REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Karolinos Kriukelytės-Slavinskienės gyvenimo akimirkos (nuotr. asm. archyvo)

Gatvėje pro šalį praėjus Karolinai Kriukelytei-Slavinskienei tikriausiai daugelis pagalvotų, kur ši moteris jiems yra matyta. Karolina žmonėms pažįstama iš televizijos reklamų ir grožio konkursų. Tačiau dabar moters gyvenimas sukasi ne tik aplink mažametį sūnų, bet ir neseniai įkurtą nuosavą gėlių verslą.

6

Gatvėje pro šalį praėjus Karolinai Kriukelytei-Slavinskienei tikriausiai daugelis pagalvotų, kur ši moteris jiems yra matyta. Karolina žmonėms pažįstama iš televizijos reklamų ir grožio konkursų. Tačiau dabar moters gyvenimas sukasi ne tik aplink mažametį sūnų, bet ir neseniai įkurtą nuosavą gėlių verslą.

REKLAMA

Šiandien Karolina Kriukelytė-Slavinskienė gali pasigirti ne tik savo televizijos reklamų patirtimi, nuosavu verslu „Gėlių Teorema“, bet ir nuostabia sukurta šeima. Kartu su savo vyru Karolina augina mažametį sūnų Eriką.

Tačiau Karolina išsiskiria iš visų kitų mamų savo ir sūnaus istorija. Dar besilaukdama kūrėja sužinojo skaudžią žinią – dar negimusiam mažyliui buvo nustatyta smegenų vandenė ir įgimta stuburo smegenų išvarža.

Pirmasis sudėtingas nėštumas

Moteris drąsiai kalba apie savo sūnaus ligą ir patikina, kad tokiu būdu ji nori skleisti visuomenei žinią – gyvenimo iššūkiai neturėtų palaužti žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokie iššūkiai neturėtų prisiversti užsidaryti tarp keturių sienų ar atsisakyti savo pomėgių, svajonių. Mano nėštumo pabaiga buvo sunki, vaikučiui buvo diagnozuota Spina Bifida – įgimta stuburo išvarža. Prognozių buvo įvairių, kai kurios iš jų buvo itin gąsdinančios“, - skaudžias akimirkas prisimena moteris.

REKLAMA

Kartu su vyru K.Kriukelytė-Slavinskienė be galo troško vaikelio, o tokia žinia stipriai sukrėstų kiekvieną besilaukiančią mamą. Tačiau moteris tikina, kad ji visomis galimybėmis stengėsi neperduoti vaikeliui bet kokio streso.

„Negalėjau sau leisti stresuoti, nes pilve gyvenantis vaikutis būtų tai pajautęs. Stengiausi susigalvoti įvairiausios veiklos, susitikti su draugėmis, pasinerti į šiokį tokį hedonizmą“, - sako ji.

Pirmieji Eriko mėnesiai šiame pasaulyje buvo sunkesni nei kitų naujagimių. Vaikeliui buvo atliktos operacijos, o daug laiko jis praleido intensyvios priežiūros skyriuose. Tačiau bėgant laikui problemų mažėjo, o Erikas tik stiprėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Likimo, nuostabių medikų ir mūsų artimųjų dėka, dabar Erikas mažai kuo skiriasi nuo bendraamžių ir yra labai imlus, smalsus bei linksmas. Tikra Dievo dovana“, - šypsosi vaikelio mama.

Įkūrė gėlių verslą

Dabar Karolinos gyvenime svarbią vietą užima ir jos sukurtas nuosavas gėlių verslas. Moteris pasakoja, kad verslo mintis dar prieš kurį laiką tūnojo jos galvoje, tačiau tai padaryti paskatino motinystė ir noras dirbti.

„Norėjau dirbti laisvu grafiku ir neprisirišant prie vienos vietos, ieškojau idėjos. Svajojau skleisti žinią apie produktą, kuris dar nebūtų populiarus šalyje ir tikrai būtų reikalingas“, - sako ji.

Taip vieną dieną benaršant internete, K. Kriukelytės-Slavinskienės akys užkliuvo už gėlių kompozicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš karto pasakiau sau: - Aš privalau tuo užsiimti! Juk tai nuostabus – grožis, kuris džiugina ne dienomis, savaitėmis, o ištisus metus“, - verslo pradžią prisimena moteris.

K. Kriukelytės-Slavinskienės kurtos gėlės pritraukia akį savo išvaizda. Jos yra pateikiamos inde. Specialūs mokslo pasiekimai leidžia šiomis gėlėmis džiaugtis net iki trijų metų. Pati gėlių kompozicijų kūrėja patikina, kad šiomis dienomis konkurencija versle yra tikrai didelė, todėl kiekvienas kūrėjas privalo turėti kažką savito.

„Mūsų darbai išsiskiria preciziškumu. Už tai dėkoju juvelyro akį turinčiam vyrui. Taip pat trijų rožių žiedo ir hortenzijos kompozicija yra visiškai nematyta mano kurta idėja, atrasta eksperimentiniu būdu. Manau mano kurti produktai išsiskiria geru skoniu ir spalvų harmonija“, - tikina ji.

REKLAMA

Iš pradžių toks gėlių verslas buvo tik mažas K.Kriukelytės-Slavinskienės eksperimentas, tačiau bėgant laikui, jis tapo moters pragyvenimo šaltiniu. Pati kūrėja džiaugiasi, kad lietuviai nėra pernelyg reiklūs pirkėjai, bet moterys renkasi ir svarsto kur kas ilgiau nei vyrai.

Paklausus moters, kokia yra gero ir sėkmingo verslo paslaptis, ji tikina, kad visada reikia daryti tai, kas nėra populiaru.

„Privalu remtis savo asmenine intuicija, mylėti savo produktą ir nuoširdžiai rūpintis klientais“, - mano gėlių kompozicijų kūrėja.

Troškimas įgyvendinti senas svajones

Žinoma, moters kasdienybė vis dar sukasi apie mažametį sūnelį, tačiau ji optimistiškai patvirtina, kad suderinti motinystę ir gėlių verslą nėra sudėtinga. Moteris dėl to dėkinga savo vyrui ir artimiesiems. Taip pat laisvu metu ji atranda laiko ir sau. Moteris be galo mėgsta sportą ir įvairias keliones.

REKLAMA

Tačiau moteris puoselėja ir vieną seną svajonę. Ji jau dešimt metų groja pianinu, lankė vokalo ir kompozicijos pamokas. Kaip moteris juokauja, dabar ji nedrąsiai gali prasitarti, kad ši svajonė taip pat pamažu ima pildytis.

„Šiuo metu mano naują dainą groja radijo stotys. Svajonės pildosi, reikia tikėti, nepasiduoti aplinkinių demotyvacijoms... ir daug bei nuosekliai dirbti“, - patikina ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų