių neturėtume sulaukti.

Dieną temperatūra kris iki 11 – 13 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 7 laipsniai šalčio. Diena bus giedra.

Pirmadienis bus šaltas

Pirmadienio naktį daugelyje rajonų bus 19 – 21 laipsnis šalčio, pragiedrėjus ši temperatūra gali nukristi ir dar žemiau, pajūryje bus apie 16 laipsnių šalčio.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio dieną daugelyje rajonų vyraus 10 -12 laipsnių šaltis, tik pajūryje temperatūra kris iki 6 laipsnių šalčio. Diena turėtų būti giedra, be kritulių, jie numatomi tik šiaurinėje Lietuvos dalyje.

Kitą savaitę žiema taip pat nesitrauks. Bus šalta, kritulių sulauksime nedaug.

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežere susiformavo 16 cm storio ledas. Totoriškių ežeras Trakuose yra užšalęs, jo ledo storis siekia 23 cm. Kauno marios – Darsūniškyje padengtos ledu, jis siekia 10 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ižas. Kuršių marias dengia 20 cm. ledas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų