REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Į Lietuvą sugrįžo biatlonininkai  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Ketvirtadienio vakarą gimtąją Lietuvos žemę pasiekė mūsų olimpinė biatlono rinktinė, kurią Vilniaus oro uoste pasitiko gausus būrys artimųjų, gerbėjų ir žiniasklaidos atstovų.

33

Ketvirtadienio vakarą gimtąją Lietuvos žemę pasiekė mūsų olimpinė biatlono rinktinė, kurią Vilniaus oro uoste pasitiko gausus būrys artimųjų, gerbėjų ir žiniasklaidos atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Natalija Kočergina ir Diana Rasimovičiūtė džiaugėsi vėl sugrįžę į savo namus, tačiau vienas šio ketverto atstovų spinduliavo laime stipriau nei likę trys.

REKLAMA

Įgavo naują kvėpavimą

Puikiais rezultatais šiose žaidynėse stebinęs Tomas Kaukėnas buvo Lietuvos vėliavnešys ne tik žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Pjongčange vieną po kito stebuklą kūręs lietuvis perrašinėjo šalies biatlono istorijos metraščius, bet labiau už viską sportininką sužavėjo Vilniaus oro uoste jį pasitikę žmonės.

„Tai buvo beprotiškai ilgai trukusi kelionė namo, tačiau vos tik pamatęs visus čia susirinkusius žmones, įgavau papildomų jėgų” – portalui tv3.lt teigė biatloninkas.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiasi rezultatais

Nuostabus T.Kaukėnas olimpiados starte 10 km sprinto lenktynėse finišavo 17-as ir pasiekė geriausią visų laiko Lietuvos biatlonininkų rezultatą žaidynių istorijoje.

Daugelis suskubo teigti, jog tai maksimumas, ką gali išspausti uteniškis, tačiau netrukus jis dar kartą priminė Lietuvai apie save. 12,5 km persekiojimo lenktynėse lietuvis sukūrė mažą stebuklą ir užėmė 13-ą vietą.

„Man svarbiausia jausti tobulėjimą ir progresą, o būtent tą ir pavyko pasiekti Pjongčange lyginant su prieš tai buvusiomis olimpinėmis žaidynėmis. Jeigu prieš olimpiados startą man būtų pasakę, jog finišuosiu tokiose vietose, būčiau tikrai su tuo sutikęs.” – atviravo Lietuvos rinktinės lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tomas Kaukėnas vykdamas į Pietų Korėją geriausią savo rezultatą vylėsi pasiekti 20 km lenktynėse, tačiau likimas nusprendė jam iškrėsti nemalonų pokštą. Šaudymo sektoriuje per dažnai klydęs lietuvis finišavo 78-as ir neslėpė nusivylimo.

Tiesa, labai greitai liūdesį Tomo veide pakeitė plati šypsena. Olimpiados varžybų organizatoriai paskelbė 30 geriausių žaidynių biatlonininkų sąrašą, kuriame atsirado vietos ir Kaukėno pavardei. Pirmą kartą Lietuvos atstovai sulaukė kvietimo startuoti prestižinėse 15 km masinio starto lenktynėse!

REKLAMA

„Mane labai nudžiugino tai, kad reikiamu laiku sugebėjau įgyti optimaliausią savo formą. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, dėl kurios pavyko patekti ir tarp 30 geriausių šios olimpiados biatloninkų." – teigė sportininkas.

Tikisi pakeisti lietuvių požiūrį

Rinktinės lyderio pasirodymas Pjongčange įpūtė naujų vilčių, jog net ir žiemos sporto varžybose galime būti pavojingi varžovai pripažintiems favoritams. Uteniškis paklaustas, ar geresnius rezultatus garantuotų didesnis finansavimas biatlonui, turėjo savo nuomonę šiuo klausimu.

REKLAMA

„Žinoma, didesnis finansavimas visada suteikia papildomų galimybių, tačiau pinigai niekada nebus svarbiausia sėkmės dalis. Mes esame šiaurės šalių atstovai, praktiškai skandinavai, tačiau mums labai trūksta susidomėjimo žiemos sporto šakomis. Kai Lietuvoje atsiras daugiau žmonių prijaučiančių biatlonui, tada ir mūsų rezultatai iškart pakils į viršų." – teigė Kaukėnas.

Sportininkas pripažino, jog Lietuvoje netrūksta personų, kurios trukdo dirbti ir siekti aukštų rezultatų. Anot jo, nemaža dalis žmonių turi klaidingą nusistatymą, jog Lietuvai nereikalingas žiemos sportas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažnas mus nuvertina, nes, anot jų, į olimpiadą važiuoja vos 9 sportininkai, todėl net neverta į mus kreipti dėmesio. Taip neturėtų būti. Labiausiai aš pasigendu pasitikėjimo mumis. Prisipažinsiu, jog esu sau pažadėjęs daryti viską, jog grąžinčiau lietuvių tikėjimą žiemos sportu. Labai tikiuosi, kad Pjongčange man pavyko atlikti pirmąją šios ilgos misijos dalį."

Netrukus laukia nauji startai

Pietų Korėjoje T.Kaukėnas stengėsi gyventi Lietuvos laiku, nors Pjongčangą ir Vilnių skiria net 7 valandų skirtumas. Jis kiekvieną kartą eidavo miegoti 4 val. nakties Pietų Korėjos laiku, kai Lietuvoje būdavo 9 val. vakaro.

REKLAMA

„Nenorėjau per daug išbalansuoti savo organizmo ir esu laimingas dėl tokio savo sprendimo. Man nereikės kovoti su aklimatizacijos trukdžiais ir galėsiu iškart mėgautis normaliu poilsiu".

Pajėgiausias Lietuvos biatloninkas jau už poros savaičių startuos pasaulio biatlono taurės varžybose, tačiau prisipažino, jog artimiausią savaitę skirs poilsiui.

Olimpinės žaidynės man buvo pačios svarbiausios varžybos šiame sezone, todėl dabar galėsiu sau leisti šiek tiek atsipūsti. Iki artimiausių startų dar likę pora gerų savaičių, todėl per tą laiką tikrai spėsiu pasiilgti slidžių su šautuvu ir tęsiu savo misiją, apie kurią jums minėjai anksčiau" – teigė nusiteikimo nestokojantis biatloninkas.

REKLAMA

Tomo Kaukėno pasirodymas šiose olimpinėse žaidynėse grąžino tikėjimą, jog vieną dieną mūsų šalies sportininkus pagaliau išvysime atsiimant olimpinius medalius ant prizininkams skirtos pakylos.

Aišku viena – kuo daugiau turėsime tokių pozityvių sportininkų kaip šis uteniškis, tuo greičiau mūsų žiemos sportas pakils iš pelenų. O dabar tariame didelį „ačiū" Tomui už tai, ką jis padarė dėl mūsų – lietuvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų