REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Antradienį teisėsauga dėl fizinio smurto prieš vaikus pateikė įtarimus vieno Kauno vaikų darželio auklėtojai.

 Antradienį teisėsauga dėl fizinio smurto prieš vaikus pateikė įtarimus vieno Kauno vaikų darželio auklėtojai.

REKLAMA

Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, Panemunėje įsikūrusio darželio auklėtoja įtariama smurtavusi prieš vaikus, sukeldama jiems fizinį skausmą.

Šį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė Lina Zakarauskaitė.

Kadangi auklėtoja per apklausą kaltės nepripažino, bus sprendžiama dėl papildomų tyrimo veiksmų atlikimo būtinumo, todėl ikiteisminis tyrimas šiuo metu yra tęsiamas.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas praėjusių metų lapkričio mėnesio viduryje, pareigūnams gavus pranešimą apie galimą fizinį smurtą prieš vaikus.

Tuomet pranešta, kad auklėtoja trankė vaikams per rankas, ėmė už kaklo bei kitais veiksmais sukėlė mažamečiams fizinį skausmą, naudojo psichologinę prievartą. Dėl to į savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyrių kreipėsi vaikų tėvai, o savivaldybė informaciją perdavė teisėsaugai, kuri taip pat sulaukė tėvų kreipimosi.

REKLAMA
REKLAMA

Nuslėptas atvejis

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė žurnalistams sakė, kad atvejis buvo nuslėptas nuo savivaldybės, o darželio direktorė nusipelnė už tai nuobaudos.

REKLAMA

„Direktorė nusipelnė tam tikros drausminės nuobaudos, kokia ji bus, anksti pasakyti. Kadangi atvejis išaiškėjo tik dabar, sprendimų jokių nėra. Manome, kad direktorė iš karto turėjo nušalinti auklėtoją iš viso nuo darbo su vaikais, o auklėtoja paprasčiausiai buvo perkelta į kitą grupę“, – sakė ji.

Pasak N. Putrienės, tėvų skunde taip pat teigiama, kad vaikai buvo rišami lipnia juostele, pretenzijų tėvai turi dėl iš viso trijų darbuotojų elgesio, tačiau du žmonės skunde buvo tik minimi.

„Situacija yra gerokai rimtesnė, nes tėvai teigia, kad prieš vaikus galėjo būti smurtaujama. (...) Tėvai skundžiasi dėl trijų darbuotojų, pagrindinis skundas yra dėl vienos auklėtojos. Ji šioje grupėje jau nebedirba, o šiandien pakalbėję su darželio vadove pareikalavome, kad auklėtoja būtų visiškai nušalinta nuo darbo su vaikais. Dabar situaciją perimame mes ir tikiuosi, ją suvaldysime“, – kalbėjo savivaldybės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Įvykio aplinkybės tikslinamos, atliekami procesiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų