REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sočio olimpinių žaidynių dalyvis Deividas Stagniūnas Pjongčange lankėsi kaip žiūrovas. Karjerą baigęs ledo šokėjas Pietų Korėjoje savaitę sirgo už savo mylimąją – vokietę Kavitą Lorenz.

Sočio olimpinių žaidynių dalyvis Deividas Stagniūnas Pjongčange lankėsi kaip žiūrovas. Karjerą baigęs ledo šokėjas Pietų Korėjoje savaitę sirgo už savo mylimąją – vokietę Kavitą Lorenz.

REKLAMA

Mylimoji – supermergina

D. Stagniūnas į Pjongčangą atvyko sekmadienį ir olimpinių žaidynių sostinėje leido laiką iki ketvirtadienio. Tada išskrido atgal į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV).

Lietuvio teigimu, jis Pietų Korėjoje palaikė visus sportininkus, o labiausiai – savo draugę.

„Esu labai aistringas sirgalius. Tikras lietuvis. Ne karštakošis, bet tikrai palaikantis. Noriu, kad mano favoritas būtų geriausias, laimėtų. Kai draugė šoko, labai išgyvenau – pažastys, rankos prakaitavo“, – pasakojo D. Stagniūnas.

K. Lorenz komandinėje rungtyje užėmė septintąją vietą. Vokietė, kartu su partneriu Joti Polizoakiu, porų varžybose buvo 16-i.

REKLAMA
REKLAMA

Kavita treniruojasi toje pačioje čiuožykloje, kur dirba Deividas – Detroite.

„Dažnai matomės, kartu gyvename. Ji – supermergina, mėgsta tokius pat dalykus, kaip ir aš. Dažnai būname kartu. Kavita esu labai patenkintas. Jeigu myli žmogų, nori su juo praleisti daugiausia laiko. Man atrodo, tai labai svarbu“, – įsitikinęs lietuvis.

REKLAMA

Jis Pjongčange dažnai buvo su drauge ir jos tėvais. D. Stagniūnas apsilankė ledo ritulio rungtynėse, kuriose vokiečiai susitiko su šveicarais. Po šio mačo Deivido mylimoji peršalo. Tai pakoregavo poros planus. Lietuvis nebenuvyko į snieglenčių varžybas.

Deividas Amerikoje ledo ritulį mėgėjiškai žaidžia ir pats.

Žiauriai patinka. Išeini visas šlapias, atsigavęs. Iš tikrųjų man visa tai, kas ant ledo, labai imponuoja. Su broliu, kuris gyvena Čikagoje, du kartus skridome slidinėti snieglente. Kalnuose rytais būdavome pirmi, išvykdavome paskutiniai“, – pasakojo D. Stagniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Detroite nebeužsibus

D. Stagniūnas Pjongčange ketino dalyvauti kaip sportininkas, bet po Sočio olimpinių žaidynių traumos šokėją privertė baigti karjerą.

„Buvo pora nemigos mėnesių, didelė depresija. Nenorėjau sustoti, dar bandžiau čiuožti, bet surakino nugarą, savaitę negalėjau atsikelti iš lovos. Nugara, ranka, krūtinė – viskas išėjo iš rikiuotės. Nutariau, kad užteks, nes sulaukęs 40-ies norėjau vaikščioti. Sveikata buvo svarbiau“, – prisiminė lietuvis.

Deividas šių metų olimpinėse žaidynėse būtų vyriausias iš šokėjų. Dabar jam 32-eji.

„Stebėti olimpiadą iš šalies nėra skaudu. Malonu. Tai – gera ir man patinkanti sporto šaka. Žinoma, norėtųsi dalyvauti. Toks planas ir buvo, bet galvos į sieną nedaužau, o tiesiog mėgaujuosi, kaifuoju“, – vardijo buvęs čiuožėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Stagniūnas, dar būdamas profesionalu, Detroite ėmėsi trenerio darbo. Tada krūvis nebuvo didelis – valanda ar dvi per dieną. Dabar lietuvis pluša nuo pirmadienio iki penktadienio, nuo šešių iki aštuonių valandų.

Deividas Detroite treniruoja tiek vaikus, tiek saugusiuosius.

„Sekasi gerai. Suaugę ateina praleisti laisvalaikio ir sako: o, mane treniruoja Deividas, olimpietis, – juokėsi lietuvis. – Smagu, bet nemanau, kad norėčiau būti treneriu, kuris dirba su elito čiuožėjais. Vien todėl, kad ši sporto šaka labai neobjektyvi.“

Pats D. Stagniūnas vaikystėje išbandė krepšinį, futbolą ir kita, bet jam labai patiko čiuožti, būti laisvam, artistiškam, kūrybingam ir daryti tai, ką jis nori.

REKLAMA

Deividas Lietuvoje gyveno iki 15-os. Vėliau sekė Vašingtonas, Čikaga.

Dabar buvęs šokėjas apsisprendęs – Detroite jis neliks. Ten lietuvis apsistojęs nuo 2007-ųjų, kai pradėjo treniruotis pas tuomet geriausiais pasaulyje laikytus Mariną Zujevą ir Igorį Špilbandą.

„Nors man Detroite patinka, reikia keisti aplinką, – aiškino D. Stagniūnas. – Vokietija neatmetamas variantas, bet norėčiau ten, kur šilta, malonu, palmės… Prieš išvažiuodamas į olimpiadą gavau labai gerą pasiūlymą iš Tampos. Ten atidaryta nauja čiuožykla, bet man šiame mieste trūktų aktyvumo. Turiu dar vieną kvietimą ir norėčiau išbandyti save Kalifornijoje.“

REKLAMA

Sportininkas į Lietuvą grįžta po du tris kartus per metus. Kaskart trims ar keturioms savaitėms.

Isabella Tobias gavo nemalonių žinučių

Kai D. Stagniūnas baigė karjerą, iširo jo ir I. Tobias ledo pora.

Amerikietei prieš Sočio olimpines žaidynes suteikta Lietuvos pilietybė. Tuomet mergina neslėpė ašarų ir meilės Lietuvai.

Vėliau I. Tobias buvo siūloma čiuožti su tuomet vyrų vienetų varžybose dalyvavusiu Sauliumi Ambrulevičiumi. Isabella atsisakė. Mergina rinkosi Gruziją, po to Izraelį.

Tai sukėlė didžiulį lietuvių pasipiktinimą – esą pilietybė tebuvo reikalinga olimpinei merginos svajonei.

„Labai apgailestauju, kad visi puolė ir apkaltino Isabellą. Ji nesakė atia, Lietuva, atsiknisk, Deividai, čiuošiu už Izraelį. To nebuvo. Ji niekada taip nebūtų pasielgusi. Jeigu Lietuvoje būtų buvęs stiprus vaikinas, ji ir toliau būtų čiuožusi už mus“, – neabejoja D. Stagniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, Isabella taip pat žino, kokia banga dėl jos nuvilnijo Lietuvoje: „Jai buvo tikrai skaudu. Žmonės jai rašė, vadino išdavike, klausė, kaip ji taip galėjo pasielgti. Tačiau jeigu tada nebūtų buvę jos, automatiškai nebūtų ir manęs. Prieš ją buvau geriausias vyras, kuris neturėjo partnerės. Kai pradėjome su ja šokti, pasakiau, kad noriu čiuožti tik už Lietuvą. Ji paklausė: kodėl, juk galima ir už Ameriką, Izraelį. Atsakiau, jog ne – esu patriotas, noriu už Lietuvą. Ji neprieštaravo: gerai, be problemų.“

Deividas ir Isabella liko draugais iki šiol. Lietuvis vasarą dalyvavo amerikietės vestuvėse, buvo pabroliu.

„Vestuvės buvo žiauriai geros, didelės, smagios. Galima sakyti, karališkos“, – vertino D. Stagniūnas.

REKLAMA

Dėl I. Tobias lemiamą žodį tarė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jai Deividas labai dėkingas.

Vis dėlto sportininkas šalies politiniame gyvenime nedalyvauja. Esą gyvendamas Amerikoje girdi, kad Lietuvoje visi pykstasi, riejasi.

D. Stagniūnas pasisako už dvigubą pilietybę. Jos gali prireikti ir naujajai S. Ambrulevičiaus partnerei – Allison Reed.

Kita perspektyvi Lietuvos pora – jaunieji Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala.

„Abi poras Lietuvoje mačiau per kalėdinį šou. Jos gražios, stiprios. Linkiu tik sėkmės. Galbūt kitoje olimpiadoje kuriuos nors ir pamatysime“, – vylėsi D. Stagniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų